Gastblog Van Anne

Mijn meest memorabele blunders als moeder

Ouch.. Van die momenten dat je het liefst door de grond zakt, maar waar je later (meestal) ook wel weer om kan lachen. Sinds ik moeder ben is mij al het één en ander qua blunders overkomen. Vandaag deel ik met jullie mijn meest memorabele momenten.

 1. Het vliegtuig. Een niet al te ontspannen omgeving voor mij, althans niet in combinatie met een overheersende ‘borrelnootjesgeur’ én een baby die drinken wil. Je snapt wel dat mijn maag het zwaar had en ik de inhoud moest legen. Heel fijn die papieren zakjes volmaken en een baby tegelijk borstvoeding geven. Arme stewardess.. Nu waren er nóg meer niet te verdragen geuren.
 2. De babyfoon. Heel handig als je een weekendje weg gaat met de jeugd van je kerk bijvoorbeeld. Wij lieten dat ding dus aanstaan in de eetzaal terwijl mijn man en ik even ‘een voor ons twee alleen bedoeld’ gesprek hadden op de slaapkamer. Fijn dat je dan een vriendin hebt die zegt; “An ik heb hem maar eventjes voor je uitgezet.” Aaaah thanks..
 3. De voedingsbh. Net dichtklikken en dan de deur open doen voor de buurman inclusief dat leuke zoogcompres dat er dan uitsteekt. Yep that was me. Idem dito de pakketbezorger. Hij komt trouwens altijd langs als ik net aan het voeden ben. Met baby over de schouder en met mijn shirt nog half omhoog mijn Zara pakket in ontvangst nemen doe ik vaker.
 4. Spuugvlek. Voeden moet soms ook op andere locaties met als gevolg dat je met een witte kwab op je jurk door een strandtent moet lopen.
 5. Bevallen. Nou is bevallen natuurlijk al niet heel charmant. Maar waar ik niet bij stil gestaan had, is dat het beval hormoon oxytocine, je een soort van stoned maakt. Ik kwam in een roes terecht waarbij ik alles en iedereen overlaadde met complimenten. Tegen de kraam-verpleegkundige zei ik dat ze echt mijn schatje was..en dat ik niet wist wat ik zonder haar moest.
 6. Kraamweek. Met name dag drie. Huilen als een malle om elke scheet. Bij baby drie heb ik er van geleerd en deed ik om de dag een visite in de kraamweek. En lekker rustig dat ik dat vond.
 7. De welbekende driftbui van peuterlief. Dit is eigenlijk gewoon de business van je peuter want hij/zij moet door deze fase. Maar man wat kan ik het gênant vinden als mijn dochter het op een krijsen zet midden in de stad. Of twee dochters tegelijk kan ook; helemaal feest.
 8. De uithuizige poepexplosie. Zonder schone romper. Zo naar.
 9. De uithuizige ijs/voedsel/snot explosie. Zonder toetenpoetsers/luierdoekjes. Ook zo naar. Ik bedoel ik vind het er niet uit zien als je met zo’n hangende snottebel of pasta saus snoet door de Ikea moet. En je plakt ook nog eens aan elkaar vast.
 10. Niet te kalmeren huilbuien in openbare ruimten. Ik moest eens met de bus van de ene kant naar de andere kant van de stad. Bomvol zat ie. Baby had geboerd, gedronken en geen poepluier maar toch een onverklaarbare huilbui. Keihard.

En maak jij er net zo’n potje van als mij;) Of bereid je alles tot in de puntjes voor? Soms zou ik willen dat ik wat beter voorbereid op pad ging met een goed gevulde luiertas in plaats van een canvas tasje waar ik wat luierdoekjes in mik. Maar aan de andere kant, never a dull moment with me..

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

1 Reactie

 • Reply
  Ilona
  19 augustus 2017 at 14:41

  Soms zou ik wel eens wat minder georganiseerd willen zijn zoals jij 😉
  Doordat mijn hoofd overuren draait voordat ik op stap ga, blijf ik bij twijfel vaak thuis….

  Mijn grootste blunder?
  Speciaal voor een pak luiers naar de Kruidvat gaan en na het afrekenen zonder pak nar buiten lopen…. Lang leve oplettende caissières!

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  De overgang van één naar twee naar drie kinderen.

  Mijn wereld stond op zijn kop toen ik voor het eerst moeder werd. Vooropstellend dat ik dol was op mijn...

  Sluiten