Gastblog Van Ruth

Mijn oudste is 5 jaar geworden!

Vijf jaar geleden was er ook een hittegolf in Nederland. Hoogzwanger, inclusief dikke enkels, tikte ik de 40 weken aan. Maar helemaal niks, noppes, nada. Waggelend op mijn birckies liep ik naar de supermarkt waar ik verkoeling zocht door o.a. mijn hoofd in het vriesvak te stoppen. Ik kwam mijn verloskundige tegen, ze keek me aan en zei.. ‘Oh Ruth, het gaat dit weekend gebeuren’. Eenmaal thuis gekomen plonste ik in het zwembad dat in de tuin stond. verder deed ik niets.

Ineens was ik moeder.

Zaterdagochtend rond een uur of zes schrok ik wakker. Sprong (zo goed als ik kon) uit bed en zei tegen Hans ‘Mijn vliezen zijn gebroken of ik heb in bed geplast’. Ik hoop het eerste, zei Hans en ja hoor, het was begonnen. De weeën bouwden zich rustig en langzaam op, ik had het goed onder controle en ’s middags om 16.04 uur werd ons eerste kindje geboren. Een dochter, Lauren Hannah. Een wolk van een baby, 3060 gram en 47 cm lang. De baby die mij moeder maakte. Het eerste jaar was heftig en intens. Zorgen om de nierbekkenontsteking van Lauren toen ze 4 maanden was, het plotselinge overlijden van de vader van Hans toen ze 5 maanden was, Hans die terug ging naar Afghanistan met andere militairen die gewond waren geraakt om de gebeurtenis te verwerken toen ze bijna een half jaar was.

Maar niet alleen veel en verdrietig, ook mooi en prachtig. Ik werd moeder, haar eerste lachje, de natte kussen en fijne knuffels. Alles was nieuw voor ons, wat voelden we ons rijk op de fijne momenten, maar we kregen ook troost en kracht op de moeilijke momenten.

Mijn eerste, voor altijd.

Nu 5 jaar later is ze een échte kleuter. Ze is een heerlijk kind dat mooie en soms confronterende eigenschappen heeft. Enthousiast, intens, ongeduldig, gevoelig, wijs en zorgzaam is ze. Het is niet altijd makkelijk om de oudste te zijn. Een rol die je zomaar toegewezen krijgt en waar er soms gewoon al teveel van je verwacht wordt. Want ja, jij bent tenslotte de oudste. Ook komend jaar zullen wij als ouders ons best doen om je niet te overschatten, nog beter naar je te luisteren, je te sturen waar nodig is maar vooral veel van je houden en dat ook tegen je zeggen.

Jarig!

Samen met Vieve kijkt ze regelmatig naar een Netflix serie, Casper & Emma. De aflevering waarin Casper jarig is en wordt verrast met een lint van zijn slaapkamer naar het kado in de woonkamer is favoriet bij Lauren. Dus de avond voor haar verjaardag, bonden we een touw vast vanaf haar slaapkamer (tweede verdieping) tot beneden en maakten het vast aan een kado wat op haar stoel lag. Haar snoet bij het ontdekken van het touw was goud waard! Op de dag zelf zijn we net als vorig jaar met opa en oma naar Hans en Grietje (pannenkoekenhuis + speelpark) geweest. Spelen en pannenkoeken, wat wil een kind nog meer?

Feest!

Jarig zijn in de vakantie heeft zo zijn voor- en nadelen. Dit jaar zijn er bijzonder veel mensen niet op vakantie dus kwam er nog aardig wat visite, erg leuk voor Lauren. De behoefte om enorm uit te pakken met de daarbij behorende voorbereidingen was niet zo groot, ik voelde er meer voor om er een rustig en relaxed feestje (+ voorbereiding) van te maken. Geen ellenlange to-do en boodschappenlijstjes. Ik scoorde een unicorn ballon en piñata, iets wat ze regelmatig in de winkel zag en om vroeg. Dus toen ik er tegenaan liep en zag dat het ook nog eens afgeprijsd was, moest ik het wel meenemen. Voor het eerst bestelden we een unicorn taartje, maar Hans maakte ook een aardbeien tiramisu die Lauren zo lekker vindt. We maakten een grote pan pastasalade, zorgden voor turks brood met een dip en kipsateetjes van de BBQ. Voor de kids maakten we spiesjes met poffertjes en aardbeien, enorme trek is er niet met dit weer en dit is simpel en lekker.

Het was een fijne, zonnige dag. We hebben genoten, van onze dierbaren om ons heen, het mooie weer en most of all.. onze Lauren.

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Je huid verzorgen na de zwangerschap

De meeste vrouwen hebben tijdens de zwangerschap een nieuw verzorgingsritueel. Namelijk het verzorgen van je huid om striemen te voorkomen....

Sluiten