De mama's

Meet the mama: Krista

Vandaag heb ik de eer om mijn eigen collega te portretteren voor ‘meet the mama’. Jarenlang is zij mijn steun en toeverlaat op het werk. We hebben altijd bij elkaar gezeten in hetzelfde kantoor en zodoende kletsen wij wat af. Van serieuze onderwerpen naar schaamteloos ratelen over onze kinderen. We doen het allebei. Hierbij stel ik jullie voor aan Krista!

Meet the mama: Krista

Krista is 30 jaar jong (!) en is sinds 3,5 jaar getrouwd met Frank. Samen zijn ze de trotse ouders van Lise, die bijna 1 jaar oud is. Ze woont in Nunspeet en zijn daar dagelijks wel even in de frisse buitenlucht te vinden; een fietstochtje na het avondeten, een wandelingetje door het bos of de weilanden, heerlijk! In haar dagelijks leven vermaakt ze vooral haar collega’s en is de brunette ondertussen ook bezig met vet belangrijk werk. Ze is namelijk maatschappelijk werker van beroep en werkt met jongeren en jongvolwassen die op verschillende gebieden in hun leven zijn vastgelopen. Samen met de jongeren gaat Krista aan de slag om zaken weer op de rit te krijgen en toe te werken naar een stabiele toekomst.

Omdat haar werk en het drukke bestaan van het moederschap veel aandacht vraagt, zorgt ze er iedere week voor dat ze me-time vast zet in haar agenda. Als ze dat niet doet verdwijnt het ongemerkt van haar to-d0 lijst. Me-time is voor Krista heel divers:

Een keer het dorp in, een serie kijken, ’s avonds op de bank met een wijntje vlogs kijken, een lekkere lunch voor mezelf uitdenken en bereiden. En heel soms doe ik met het middagslaapje van Lise mee haha!

Ook vindt de mooie mama het leuk om met manlief op stap te gaan. Dinerbonnen van de AH worden flink gespaard om verschillende datenights in te kunnen plannen. Het leuke is dat ze haar man heeft leren kennen via het internet. Via een christelijke community site hebben ze een aantal jaar digitaal contact gehad als vrienden/kennissen. Zo hebben ze een half jaar elkaar op de hoogte gehouden van allerlei dagelijkse taferelen. Pas na nog een half jaar hebben ze elkaar in real-life ontmoet en toen sloeg de vonk over:

Vanaf dat moment hebben we ongeveer een  tijd  ge-date; Tijdens die periode bedachten we dat we graag op wintersport wilden dus boekten een groepsreis. Daarmee gingen we als singles naar Oostenrijk en als stelletje kwamen we terug!

Liefde online vinden is dus echt mogelijk! Wat Krista hierbij aanvult is dat het voor haar heel helpend was om niet per definitie online opzoek te gaan naar een relatie. Zij heeft bijvoorbeeld nooit online aangegeven dat ze op zoek was naar een ‘liefdesrelatie’. Eerder een vriendschap waardoor het contact  ongecompliceerd kan verlopen.

Een droom in vervulling zien gaan..

Na een tijd ‘verkeringstijd’, stapten de tortelduifjes 3,5 jaar geleden in het huwelijksbootje. Daarna ontstond het verlangen naar het ouderschap en werd het verlangen gelukkig al snel werkelijkheid. Hierdoor kon Krista zich negen maanden voorbereiden op de komst van hun dochter. Langzamerhand werd het huis steeds meer roze. Krista kon niet wachten om haar kleine meid te ontmoeten. Helaas bleek haar bevalling langer te duren dan gewenst:

De bevalling heeft al met al 3,5 dag geduurd; de weeën zetten niet goed door en ook de ontsluiting kwam moeilijk op gang. Haar plan was om in het Geboortezorghuis te bevallen, maar omdat de duur van de bevalling al zijn nodige tol had geëist heeft ze uiteindelijk toch gekozen voor een ruggenprik. Daarmee werd de bevalling medisch, iets wat ze totaal niet wilde want ze had een bevalling voorgesteld die vooral onder de douche, op een beval-bal of baarkruk en zoveel mogelijk staand zou plaatsvinden. Achteraf is ze wel heel blij dat ze hiervoor gekozen hebben, want door de ontspanning die de prik gaf was de ontsluiting binnen een uur compleet. Toen kon ze de klus klaren.. Of toch niet?

Helaas werd ik ziek. Doordat ik al een aantal dagen bezig was en daardoor erg vermoeid kon een streptokok bacterie, die ik blijkbaar zonder het te weten bij me droeg, flink om zich heen grijpen en mij en de baby erg ziek maken. Met 40 graden koorts is mijn dochter binnen 40 minuten uiteindelijk geboren.. en direct afgevoerd omdat ze niet reageerde en niet goed zelf ademde.

Door de bacterie, hoge koorts, meconiumhoudend vruchtwater, en een navelstreng die strak om haar nekje zat was haar start, op z’n zachts gezegd, erg slecht te noemen. Lise is beademd en afgevoerd naar een crashkamer waar ze aan allerlei toeters en bellen werd gelegd. De dag na de bevalling bleef ze erg ziek, het bleek dat de bacterie was doorgedrongen in het hersenvlies en dat zij hierdoor een hersenvliesontsteking had gekregen. In totaal hebben de kersverse ouders 2 weken in 2 ziekenhuizen gelegen. Waarbij het ene na het andere mankement optrad; urine die niet op gang kwam, geel zien, niet goed drinken (dus gevoed moeten worden met een sonde), temperatuur die erg wisselend was, infusen die niet goed bleven zitten en vervolgens weer bijna niet te prikken waren.. al met al een behoorlijk stressvolle tijd voor  papa en mama. Na 2 weken mochten ze eindelijk naar huis. Heerlijk.. eindelijk mocht Lise slapen in het wiegje dat al zo lang klaarstond voor haar!

Deze situatie was erg pittig en Krista heeft ook even de tijd nodig gehad om dit te verwerken. Haar ervaring is dat erover praten goed heft geholpen. Als je baby geboren is wordt er, toch een soort van, verwacht dat je op je roze wolk zit te genieten. In dit gezin was de start al heel anders dus die roze wolk voelde erg ver weg. Natuurlijk hebben ze wel  genoten toen ze eindelijk thuis waren, maar eerlijk is eerlijk; de heftige start en het beeld van een pasgeboren baby die als een slappe, grauwe lappenpop wordt weggedragen gaat je niet in de koude kleren zitten.

Ik heb er best een poosje voor nodig gehad om dat alles een plekje te geven en er niet meer elke nacht mee bezig te zijn. En nu is het volop genieten geblazen! Lise ontwikkelt zich als een malle, doet het onwijs goed en is inmiddels een vrolijke bijna-dreumes met een aardig eigen willetje.

En hoe ziet ze de toekomst?

De komende jaren wil Krista vooral genieten van de mooie (kleine) dingen in het leven. Het lijkt haar leuk om nieuwe plekken en leuke steden te ontdekken om zoveel mogelijk mooie herinneringen te maken met haar gezin. Te denken valt aan uitstapjes maken, lekker samen uitwaaien op het strand, genieten van de herfst en de gezelligheid die daarbij hoort, én de feestdagen waar ze altijd het hele jaar naar uit kan kijken.. Every season has a reason to smile..

Fotografie: Jennifer in Kampen

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
[MARIANNE] Enig kind zijn… 

Wanneer ik nieuwe mensen ontmoet en ze horen dat ik geen broers of zussen heb, krijg ik vaak een blik...

Sluiten