Blogs

Persoonlijk: mijn jaar in 2015

Laten we terugblikken op mijn jaar:

….Ik kijk terug op een goed jaar. En dat vult mijn hart met dankbaarheid. Misschien cliché, want we zeggen het zo makkelijk. Toch meen ik het. Gister besefte ik dit des te meer toen ik in het theater het verhaal van Anne Frank opnieuw kreeg te horen. Ik verwonderde mij erover dat Anne ook dankbaar was. Dankbaar voor haar veiligheid op dat moment, dankbaar dat ze nog samen waren als gezin en dankbaar dat ze kon schrijven. Anne was blij voor de kleine dingen in het leven. Ze zag die en prees zichzelf gelukkig, ook al waren de omstandigheden er niet naar.

Met het verhaal van dit bijzonder meisje in mijn hart wil ik terugkijken. Ja, ik ben dankbaar. Dankbaar voor iedere ochtend dat ik een lach ontvang van Yasmina en Jayson. Ik ben blij met mijn man, voor de gezondheid van de mensen om mij heen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

‘Terwijl ik mijn blessings optel, bedenk ik me ook dat het niet perse makkelijk is geweest. Mijn schoonmoeder streed dit jaar tegen kanker (echt een bikkel!!) en mijn oom overleed op de Dominicaanse Republiek. Mijn hart was daar, maar door de fysieke afstand heb ik niet echt kunnen rouwen. Het is immers vreemd om afscheid te nemen van iemand zonder een begrafenis. Moeilijkheden horen bij het leven en helaas moet ik die ook omarmen. Want door deze situaties word ik sterker en mooier.’

Voor 2016 hoop ik nog meer te genieten van juist die dingen die vanzelfsprekend zijn. Dus wil ik nog meer genieten van de lieve mensen om mij heen, dicht bij mezelf blijven, mama zijn en ook Jennifer, genieten van de seizoenen en genieten van God. Want mijn grootste voornemen voor het komend jaar is de stilte meer opzoeken voor een stuk zingeving. Met een gillende tweeling in huis lijkt die opgave onmogelijk! Maar ik ga ervoor!! Hopend op een mooi nieuw jaar!

Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar?

2710c535f5d6787b3f8d3ab986f8496f

 

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Meet the mama: Bo

Dit is Bo! Ze is 22 jaar en een alleenstaande mama van Ranomi van 1,5. Als haar dochtertje bij d'r vader...

Sluiten