De mama's

Meet the mama: Liesyenne

Deze brunette uit Bunschoten-Spakenburg vond het helemaal niet lastig om voor de lens te staan. Naast haar werk op een notariskantoor, doet de 20-jarige Liesyenne namelijk ook freelance modellenwerk. Een paar weken voor deze fotoshoot is ze mama geworden van dochter Noé. Het kleine guppie mocht gelijk mee op de foto. Liesyenne is samen met vriend Sander en vindt het belangrijk om er verzorgd en goed uit te zien. Ze is dan ook elke ochtend zo’n 30 tot 40 minuten voor de spiegel kwijt. Vandaag vertelt ze wat haar ochtendritueel is, hoe haar bevalling was en hoe ze het jonge moederschap ervaart.

Minder eetlust en alles rook vies

Liesyenne had geen test nodig om te weten dat ze zwanger was. Ze had minder zin in eten en alles rook vies. Daarnaast was ze de hele dag door misselijk. Dit alles bleef tot een week of 15. Daarna voelde ze zich een stuk beter, maar met 20 weken kreeg ze last van bekkeninstabiliteit.

”Hierdoor kreeg ik pijn in m’n onderrug en stuitje bij het lopen en zitten, wat ik de rest van de zwangerschap heb gehouden. Hierdoor kon ik geen lange afstanden meer lopen en niet te lang in dezelfde houding zitten, wat erg lastig is als je een kantoorbaan hebt.”

Ze vond het heel belangrijk om tijdens deze periode goed voor zichzelf te zorgen en deed dit heel bewust. Zo rustte ze vaker, ging ze eerder naar bed en bleef ze ook lekker lang liggen. Het feit dat er een echt mensje in haar buik groeide ervoer ze als heel speciaal en ze voelde haar dochtertje vanaf week 16 trappelen. Het is iets wat ze nu weleens mist, maar het vasthouden van haar baby is uiteindelijk toch het allermooiste zegt ze. Ze moest we; even geduld hebben, want ze werd gestript met 41 weken en 2 dagen. De dag erna begonnen de weeën. Die kwamen om de 10 minuten. Vier uur later werd het steeds erger en wist de mommy-2-be niet meer hoe ze het op moest vangen. Ze belde haar verloskundige en die kwam zo snel mogelijk.

”Ik zat, helaas, pas op 1 centimeter ontsluiting maar omdat ik zoveel pijn had én ik volgens haar de volgende dag geen kracht meer zou hebben voor de bevalling, zijn we doorgestuurd naar het ziekenhuis. Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis had ik 3 centimeter ontsluiting. Mijn vliezen werden gebroken en ik kreeg een ruggenprik. De ruggenprik werkte -helaas- maar 3 uur. Na deze 3 uur kwamen de rug- en buikweeën terug. Na 2 keer een hogere dosis van de ruggenprik gekregen te hebben, zonder succes want de weeën bleven ontzettend pijnlijk, werd gekeken hoeveel ontsluiting ik had. Inmiddels zat ik op 8 centimeter ontsluiting (!) en nog een uur later op 10 centimeter; ik mocht eindelijk persen. Na een pijnlijk en heftig uur lang persen is ons kleine meisje eindelijk geboren op 29 december.”

En toen was Liesyenne op haar twintigste mama. Dat vond ze eigenlijk best spannend. Want, was ze hier wel klaar voor? Wist ze wel genoeg over het moederschap? Het waren vragen die tijdens de zwangerschap al door haar hoofd gingen. Wat zouden anderen vinden van haar zwangerschap? Nu ze eenmaal moeder is, maakt ze zich er minder druk om. Ze heeft veel info gekregen van verloskundigen, verpleegkundigen en de kraamhulp. Daarnaast kan ze met vragen altijd terecht bij haar moeder.

”Het belangrijkste wat mij is verteld. is dat ik vooral naar mijn eigen hart moet luisteren; naar mijn moederhart.”

Liesyenne wilde altijd al jong mama worden. Toch was de zwangerschap wel onverwachts. Haar familie en vriendinnen reageerden in het begin dan ook geschokt, omdat ze het niet hadden zien aankomen. Van haar vriendinnen was ze ook de eerste die een kind kreeg. Maar gelukkig kon iedereen al gauw aan het idee wennen en kreeg ze veel steun. Volgens de knappe mama zelf was de timing perfect. Ze heeft naar eigen zeggen een leuke vriend, woont sinds kort samen in een leuk huisje en ondanks dat het onverwachts gebeurde, is ze intens gelukkig.

Wimperextensions en Uggs

Hoewel Liesyenne nu een kleintje heeft, weerhoudt dat haar niet om er goed uit te zien. Ze start haar ochtendritueel met het aanzetten van de stijltang zodat die gelijk kan opwarmen als zij haar make-up doet. Ze begint meestal met een dagcrème, daarna brengt ze een concealer aan op haar wallen en oneffenheden. Die laat ze even intrekken om vervolgens een foundation van MAC aan te brengen (de studio fix foundation of de pro longwear). Deze is volgens haar erg fijn en dekt ontzettend goed zonder een maskerend effect te creëren.

”Afhankelijk van wat ik op de planning heb staan, breng ik een highlighter aan. Mijn wenkbrauwen doe ik met de Anastasia dipbrow. Op het moment heb ik wimperextensions waardoor ik mijn ogen niet opmaak. Als ik geen wimperextensions heb, draag ik nepwimpers van Ardell met eventueel een dunne lijn eyeliner.”

Ze weet in ieder geval precies hoe ze haar make-up goed moet aanbrengen, want ze ziet er schitterend uit! En daar zou ze op zich meer mee willen:

”Ik zou graag meer willen doen met modellenwerk. Maar mijn prioriteit blijft mijn dochter. Mocht het werk teveel worden, kies ik voor haar. Ik wil niks van haar missen, alles van haar meemaken en er altijd voor haar zijn. Ik hoop in de toekomst nog een kindje te krijgen. Dat zou al helemaal geweldig zijn.”

Ze vind het moederschap dan ook fantastisch. Het begon even lastig omdat de kleine meid na de geboorte veel afviel. Noé had extra kunstvoeding nodig naast de borstvoeding. Dat voelde voor Liesyenne als een falen, want ze wilde zo graag borstvoeding geven. Maar ze zag hoe haar baby afviel en het echt nodig had. De kersverse mama haalde voor de zekerheid nog kunstvoeding in huis voor thuis, maar dat was niet meer nodig. Het gaat inmiddels super goed met de voeding en de kleine meid groeit goed. Noé is inmiddels alweer bijna 3,5 maand en via Instagram kunnen we meegenieten van de mooie plaatjes!

Foto’s: Anne Hendrikse in Amersfoort

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Twaalf heel normale uren in mijn leven als mama

We waren het zat gisteravond. De peuter bleef hangen in een hoestbui en de dreumes dronk mij leeg. Allebei verhoging....

Sluiten