De mama's

Meet the mama: Samantha

De meeste vrouwen beginnen al vroeg te dromen over de dag dat ze ooit zullen trouwen. Dit is immers de dag dat je als vrouw in de spotlight staat in je mooiste jurk. De mama van deze week is zelf ook dol op bruiloften. Die liefde was zo groot dat ze besloot om er haar werk van te maken.

Meet the mama: Samantha

Samantha is 29 jaar en moeder van Lennox (3,5 jaar). Ze is verliefd (nog niet getrouwd) op Nick, met wie ze zeven jaar samen is. Als zorgzame vrouw vindt ze het heerlijk om de naasten om haar heen te helpen. Daarnaast is ze een kalm type die niet snel van slag raakt in stressvolle situaties. Een perfecte combinatie voor het zijn van een weddingplanner! En laat dat nou altijd haar droom zijn geweest:

”Door een moeilijke periode in mijn leven nam ik veel tijd om tot bezinning te komen. Ik wilde iets doen wat meerdere kwaliteiten van mij bij elkaar bracht en waar ik te maken zou hebben met blije mensen. Toen droomde ik over het organiseren van bruiloften. Ik zag  bruiden, bruidegommen en alle blije gezichten die bij deze dag horen. Ik werd wakker en voelde direct een klik: ik wil bruiloften organiseren!”

Toen ze dit ontdekt had, wilde ze het niet bij een droom houden. Daarom voegde ze de daad bij het woord en ging ze op zoek naar mogelijkheden om tot haar doel te komen. Vele brainstormsessies later, besloot ze de opleiding te doen tot weddingplanner en startte ze haar eigen bedrijf: cre8yourday. Bij het bekijken van deze website waan je je stiekem in de beroemde film The Weddingplanner met Jennifer Lopez. Wat een geweldige baan moet dit zijn! En volgens Samantha is dat absoluut het geval:

”Het geeft een fantastisch gevoel als ik zie dat een bruidspaar of bedrijf blij is vanwege mijn hulp bij de organisatie van hun huwelijk of evenement en dat ik rust & nuchterheid breng in de voorbereidingstijd en op de dag zelf. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat iedereen optimaal kan genieten van een mooie huwelijksdag of een evenement dat perfect verloopt.”

Je droom ontdekken in diepe dalen

Dat Samantha actief is als weddingplanner is prachtig om te zien. Het is bewonderenswaardig als mensen grenzen durven te verleggen om juist datgene te doen waar hun hart sneller van gaat kloppen.  Daar is zeker moed voor nodig en wellicht ook het besef wat je allemaal kunt ‘winnen’ als je je droom volgt. Samantha wist dat ze alleen maar kon winnen, omdat ze zelf door een pittige periode ging. Een periode die ze absoluut niet meer wilde kennen en om die reden wilde ze iets doen waar ze écht blij van werd.

”Die pittige periode uit mijn leven begon in de kraamtijd. Ik had al vrij snel door dat er iets niet klopte .. iets met een grijze wolk i.p.v. de welbekende roze wolk. En eerst dacht ik dat het kraamtranen waren, maar deze duurde wel erg lang. Ik was erg neerslachtig. En merkte dat als ik naar Lennox keek ik niks voelde.. Kan je het je voorstellen?”

Die tegenstrijdige emoties waren ingewikkeld en ze bleek een postpartum depressie te hebben. Toch hield ze eerst de schone schijn op, maar haar omgeving prikte hier snel doorheen. Ze is toen open geweest over de storm binnenin haar en zelfs op Instagram kreeg ze heel veel steun. Gek genoeg kreeg ze ook heel veel negatieve reacties,  dat je deze gevoelens niet hoort te voelen, want je MOET blij zijn.

Desondanks was het doorbreken van dit taboe in haar omgeving wel de sleutel om iets aan behandeling te gaan doen:

”Al snel begin ik met medicatie; anti-depressiva. Maar ik kwam er gauw achter dat ik me er niet prettig bij voelde en stopte op dag drie al. Door middel van therapie (3 therapeuten verder en een speciale emotie regulatie training) en de onvoorwaardelijke steun van mijn partner ben ik hier uitgekomen. Ik mag in mijn handen knijpen met hem. Hij stond zo machteloos en ik heb het hem niet makkelijk gemaakt die tijd. Hij zei laatst tegen mij dat hij trots is hoe ik het nu doe en op wie ik nu ben. Dat deed mij goed.”

Een weg omhoog vinden

Nadat ze opkrabbelde van de postpartum depressie kreeg Samantha een burn out. Om hier sterker uit te komen is ze zich toen gaan focussen in mindfullness. Dit klinkt zweverig maar zo leerde ze vooral haar emoties de baas te kunnen, rust vinden in zichzelf en in het hier en nu te leven. Een belangrijke quote voor Samantha is:

Je hebt geen controle over de situatie, maar wel over hoe je er mee omgaat. Dit betekent niet dat ik nu perfect ben en ik het nooit moeilijk heb tijdens alle obstakels van het moederschap.”

Nu ervaart deze sterke mama de kracht om de baas te blijven over haar emoties. Zo leeft ze doelbewust en omringt ze zich door positieve mensen. Haar dochter is haar drijfveer geweest om uit het diepe dal te komen. En haar vriend; dat is haar steun en toeverlaat. Met recht mag deze bijzondere mama trots zijn op haar sterke wil. Een wil die ook naar daden is omgezet.

Fotografie: Anne Hendrikse in Amersfoort

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Praten over de dood met je kinderen

Nou niet meteen mijn favoriete onderwerp als ik eerlijk ben, maar Lauren is er veel mee bezig en stelt veel vragen....

Sluiten