De mama's

Meet the mama: Paula

Als tweelingmama is het super leuk om andere tweelingmama’s te ontmoeten. Je hebt dan als het ware toch wel een speciale band met elkaar; beide weet je hoe het is om zwanger te zijn van twee kleine wondertjes. Toen Paula zich als tweelingmama-to-be aanmeldde voor ‘meet the mama’, leek het mij dan ook ontzettend leuk om haar op de foto te zetten. 

Meet the mama: Paula

Paula is 26 jaar en getrouwd met André. Haar man is militair van beroep en zelf is ze assistent bedrijfsleider van de Pets Place in Emmeloord. Ze was 22 jaar toen ze zwanger raakte van haar dochter Isabella. Nu is haar peuter inmiddels drie jaar oud en wordt ze binnenkort de trotse zus van twee broertjes. Eén ding is wel duidelijk: met de komst van de twins krijgen ze als gezin een leuke uitdaging. En dat terwijl Paula en haar man even twijfelden of ze wel voor een tweede zwangerschap wilden gaan. Dit had vooral te maken met het beroep van André:

”Het beroep van mijn man drukt zeker een stempel op ons gezin en dit niet in negatieve zin, maar het is soms wel uitdagend. Mijn man is militair en ondertussen al 5 keer op uitzending geweest. Waarvan één keer na de bevalling. Op de dag dat ik aan André had vertelde dat ik zwanger was, kwam hij ook thuis  met een mededeling. Hij moest een opleiding in Weert doen die tot de bevalling zou duren. Dit hield in dat hij van maandag tot vrijdag weg was. De weekenden waren of vol gepland, of was hij druk bezig met de babykamer.”

Na de bevalling van haar dochter moest haar man na twee dagen weer weg naar Soesterberg. Ze was dus meteen bijna altijd alleen met Isabella. Gelukkig had Paula het niet zwaar met haar kleine meid. Ze was de ideale baby. Maar dat neemt niet weg dat ze haar man erg mistte. In die tijd had ze gelukkig heel veel steun van haar familie die ze dagelijks zag of waar ze at en sliep. Desondanks werd het gemis er niet minder op. Sterker nog; haar man moest na zijn opleiding vier maanden naar Mali. Dat was erg slikken, want in die periode dat hij weg moest was Isabella net een jaar. Ik was bang dat hij teveel van haar zou missen, maar gelukkig kon hij net de momenten meemaken van de eerste woordjes en stapjes. Voor haar dochter maakte ze een fotoboek van haar vader waar ze elke dag in keek en door bellen en Skypen bleef de herinnering aan papa levend:

”Gelukkig toen hij vier maanden later thuiskwam sprong Bella meteen in zijn armen op Schiphol!  Ikzelf vind het beroep van André moeilijk.. maar het is ook alle inspanning waard. André houdt echt van zijn werk en is er goed in. Als daar bijhoort dat hij om de twee jaar op uitzending moet dan hoort dat er helaas bij. Dit liever dan een kantoorbaan waar hij elke dag met tegenzin heen moet.”

Door het beroep van André was het wel de vraag of een nieuwe zwangerschap haalbaar was voor het draagvlak in het gezin. Haar man is toch wel veel afwezig en Paula kampte ook na de bevalling met allerlei lastige emoties rondom het afvallen. Ze vond het aankomen tijdens de zwangerschap toch wel moeilijk en opnieuw ‘dikker’ worden viel haar erg zwaar. Na de bevalling woog ze 78 kilo een ze wilde al snel terug naar de 65 kilo die ze woog voor de zwangerschap.Met een man op uitzending vlogen de kilo’s eraf. Toen manlief echter terugkeerde kwamen de gezellige avonden ook weer terug. Paula merkte dat ze toen te veel bezig ging met eten. Dat resulteerde erin dat ze bepaalde dingen wegliet uit haar maaltijden. Na een aantal goede gesprekken met o.a. haar oude karateleraar, kreeg ze weer nieuwe inzicht in een gezond eetpatroon. Hierdoor kon ze haar eetritme in balans houden, maar nóg belangrijker ook houden van zichzelf als vrouw.

En dan zwanger van een tweeling..

Haar ervaring rondom de afwezigheid van haar man én de onzekerheden rondom haar gewicht, maakt een zwangerschap voor Paula spannend. De doorslag gaf echter haar dochter. Haar ouders merkten aan Isabella dat ze toe was aan een broertje of zusje. De twijfel werd een zekerheid en ze zijn er voor gegaan. De verrassing was nog groter toen bleek dat Paula snel zwanger raakte van notabene een tweeling. Dit was natuurlijk wel even slikken:

”Toen ik een eerste echo kreeg, keek de echoscopist even rond en bleef ‘hangen’. Ze keek wat geschrokken waarop ik vroeg of alles wel goed was? “Kijk maar, het zijn twee baby’s”, zei ze. Zelf kon ik het echt niet geloven en ik keek vol ongeloof naar André. Hij was de rust zelve en zei: “Rustig maar schat, dit komt allemaal goed.” Daarna vertelden ze het nieuws aan de hele familie en die waren helemaal enthousiast. Met hun geruststellende woorden gingen we weer op weg naar huis en die avond raakte ik zelf wel lichtelijk in paniek. Kan ik dit allemaal wel?”

Paula liet het nieuws wat bezinken en ging toen shoppen voor de tweeling. Toen ze hiermee bezig ging, kwam bij haar ook de overtuiging dat het allemaal wel goed ging komen. Daarom doet ze het voor nu juist lekker rustig aan en zorgt ze op die manier voor rust en regelmaat. Ze hoopt vooral dat ze haar mannen zo lang mogelijk mag blijven dragen. Nu geniet Paula ook van de tijd die ze met Isabella heeft. Ze weet zeker dat ze een superzus wordt, omdat ze een heel zorgzaam karakter heeft. Nadat de tweeling wordt geboren zal het vast wel pittig worden. Maar met haar lieve man en fantastische familie om haar heen heeft ze alle vertrouwen dat het gaat lukken. En met zo’n mindset komt deze mooie mama er wel. Vergeet daarbij ook vooral niet van jezelf te blijven houden, want mama zijn van drie kindjes is het mooiste wonder wat er is!

Fotografie: Jennifer van Mama’s op hakken in Kampen

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Meet the mama: Lolkje

Toen Lolkje uit Vollenhove vorig jaar overspannen raakte, kreeg de 34-jarige mama een virus te pakken. Het poppenhuisvirus. Er ging...

Sluiten