De mama's

Meet the mama: Sanne

De mama van deze week is altijd wel een bezig bijtje. Als Sanne niet aan het werk is, dan is ze bezig met haar hobby’s. Deze zijn divers maar hebben wel een gemene deler: creativiteit! En dat kenmerkt deze mama, want ze is creatief in het maken van allerlei spulletjes en weet een interieur super leuk te stylen!

Meet the mama: Sanne

Sanne Valkenburg is 30 jaar en woont samen met haar vriend Sjoerd in Den Haag. Ze wonen dichtbij het strand Kijkduin en hebben daardoor altijd wel een plekje om naar toe te kunnen gaan als de zon ondergaat. Ongeveer twee jaar geleden werd hun zoontje Beau geboren. Een blij mannetje dat snel tevreden is, ook tijdens de fotoshoot poseerde hij gezellig mee voor de camera. Momenteel werkt Sanne bij ‘Het ministerie van Infrastructuur en Milieu’ als beleidsmedewerker. Op haar werk is ze echt een dame op (lage) hakken! Maar in haar vrije tijd verwisselt ze haar nette kleding in voor een chill-outfit en start ze aan één van haar hobby’s en dat is haken.

De webshop Cuties & Co richtte ze op met een vriendinnetje. Hier worden handgemaakte spulletjes voor kindjes verkocht. Hoewel Sanne dit altijd met heel veel plezier heeft gedaan, heeft ze pasgeleden besloten om er mee te stoppen. Haar vriendin is nog wel actief. Maar naast een eigen blog en een opleiding tot interieurstylist, werd het soms allemaal wat te veel. Sanne koos ervoor om het iets rustiger aan te doen. Maar dit neemt haar creativiteit niet weg, dit zit namelijk in haar genen:

”Ik heb mijn creativiteit denk ik te danken aan mijn oma en natuurlijk ook aan mijn moeder. Creativiteit speelt een belangrijke rol in mijn leven en ik kan ook echt niet zonder. Heerlijk vind ik het om te haken!! Of dat nou voor mezelf is of een bestelling; beide zijn leuk.  Ook zit ik graag achter de naaimachine, kleur ik met Beau, klus ik in huis of verzin ik wel weer wat anders. Ik probeer dit ook over te dragen aan Beau. Lijkt me heerlijk om lekker op woensdagmiddag samen te knutselen.”

Dromen, durven en doen

Sanne heeft een grote droom! Het lijkt haar namelijk helemaal geweldig om als interieurstylist een eigen onderneming te hebben. Hier kan ze volledig haar creativiteit in kwijt en kan ze mensen blij maken. Om deze droom te bereiken heeft ze ervoor gekozen om een studie te volgen. Tijdens deze studie is ze ook aangemoedigd om goed na te denken over haar eigen concept. Zo is ze nu voornamelijk bezig met haar eigen blog, zodat ze een portfolio kan opbouwen. De volgende stap is dat ze zich moet inschrijven bij de Kamer van Koophandel, om dan daadwerkelijk haar diensten aan te bieden.

Dit zijn allemaal spannende processen, want je stapt immers uit je comfortzone om iets nieuws te doen. Hoe deze weg zal gaan lopen is van te voren niet bekend. Maar Sanne volgt hierin in ieder geval haar creatieve hart.

Tegelijkertijd geeft het volgen van haar hart ook een behoorlijke druk. Want alle ballen in de lucht blijven houden zorgt soms wel voor stress. Sanne behoudt het overzicht door te plannen. Dat is voor haar echt een sleutel en zorgt ervoor dat ze tijd heeft voor haar studie, voor vriendinnen en uiteraard voor haar gezinnetje. Straks als haar eigen onderneming echt start, zal ze weer een nieuwe planning moeten maken. Haar plan is dat dan Beau naar de kinderopvang kan gaan, zodat ze ook een vaste dag voor zichzelf heeft om op pad te gaan. Gelukkig steunt haar vriend de plannen, daardoor heeft ze voldoende ruimte om ervoor te gaan.

