De mama's

Meet the mama: Nique

Soms heb je een fotoshoot met een mama die heel gemakkelijk voor de camera staat. Binnen 30 minuten hadden we de foto’s geschoten en kon ze haar weg weer vervolgen in de binnenstad van Den Haag. Het leek wel alsof Nique dit wekelijks deed. Maar niets is minder waar. Ze vond deze fotoshoot ontzettend spannend en stapte echt uit haar comfort zone. Dit deed ze met succes, want deze goedlachse mama heeft het super goed gedaan!

Meet the mama: Nique

Nique (spreek je uit als Nie-ke) is 33 jaar oud, sociaal en zorgzaam. Ze is ook creatief, wat tot uiting komt in het alsmaar aanpassen van haar interieur (hierover later meer :-)). Ze komt uit het westen van het land en is getrouwd met Niek. Nie-ke en Niek zijn de trotse ouders van Hadewych en Lewis. De wens om moeder te worden was er al een tijd. Maar voordat Hadewych geboren werd kreeg Nique eerst drie miskramen in 8 maanden tijd. Dat was ontzettend zwaar en moeilijk want Nique verloor hiermee het vertouwen in haar lijf. Er ontstond toen een angst dat hun grootste wens om ouders te worden niet mogelijk kon worden. Het was een rollercoaster aan emoties die niet stopte. Het gevoel, het verlangen en de wens nam met de dag toe. Desondanks bleef Nique overtuigd dat het moeder worden een feit werd. Ze dacht dan dat ze zoveel liefde te geven hadden. Dat kon in hun ogen ook best aan een kindje dat niet in haar buik groeide. En die gedachte hield haar op de been.

”Na diverse onderzoeken met positieve uitkomsten zei onze arts; “hard gezegd maar het lijkt erop dat het 3x vette pech geweest is”. We maakten afspraken voor het nieuwe jaar en wie weet wat er in de tussentijd zou gebeuren.”
En toen brak er wederom een kerstavond aan. Het jaar daarvoor deed ze een zwangerschapstest die positief bleek te zijn. Helaas eindigde die zwangerschap met een miskraam. Nu een jaar later was ze weer een aantal dagen overtijd. Ze bedacht zich om snel een test te doen zodat ze van alle twijfel en onzekerheid af was. Deze test deed ze voordat haar man thuiskwam en alle andere familie en vrienden. Zo kon ze ook geoorloofd aan de wijn en carpaccio. Echter voordat ze de test neer kon leggen, kon ze direct zien dat het een positieve test was. Ze kon het niet bevatten maar wist op bijzondere wijze dat het dit keer goed zat; precies een jaar later na de vorige test.

De geboorte van haar wonder

En toen werd in 2014 Hadewych geboren. Nu inmiddels een blond meisje die het super leuk vindt om zich met mama op te tutten.  Met dezelfde kleertjes aan en dezelfde kleurtjes op haar nagels is het net mini-mama. Super schattig om zo’n stralend meisje voor de camera te hebben. Nique geniet volop van haar vrolijke meisje! Het gezinsgeluk werd compleet toen Lewis in mei 2017 geboren werd. In het moederschap moet je soms zoveel geven, maar dat is het volgens Nique ook wel allemaal waard:
“Het moederschap heeft mij een gelukkiger en completer mens gemaakt, maar het heeft mij ook laten zien dat ik niet perfect ben. De lange dagen en korte nachten in combinatie met een huishouden en sociaal leven, zorgen ervoor dat er dagen zijn dat ik een korter lontje heb. Het helpt dan ook zeker niet dat je peuter met haar eigen wil en pittig karaktertje vertelt wat zij wil. Dat pittige karakter heeft ze van mij en dat kan soms wel botsen. Maar dit alles weegt niet op tegen zoveel kleine momenten die dit allemaal waard maken; een kroel, een mooie lach, een kusje op mijn hand, als ze praat tegen haar popjes en zo kan ik nog wel 80 dingen opnoemen :-).”

Sociaal, positief en creatief

Dit is hoe je Nique het beste kunt omschrijven. Ze is een echte familie-en vrienden mens. Ze vindt het heerlijk om haar familie te zien en daarmee gelijk haar neefjes en nichtjes. Want in totaal zijn dit er negen, waardoor Hadewych en Lewis genoeg speelmaatjes hebben. Ook vindt de sociale mama het super fijn om met vriendinnen af te spreken. Ze brengen dan kletsend tijd met elkaar door terwijl de kids samen spelen. Een groot aantal vriendinnen kent ze overigens al vanaf de basisschool en daarmee bewijst Nique dat ze ook enorm trouw is!
Een grappig eigenschap van Nique, die ook bij haar vriendinnen is opgevallen, is haar creativiteit in haar interieur. Vrienden die bij haar thuiskomen, vragen zich altijd af hoe het er nu weer uit zal zien. Ze is dan ook vaak bezig met het verschuiven van de indeling. Zo verft ze gemakkelijk een muurtje in een ander kleur of koopt een nieuw meubeltje voor in huis.
”Het veranderen van de inrichting heb ik, denk ik, van mijn moeder. Die gooide ook altijd de indeling van het huis om door meubels te verplaatsen of van slaapkamers te wisselen. Zo ontstond er veel variatie in huis en daar heb ik altijd enorm van genoten. Manlief kan ‘s ochtends de deur uitgaan en verschillende berichten krijgen dat er spullen via Marktplaats verkocht zijn, om vervolgens thuis te komen in een ‘ander’ huis. Hij wordt er weleens moe van, maar heeft eigenlijk nooit bezwaar, zolang zijn TV en spelcomputers maar blijven staan. En dat lijkt vooralsnog een prima deal.”
Nu woont Nique in een tijdelijke woning, maar in de zomer van 2018 gaat dit gezin verhuizen naar een nieuwbouwwoning. Ze moet zich dus nu nog even inhouden met inrichten, maar gelukkig kan ze straks helemaal los gaan. Want straks kan ze met haar creativiteit haar droomhuis inrichten. En daar heeft ze enorm veel zin in! Wij blijven haar ontwikkelen volgen op Instagram! (@niquegernette) Jullie ook?
Fotografie: Jennifer van Mama’s op hakken

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Zwanger shoplog November

Met een alsmaar groeiende buik en een alsmaar dalende temperatuur buiten, wordt het steeds moeilijker om leuke setjes te bedenken...

Sluiten