Mijn buik

Mijn buik #6

In deze rubriek tonen mama’s (to be) anoniem hoe hun buik eruit ziet. Hopelijk kunnen we met deze rubriek laten zien dat niet elke mama gelijk is en dat allebei goed is. Of je nou een strakke buik hebt of een buik met een rolletje en streepje meer. In je buik heb je een prachtig leven gedragen. Helaas houden sommigen daar een streepje aan over. Maar in deze rubriek zul je hopelijk zien dat je niet de enige bent. 

Deelnemer #6

Leeftijd: 24

Gewicht: 66 kilo

Lengte: 1,70 m

Aantal zwangerschappen: 2

Aantal kinderen: 1

Dit lichaamsdeel vind ik mooi: Taille

Over dit lichaamsdeel ben ik onzeker: Borsten; tijdens de zwangerschap groeiden deze enorm, maar na de borstvoeding is er helaas niet veel meer van over…

Dit vind ik van mijn buik: Ik kijk naar mijn buik met gemengde gevoelens. Ik dacht altijd dat ik er geen moeite mee zou hebben als ik striae aan een zwangerschap over zou houden. Toch vind ik het behoorlijk slikken. Ik kijk nu weer met meer zekerheid naar mijn spiegelbeeld, maar dat heeft ruim 9 maanden geduurd.

Smeerde je iets op je buik tijdens en/of na je zwangerschap(pen)? Jazeker! Ik smeerde iedere avond. Nou ja.. dat liet ik mijn man doen. Meteen goed voor het contact met de baby! Tot week 36 van de zwangerschap was er geen enkele striem op mijn buik te ontdekken. Ik maakte al een klein vreugdedansje, maar helaas.. Tijdens mijn verlof groeide mijn buik zo explosief! Ik werd gek van de jeuk en dagelijks sprongen er meer striemen in. Ik vond het echt heel erg, die dieprode strepen op mijn buik. Ik zal daar ook wel weer bang voor zijn bij een volgende zwangerschap.

Jaaa, nog meer leuke blogs!

1 Reactie

 • Reply
  Marina
  12 november 2018 at 22:57

  Is het misschien nog leuk om erbij te vermelden hoe lang het geleden is dat de vrouw in kwestie zwanger is geweest?

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  WINNEN // Maak muziek met deze toffe set Tweet Beats

  Nog precies een maand en dan is het Sinterklaas. Tijd om leuke cadeautjes te zoeken voor je kind(eren). Wij kregen...

  Sluiten