Relaxed zijn als moeder

Op haar werkdagen staat Sanne om 07:30 op en is in rap tempo klaar voor de dag. Ze trekt dan het liefste een mooi jurkje aan, altijd mooi vrouwelijk. De dagen dat ze thuis is, kan ze volop genieten van haar kleine man. Het genieten begint volgens haar vooral omdat ze leert om een moeder te zijn die relaxed is. Er zijn natuurlijk 1001 boeken geschreven over opvoeding en toch word je daar niet altijd wijzer van, omdat ieder kind uniek is. Als moeder ken je je kind het beste. Sanne zorgt ervoor dat ze zich niet gek laat maken door alle opvoedkundige tips. Ze sluit aan op haar gevoel en dat maakt haar en Beau relaxed:

”Een mooi voorbeeld is dat Beau altijd op de eettafel klimt en hier graag zit. Ik twijfelde heel erg wat ik hier nou mee moest. Enerzijds wil ik dat hij luistert en van de tafel af gaat. Anderzijds moet het ook geen spelletje worden om mama te plagen. Dit laatste gebeurde al vrij snel en ik besloot om de rol van politieagent naast me neer te leggen. Ik liet hem dan zijn gang gaan en dat ging eigenlijk ook prima. Verbieden doe ik dan ook met mate. Maar als ik een keer echt wat verbied, omdat het bijvoorbeeld onveilig is, dan luistert hij vrij direct.”

Laisez-faire (alles op zijn beloop laten) past dan ook bij de creatieve mama. Dat het huishouden niet op orde is, is niet direct een ramp. Eerst maar lekker genieten van je kleintje die hard genoeg groeit.  Wel kan Sanne haar bevalling niet zo 1,2,3 vergeten. Die duurde maar liefst 29 uur..

”Ik had vooraf het hele bevallingsproces een beetje geromantiseerd. Ik wilde bevallen in een rustige omgeving met ontspannende muziek zodat ik helemaal in mijn bubbel kon kruipen. Dit liep helaas iets anders.”

Tijdens de zwangerschap werd al snel duidelijk dat Beau geen kleintje zou zijn. Hierdoor kreeg Sanne meerdere groeiecho’s om het proces in de gaten te houden. Bij één van de laatste echo’s kreeg Sanne het wel even benauwd. Haar baby werd namelijk geschat op 5 kilo bij 40 weken zwangerschap. Om dit te voorkomen werd Sanne bij 37,2 weken ingeleid. Nadat ze werd gestript door de verloskundige voelde ze vrijwel direct dat er wat stond te gebeuren. Ze liep de deur uit en de ‘krampen’ waren al voelbaar. Ze kreeg het advies om voldoende te bewegen, waarop Sanne besloot om haar huis schoon te maken.

”Tussen het stofzuigen door moest ik elke keer op adem komen, maar ik schonk er weinig aandacht aan. Toen ik met mijn moeder aan de telefoon zat, vroeg zij wat ik toch elke keer deed. Ik zei dat ik wat krampjes had en kletste vrolijk verder. Tot mijn moeder zei; “We zitten nu 5 minuten aan de telefoon en je hebt al drie ‘krampjes’ gehad, dat zijn weeën hoor.”

De weeën waren dus wel voelbaar, maar de ontsluiting zette helaas niet door. Na een nacht weeën weg te puffen zat ze op een teleurstellende 3 cm. Ze besloot te vetrekken naar het ziekenhuis, waar de vliezen werden gebroken. Ze kwam in een zware weeënstorm terecht. Maar ook dit baatte niet, want na 20 uur van pijn was ze doodop. De verloskundige besloot dat een ruggenprik wat rust kon bieden. En dat deed het, want na een aantal uur had ze volledige ontsluiting. Na precies één uur persen werd dan eindelijk Beau geboren.

En het is toch ook waar wat ze zeggen. De pijn en de heftigheid vergeet je wel weer. Want een kindje maakt het snel weer goed. Daarom blijft Sanne genieten van haar gezinnetje. Met daarbij, niet te vergeten, haar dromen in het vizier.

Fotografie: Jennifer van Mama’s op hakken in Den Haag

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

1 Reactie

 • Reply
  Barbara
  9 januari 2018 at 09:54

  Jee, wat een leuk kijkje achter de schermen!
  Heel gaaf dat je een interieurstyling opleiding volgt! Succes straks als je klaar bent! Je gaat vast ook voor anderen mooie interieurs maken!

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Huh! Waar is mijn baby gebleven?!

  Als de tijd je inhaalt. Het gevoel dat je peuter en kleuter gisteren nog babies waren en ze volledig afhankelijk waren...

  Sluiten