Blogs

Mijn nieuwe doelen voor 2019

Ik ben benieuwd; doen jullie aan goede voornemens? Of vinden jullie dat overdreven omdat je een goede voornemens immers altijd kan bedenken i.p.v. 1 keer per jaar? Ik ben van de categorie mensen die graag vooruit denkt en dus altijd wel een aantal doelen klaar heb liggen. 

Mijn 2018…

In 2018 had ik als doelstelling om extra te genieten van de kids en tegelijkertijd ook wat te doen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Beide hebben ik kunnen doen. Ik nam in januari 4 uur per week ouderschapsverlof op, om zo een extra middag thuis te zijn met de kids.

Voordat mijn twins vier jaar werden wilde ik nog volop genieten van hun aanwezigheid. Door ouderschapsverlof op te nemen had ik de mogelijkheid om meer thuis te zijn. Door het prachtige weer van het afgelopen jaar hebben we zoveel middagen in de tuin kunnen spelen Deze tijd met samen heb ik erg kostbaar ervaren. 

Meer us-time hebben we sowieso gehad omdat we in 2018 maar liefst drie keer op reis gingen. Een tikkeltje decadent, maar we hoefden nu niet in het hoogseizoen. We zochten om die reden in het voorjaar de zon op in Spanje en in de zomer gingen we op autovakantie naar Italië. Tot slot hadden we in de herfst nog een reisje tegoed naar België. Bofkonten zijn ze zeker en we benadrukken ook hoe bijzonder dat is, zodat ze het niet als ‘normaal’ beschouwen. We hebben deze reisjes voornamelijk gemaakt om tijd in onze schatten te investeren. Deze tijd met elkaar is puur genieten en tot de dag van vandaag raken Yasmina en Jay niet uitgepraat over hun reisjes. 

Lazise 2018
Almeria 2018

Mijn ontwikkeling 

De meeste van jullie weten wel dat ik het afgelopen jaar opzoek ben gegaan naar een studie. In september kon ik dan eindelijk aan de post-hbo Psychosociale therapie beginnen. Voor mij een belangrijke stap omdat ik zo in ontwikkeling blijf en kan blijven dromen. Ik ben nog lang niet klaar met dromen en om die reden heb ik voor het nieuwe jaar ook een aantal doelen…

Een vooruitblik

Uiteraard hoop ik dat we met z’n allen gezond zullen zijn en blijven. Want dat is het beste wat je kunt hebben. Verder blijft het voor mij een zoektocht om een goede balans te hebben tussen werk en privé. Om die reden behoud ik mij ouderschapsverlof, maar kijk ik stiekem nog steeds om mij heen naar eventueel een nieuwe baan. Of.. nog een andere studie na mijn huidige post-hbo. Ik vind dit best spannend om op te schrijven, want dit kenbaar maken kan een bepaalde verwachting scheppen. Echter ben ik van mening dat durven dromen zo belangrijk én LEUK is.

Mijn uiteindelijke doel is om over een aantal jaar mij te kunnen inschrijven als therapeut om jongeren verder op weg te helpen. Om dit te bereiken investeer ik de komende jaren in mijn ontwikkeling.

Welke doelen heb jij?

Als mensen zeggen dat ze geen doelen hebben kan ik het haast niet echt geloven. Misschien dat ze niet durven te hopen waardoor ze voorzichtig zijn. Of misschien dat men niet te moeilijk wil doen en zodoende genoegen neemt met gemiddeld! Ik geloof echter dat als je dicht bij je dromen leeft en deze durft te doen, je echt gelukkiger zult zijn. Feit is dat je dromen buiten je comfort-zone liggen, dus ga lekker op verkenning uit!

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
De kerstvakantie is aan!

En de feestdagen staan voor de deur. Ondanks dat de laatste weken ècht afzien waren, want de meiden waren doodop,...

Sluiten