Gastblog Van Elise

Mijn favoriete baby verzorgingsproducten

Ik heb een zwak voor verzorgingsproducten. Ik ben gek op crèmetjes, douchegel en balsems. En als de verpakking ook nog mooi is, ben ik helemaal verkocht. Toen Summer geboren werd, wilde ik het liefst alleen natuurlijke producten voor haar gebruiken, maar het aanbod was nog niet zo groot. Wat vind ik het heerlijk dat er tegenwoordig zoveel mooie en fijne producten verkrijgbaar zijn, die niet schadelijk zijn voor de huid! Vandaag deel ik mijn favorieten, die ik dagelijks gebruik voor Summer en Filip.

Minois paris lotion & crème

Deze Franse verzorgingslijn ziet er super lief uit en ruikt heerlijk. De geur is heel specifiek en moeilijk te omschrijven maar ‘zepig’ komt misschien nog het meest in de buurt. Ik heb de spray, wat eigenlijk een soort haarlotion is. Ik spray het op mijn hand en wrijf het dan over Filips haartjes, of spray het direct op Summer’s lange haren. Als ik wil dat mijn kindjes een wat sterker geurtje om zich heen hebben hangen gebruik ik deze lijn.

De crème ruikt net zo heerlijk en gebruik ik op hun gezicht en lichaam. Wat ik fijn vind, is dat hij goed uitsmeert. Ik houd zelf niet zo van hele dikke crème’s voor kinderen. Dit komt eerder in de buurt van bodylotion qua substantie! Minois paris kan je bij veel verschillende winkels kopen. Ik kocht de mijne bij de webshop BonBon on the Block.

Meraki mini olie + Do terra lavendel olie

Ik probeer elke avond hetzelfde ritueel toe te passen voor Filip, zodat hij lekker kan ontspannen voordat hij gaat slapen. Ik doe hem in bad en daarna geef ik hem een massage. Voor de massage gebruik ik de olie van Meraki mini, deze olie trekt snel in en ruikt eigenlijk nergens naar. Aan zowel het badje als aan de massage olie voeg ik een druppeltje lavendel olie toe van Do Terra. Lavendel heeft van nature rustgevende eigenschappen en zorgen er voor dat Filip kan ontspannen. Tijdens de massage besteed ik extra aandacht aan zijn voetzolen, daar schijnen stoffen heel snel te worden opgenomen! Als ik een avondje geen tijd heb voor het hele ritueel, doe ik alleen een kleine voetmassage.

Sinds ik hier een week geleden mee ben begonnen, heb ik gemerkt dat hij minder spanning in zijn lijfje heeft en ik heb zelfs het idee dat hij sindsdien wat beter is gaan slapen. Voorheen verkrampte hij gelijk als ik hem weg wilde leggen, nu houdt hij me nog wel in de gaten maar kan hij ook een tijdje rustig om zich heen kijken. Zo fijn! Ik vind het wel belangrijk om erbij te zeggen dat het hier gaat om 100% pure lavendel, goedkopere varianten zijn vaak verdund met andere stoffen waardoor ze niet dezelfde werking hebben en ook voor irritatie kunnen zorgen bij jonge kinderen. Nog een leuke bijkomstigheid, mijn hele slaapkamer ruikt na de massage naar lavendel, waardoor ik zelf ook helemaal zen word. Ik vind lavendel echt zó lekker ruiken! De olie van Meraki mini heb ik via Kids – Wonen met Lef en de lavendelolie via Lisa van Instagram @essential_tribe_amsterdam. Zij host ook essentiële olie workshops, heel interessant!

LILLYDOO luiers en billendoekjes

Tijdens mijn zwangerschap kwam ik de luiers van LILLYDOO tegen op Instagram. Ik kreeg een testpakket opgestuurd om ze te proberen en was toen eigenlijk al om. Ze voelen mega zacht, en hebben de meest schattige printjes. Nu ik ze bijna 2 maanden in gebruik heb, kan ik ook uit ervaring zeggen dat ze heel fijn zijn. Volgens mij zitten ze super comfortabel en hij is nog niet doorgelekt (en dat is toch vrij bijzonder voor baby’s met spuitluiers). Ze zijn vrij van parfum, lotion en andere onnodige chemicaliën en dat vind ik een heel geruststellend idee voor iets wat de hele dag direct tegen zijn huid aan zit.

