De mama's

Meet the mama: Roxanne

Roxanne is een stralende en krachtige vrouw die doorzet als het tegen zit, omdat ze niet bij de pakken neerzit. En dat terwijl ze een heel heftige tijd achter de rug heeft. Haar dochter Fae is begin oktober in stilte geboren. 

Roxanne is 27 jaar oud en belle-mère van Jayden (2010), mama van Fae* (2017) en nu in verwachting van nummer 3. Samen met haar vriend Stefan woont ze in Woerden. Ze runt een KDV en BSO bij Partou Kinderopvang, heeft een eigen bedrijf en is docent ondernemerschap aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze omschrijft zichzelf als ondernemend, gepassioneerd en een zorger.

Roxanne: Een ondernemende mama

Deze stralende mama is echt een bezige bij. Ze is druk met haar eigen ondernemingen en vindt het geweldig om studenten te vertellen over het ondernemerschap. Als ervaringsdeskundige vertelt ze aan ambitieuze studenten hoe ze voor zichzelf kunnen beginnen. Roxanne geniet van haar passies, maar zoekt ook een goede balans tussen werk en privé. Hoewel dat niet altijd even makkelijk is:

”Om eerlijk te zijn is dit nog steeds een zoektocht. Vol enthousiasme zeg ik vaak ‘ja’ tegen alle mooie dingen die op me af komen. Toch heb ik de afgelopen jaren geleerd wat meer grenzen te stellen, zo werk ik maximaal één avond in de week en zorg ik dat ik niet te veel plan per dag.”

Vooral het begrenzen van het werk is een belangrijk instrument voor het behouden van balans. Waar Roxanne ook enorm van kan genieten zijn uitstapjes. Dan gaat ze met vrienden een weekendje weg of samen met Stefan en Jayden naar het strand. Ook me-time vindt ze erg belangrijk. Vorig jaar volgde Roxanne een 9-daagste training genaamd; NU! Deze training heeft haar tools aangereikt om in het hier en nu te zijn. Dit past ze toe door zo nu en dan haar telefoon uit te doen en dan de focus op zichzelf te hebben.

Verder kan deze lieve mama genieten van de kleine dingen. Die zijn voor haar niet onbelangrijk, maar vormen juist een traditie. Zo gaat iedere zondag na het ontbijt  de muziek aan op hoog volume en dansen ze de zondag in. Hoe geweldig om zo een dag te beginnen met haar mooi gezinnetje.

Als het leven soms pijn doet

Hun gezinnetje voelde nog niet compleet en in 2017 raakte Roxanne in verwachting. Een wonder en een wens van haar hart die uitkwam. Helaas is deze zwangerschap geëindigd in een stilgeboorte. Eèn van de moeilijkste dingen die Roxanne moest verwerken:

”Onze dochter Fae is op 2 oktober 2017 geboren, nadat de bevalling was opgewekt. Al weken voor de geboorte van Fae werd tijdens een echo bij de verloskundige duidelijk dat er iets niet goed zat. De verloskundige verwees ons door naar het WKZ waar verschillende onderzoeken plaatsvonden. Op de echo’s zagen we een steeds groter groeiend springend kindje. We konden gewoon niet geloven dat er iets mis zou zijn. Helaas bleek uit de onderzoeken dat dit wel het geval was en dat het kindje niet levensvatbaar zou kunnen zijn buiten mijn buik. Na een lange tijd in onzekerheid hebben Stefan en ik in overleg met de artsen de knoopdoorgehakt en is Fae op 2 oktober geboren.”

Na de bevalling hebben de kersverse ouders hun dochter mee naar huis genomen. Zo konden ze haar gedurende vier dagen bij zich hebben. In deze dagen is familie langsgeweest, maar hebben ze vooral veel tijd met z’n viertjes doorgebracht. Ook is er een fotograaf geweest van Stichting Stil. Jayden heeft ook een mooi kistje geknutseld voor zijn zusje Fae. Na deze dagen hebben ze afscheid genomen en haar naar een crematorium gebracht. Wederom had Jayden een bijdrage door een rode hartjes ballon naar de hemel los te laten. De moedige mama heeft deze verdrietige tijd verwerkt door goed stil te staan bij wat ze voelde:

”Ik denk dat ik dit heb kunnen verwerken door het écht aan te gaan, hoe pijnlijk het soms ook was. Er zijn momenten dat ik nog verdrietig ben, maar ik geloof er ook in dat dit het pad was dat Fae moest doorlopen en dat ze daar is waar ze moet zijn. In die gedachte vind ik rust.”

Een nieuwe zwangerschap

Al snel raakte de krachtige mama opnieuw in verwachting. Het is enorm fijn dat ze al snel nieuw leven mag verwachten. Toch is het dit keer ook weer spannender na de moeilijke zwangerschap van het afgelopen jaar. Aan het begin was het dan voor deze mama ook wel zwaar. Het genieten lukte niet. Gelukkig weet Roxanne de power weer te vinden door te relativeren en te beseffen dat ze deze gebeurtenis nou eenmaal met zich meeneemt. Zo zorgeloos als de eerste weken van de vorige zwangerschap, zal ze waarschijnlijk nooit meer zijn. Deze acceptatie zorgt er weer voor dat ze kan loslaten. Door het loslaten kan ze steeds meer de nieuwe zwangerschap omarmen.

”Elke keer als de verloskundige weer bevestigde dat alles er goed uit ziet, voelde ik weer een opluchting. Ik durf er steeds meer in te geloven dat het goed komt.”

En dat is wat wij Roxanne met heel ons hart gunnen. Het waarom van gebeurtenissen hebben we niet, wel de woorden om haar het allerbeste te wensen!

Fotografie: Anne Hendrikse in Vollenhove

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

4 Reacties

 • Reply
  Lia Amahorseya
  15 mei 2018 at 12:16

  Lieve Roxanne wat een mooi verhaal en wat zie je er goed uit.Heb vertrouwen dat het goed gaat ,ik ben overtuigd dat jullie hele fijne ouders zult zijn .
  Wij wensen jullie het beste met elkaar en iedereen om je heen.

  • Reply
   Roxanne
   18 mei 2018 at 10:12

   Bedankt voor uw lieve reactie! We houden zeker vertrouwen en kijken ontzettend uit naar alles wat nog zal komen. Liefs!

 • Reply
  Astrid van Hoogdalem
  15 mei 2018 at 20:08

  Lieve Roxanne, met ingehouden adem heb ik het prachtige artikel gelezen. Kippenvel momentje hoor en ik ben zo blij dat je weer in blijde verwachting bent. Ik gun jou en je prachtige gezinnetje alle geluk van de wereld. Dikke knuffel van ons. ❤️❤️❤️

  • Reply
   Roxanne
   18 mei 2018 at 10:14

   Dank je wel . Doet ons echt goed, deze fijne berichtjes. Dikke knuffel terug ❤️

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Over verschillende zwangerschappen, bevallingen en de laatste loodjes!

  37 weken zwanger. Vanaf afgelopen vrijdag mag onze baby thuis geboren worden. Iets wat ik zelf heel graag wil. Ik heb...

  Sluiten