Gastblog Van Ruth

Meet your new monday blogger!

Hi, ik zal me even voorstellen. Ik ben Ruth (30), verliefd, verloofd, getrouwd met Hans (32) en moeder van twee dochters Lauren (4) en Vieve (1,5).

Meet the blogger:

Ik ben geadopteerd uit Sri Lanka en opgegroeid in een warm nest op de Veluwe. Op mijn 18e ben ik gaan studeren, wonen en werken in Utrecht. In 2008 had ik mijn eerste date met Hans op de Neude in Utrecht en sindsdien zijn wij onafscheidelijk.

Onze relatie werd al vroeg op de proef gesteld omdat Hans in April 2009 als beroepsmilitair werd uitgezonden naar Afghanistan en daar na twee weken door een raketaanval op Kamp Holland zwaargewond raakte. We belandden in een rollercoaster, waardoor ik bewust de keuze gemaakt heb om mijn studie stop te zetten en bij Hans in Hengelo in te trekken. Dan heb je dus 8 maanden ‘verkering’ en zit je ineens 24/7 bij elkaar en moet je je vriend lichamelijk verzorgen en mentaal ondersteunen bij zijn herstel. Dit was pittig, vooral voor Hans, maar heeft ons ook veel gebracht.

Namelijk onvoorwaardelijke liefde, in voor- en tegenspoed en we wisten al snel dat we wilden trouwen. Dit gebeurde op 2 September 2011, het was een prachtige dag. We gingen in Utrecht wonen. In een super klein appartementje van 40 vierkante meter, maar mét dakterras! Ik heb gewerkt bij een dak- en thuislozen opvang voor jongeren, als begeleider. En later op een kinderdagcentrum net buiten Utrecht. Een dagbesteding voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand, meervoudige of verstandelijke beperking.

Een kinderwens was er, maar ook onzekerheid over de loopbaan van Hans binnen defensie. Uiteindelijk besloot hij zich om te laten scholen tot militair verpleegkundige en werd in Ermelo geplaatst. Eind 2012 kwamen we erachter dat ik zwanger was en we wilden echt groter wonen. Dit in combinatie met de huizenprijzen heeft ons doen besluiten om terug te gaan naar de Veluwe, in de buurt van het werk van Hans en mijn ouders. Ik heb mijn baan opgezegd en we kochten een huis in Harderwijk. Weliswaar een klushuis waar we waarschijnlijk nog 10 jaar mee bezig zijn, maar een zee van ruimte, garage en tuin! In 2013  werd onze oudste dochter Lauren geboren, wat een geschenk!

Na de bevalling dacht ik snel weer een parttime baan te kunnen vinden, maar dat viel behoorlijk tegen. Ik heb toen o.a. als gastouder en bij de thuiszorg gewerkt. Ook heb ik een tijdelijke baan als begeleider bij een wooncentrum voor jongeren met een verstandelijke beperking gehad.

Een creatieve en ondernemende mama

In februari 2016 werden we opnieuw ouders van een gezonde dochter: Vieve. Voor de babykamer was ik op zoek naar betaalbare leuke wandhaken, maar ik kon niets vinden wat ik echt leuk vond. We (Hans en ik) zijn ze toen zelf gaan maken van houten blokjes en we kregen er leuke reacties op. We maakten er nog wat extra en mochten die in de webshop van mijn schoonzus zetten en dat liep dus beter dan gedacht. Wat begon als ‘grapje’ liep uit op een leuk zelfgemaakt product wat andere mensen wilden kopen. Dat heeft ons  doen besluiten om een eigen webshop te beginnen: dippies! Sinds januari 2017 zijn we officieel een bedrijf en heb ik dus een baan.

Hans studeert inmiddels deeltijd fysiotherapie en heeft op dit moment nog aardig wat vrije tijd zodat we dit echt samen kunnen doen.  Het is totaal iets anders dan waar ik voor geleerd heb (sociaal maatschappelijk dienstverlening), maar ik vind het ontzettend leuk en is op dit moment goed te combineren met ons gezin. Ik vind het ook nog steeds een beetje gek. Onze producten worden inmiddels verkocht in verschillende webshops, maar ook in echte winkels door heel Nederland. Er staan nog leuke nieuwe dingen op de agenda, zoals evenementen. Dit alles is spannend, maar ook heel leuk. Stiekem ben ik dan toch wel een beetje trots!

Misschien kennen jullie mij als Kukeluusje op Instagram. Daar geef ik al een kijkje in mijn leven door het plaatsen van foto’s en quotes. Soms zou ik er meer bij willen vertellen/schrijven dan de toegestane aantal leestekens. Dat maakt het bloggen voor Mama’s op hakken een geweldige kans. Vandaag toasten we, op ons 6-jarig huwelijksjubileum en mijn eerste blog. Hoera!

De blogs van Ruth worden om de week op maandagochtend 06.00 uur gepubliceerd. Ze is de vervanger van Wietske, die onlangs is gestopt met bloggen. Komende maandag gaat Ruth ‘officieel’ van start! 

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

4 Reacties

 • Reply
  Dita
  2 september 2017 at 07:40

  Super leuk!! Ga de blogs zeker lezen.

 • Reply
  Ruth
  2 september 2017 at 11:13

  Dankje! Leuk Dita ♡

 • Reply
  Annette
  3 september 2017 at 20:47

  Gefeliciteerd met dit dubbele feestje!

 • Reply
  Gerlinde
  3 september 2017 at 20:59

  Super leuk!! Ik ga ze Zeker lezen!!

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Scott slaapt in een ‘grote jongensbed’

  Ik heb overduidelijk last van nesteldrang, want verschillende ruimtes van het huis moesten het de afgelopen weken ontgelden. We kregen...

  Sluiten