Over de doekjes ben ik ook heel enthousiast. Ze zijn dikker en steviger dan de gebruikelijke billendoekjes, waardoor ik er minder verbruik. Ze bevatten 99% water, wat ze ook geschikt maakt voor bijvoorbeeld het schoonmaken van het gezichtje. Omdat ze voornamelijk water bevatten ruiken ze nergens naar, wat ik echt meer dan prima vind. Ik vind al die zoete geurtjes meestal erg chemisch. Nog een verschil tussen andere luiers en LILLYDOO is dat je ze niet in de winkel koopt, maar een abonnement op een maandbox neemt. Voor types als ik is dat dus heel handig, want ik ben het soort moeder die vergeet dat ze de laatste luier heeft gebruikt waardoor we bij de buren aan moeten bellen (true story). Ik blijf de luiers zeker gebruiken en raad iedereen die nieuwsgierig is aan een gratis testpakket te bestellen. Dat kan online.

Moonbaby Naturals billencrème

Ook dit nieuwe product kwam ik tegen op Instagram. De billencrème van Moonbaby Naturals wordt huisgemaakt in Nederland met enkel pure biologische ingrediënten zoals kokosolie en gedroogde kamillebloemen. De ingrediëntenlijst is kort, daar houd ik van. De crème is eigenlijk meer een balsem en smelt op de huid wanneer je hem uitsmeert. Wat ik hier fijn aan vind, is dat het een lekker vettig laagje achterlaat op Filip’s billen, wat er voor zorgt dat de poep niet aan zijn billen gaat plakken maar je het er super makkelijk af kan vegen. Dat voorkomt weer huidirritatie! En dat zonder de huid af te sluiten, want er zit geen paraffine in.

En eigenlijk is dit product veel meer dan alleen een billencrème. Ik heb het zelf al gebruikt als lippenbalsem, op mijn droge handen en benen en op Filip’s wangetjes. Multifunctioneel dus! En hoe leuk is het design?

The Gift Label shampoo & body wash

The Gift Label had al verzorgingsproducten in het assortiment, maar de vegan baby verzorging is nieuw. Ze hebben veel verschillende kleuren en printjes, zoals origami bootjes, aapjes of appeltjes, en op elk flesje staat een leuke tekst zoals ‘happy little handsome’ of ‘bubbly baby’. De producten hebben allemaal dezelfde zachte geur, maar doordat ze zoveel verschillende soorten hebben kan je voor elk interieur wel iets passends vinden! Wij hebben thuis de shampoo en de body wash. Wat ik super handig vind is het pompje, zo kan je makkelijk met een hand wat zeep pakken terwijl je met je andere hand je baby blijft vasthouden. Ook kan Summer het zelf pakken zonder gelijk het hele flesje op te maken.

Naïf zonnebrandcrème SPF 30

En dan tot slot iets specifieks voor de zomer, een zonnebrand crème! Deze van Naïf bevat een mineralen filter, die als het ware een laagje over de huid legt. Je kindje is dus direct beschermd als je deze opsmeert, geen wachttijd nodig! Wel laat deze zonnebrand crème een witte waas achter, maar als je even doorsmeert zie je die bijna niet meer. Een groot voordeel van deze zonnebrandcrème vind ik dat hij niet plakkerig is, en dat is vooral handig op het strand en bij de zandbak! Hij droogt eerder een beetje poederig op. Ook ruikt hij heerlijk, net als alle andere Naïf producten. Dit flesje kocht ik bij de Etos.

Gebruiken jullie deze producten ook of gaan jullie er een van deze proberen? Of hebben jullie nog tips voor mij?

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Waarom vaders geweldig zijn, we van ze houden en we ze een heerlijke Vaderdag wensen

Ze heeft het er al weken druk mee. Veel te hard fluisterend vertelde ze mij de details. Iets met wc-rolletjes...

Sluiten