De mama's

Meet the mama: Dita

Bovenstaande stralende mama is Dita. Ze woont in een Fries dorpje en is 27 jaar. Samen met haar vriend heeft ze een dochtertje van 1 jaar: Mila Chandra. En dat knappe meiske heeft zulke prachtige ogen, wat een kijkers!  In het dagelijks leven werkt Dita als pedagogisch medewerkster in een kinderopvang/BSO en ze is onderwijsassistent. Ze houd ervan om met interieur, (kids)styling en koken bezig te zijn en heeft ook nog een blog. Ze omschrijft zichzelf als sociaal, lief en betrouwbaar. Dita werd als baby van vier maanden geadopteerd. Ze vertelt daar vandaag open over.

Van India naar Friesland

Dita heeft het als heel fijn ervaren dat ze in Nederland is opgegroeid. Dat deed ze in een dorp onder de rook van Heerenveen, waar ze nu nog steeds woont. Bijna iedereen kent elkaar daar en het was ook niet raar dat ze uit India kwam. Daardoor heeft ze er zelf ook geen probleem mee gehad. Ze heeft naar eigen zeggen de liefste ouders die ze zich wensen kan. Ze deden alles voor haar en haar zusje.

Mijn zusje is verstandelijk gehandicapt en zwaar autistisch, maar ondanks dat zij veel aandacht nodig had, zijn mijn ouders er voor mij ook altijd geweest. En zoals ik al zei, dat doen ze nog steeds. Ik ben ze dankbaar voor alles! Ik heb een heel fijne jeugd gehad en nog steeds is de band met mijn ouders goed. Ik heb dan ook niets gemist van mijn biologische ouders. Ik zou alleen willen weten op wie ik lijk. Al moet ik zeggen: mijn vader heeft ook zwart haar.. dus wat dat betreft lijk ik gewoon op mijn vader.

Haar biologische ouders heeft ze nooit ontmoet en de exacte reden van adoptie weet ze niet, maar ze gaat er vanuit dat het om de leeftijd van haar moeder ging. Ze was 18 toen ze Dita kreeg en ongehuwd. Dit was destijds een hele schande in India. Dita is twee keer naar naar haar geboorteland geweest en ze hoopt snel nog een keer te gaan met haar dochter en vriend. Ze is daar op zoek gegaan naar haar moeder, maar een dergelijke zoektocht is erg lastig in India. Ze heeft inmiddels wel een naam van haar biologische moeder en ze weet waar ze is geboren.

Sinds ik mama ben, heb ik alleen nog maar meer respect voor de keuze van mijn biologische moeder. Als ze mij had gehouden dan was ze, samen met mij, waarschijnlijk verstoten uit de familie. Dat is ook de reden dat ik het haar absoluut niet kwalijk neem, maar juist zoveel respect heb voor haar keuze. Dit kan je volgens mij alleen maar uit liefde doen. Nu heb ik een goed leven en zij hopelijk ook!

En of Dita zelf zou willen adopteren? Op zich vindt ze het nu met 1 kindje wel prima zo. Ze hoeft er niet per se nog een. ”Tegenwoordig zijn ook veel kinderen die geadopteerd worden een special need kindje. Een kindje met een beperking. Ik zou daar niet bewust voor kiezen.” Dita is zoals eerder beschreven zelf opgegroeid met een gehandicapt en zwaar autistisch zusje en ze weet wat dit met een gezin doet. ”Het heeft zo’n impact. Niet alleen op het gezin, maar ook op je relatie. Natuurlijk heb je nooit garantie op een gezond kindje, maar ik zou er om die reden niet bewust voor kiezen.”

Dita

Dita

Even wennen aan het moederschap

De prachtige Mila is met een geplande keizersnee ter wereld gekomen. Vroeger zei Dita altijd dat ze een kind wilde krijgen via een keizersnee omdat een bevalling haar niets leek. Toen ze zwanger raakte, rekende ze toch op een natuurlijke bevalling. Maar Mila bleek in een stuit te liggen en een draaipoging hielp niets. Omdat de aanstaande mama niet per se de grote behoefte had om natuurlijk te bevallen en een stuitbevalling niet zag zitten. werd het een geplande keizersnee en dat is haar ontzettend goed ‘bevallen’. Ze heeft zich tijdens de zwangerschap negen maanden lang topfit gevoeld en ook na de geboorte van Mila voelde ze zich binnen een paar dagen weer top. Voor haar was het perfect. Wel was het moederschap even wennen:

In het begin moest ik wel erg wennen aan het moederschap. Het was zo anders dan daarvoor, maar aan de andere kant ook weer helemaal niet. Nog steeds doen (en deden) we veel met haar, de stad in, lunchen, naar familie en vrienden en er op uit… Het kan prima, maar in het begin vond ik het best pittig om altijd maar rekening te moeten houden met Mila. Inmiddels is het veel makkelijker geworden. Slaat ze een keer een slaapje over is het ook geen probleem en je kent je eigen kind goed dus weet precies wanneer dingen wel en niet handig zijn.

Ze is dolverliefd op die knappe dreumes van haar. Er zijn volgens Dita zoveel mooie momenten. Bijvoorbeeld als de kleine meid met haar komt knuffelen of als ze als gezin wat leuks doen. Ze geniet er elke dag volop van. Vooral nu ze kan kruipen en inmiddels kan staan en stappen is het veel leuker. Aan het begin kon Mila zich moeilijk zelf vermaken, dus als Dita haar in de box legde was het gelijk huilen. Maar nu gaat het veel beter en daardoor heeft de stralende mama ook wat vaker haar handen vrij. Sowieso vindt Dita het heerlijk als ze ook wat tijd voor zichzelf heeft:

Me-time kan heel verschillend zijn voor mij. Met een kop thee op de bank vlogs en blogs kijken en lezen, een fijn tijdschrift of boek erbij. Maar ook even alleen door het centrum lopen, boodschappen doen en shoppen. Dingen met vriendinnen doen vind ik ook heel fijn;, gezellig samen theedrinken, lunchen/uit eten of shoppen. Ik probeer dit regelmatig te doen. En vaak in de avond als Mila in bed ligt, heb ik ook tijd voor mijzelf en hebben mijn vriend en ik tijd voor elkaar. Heerlijk vind ik dit. Samen tv kijken, een goed gesprek hebben of gewoon lekker cosy op de bank liggen. We zorgen er ook voor dat we regelmatig iets samen doen. Mila gaat dan even naar één van onze ouders en zo kunnen wij genieten van een avondje samen, dagje of weekendje weg.

Dita

Dita

Dita

Een lifestyleblogger

Dita is eigenlijk een collega van ons! Geen concurrent, want daar geloven we niet in. Het is juist super leuk dat er zoveel verschillende blogs zijn. Dita heeft een lifestyleblog en blogt voornamelijk over het moederschap. Maar dat was eigenlijk niet de opzet van de blog. Ze deed namelijk in 2011 een cursus visagie. Make-up was destijds een grote hobby van haar. Na de cursus kreeg ze een aantal opdrachten en toen kwam haar vriend op het idee om die foto’s van die opdrachten online te zetten, als een soort portfolio.

Ik volgde al jaren blogs en bloggen leek me erg leuk. Daarom heb ik toen een beautyblog en een portfolio gecombineerd. Inmiddels ben ik jaren verder en is mijn blog verre van beauty gerelateerd. Ik schrijf nu vooral over het moeder zijn, interieur en lifestyle. Mijn interesse in beauty is veel minder dan jaren geleden, maar bloggen vind ik nog steeds leuk als hobby.

Ze blogt nu vaak over de dagelijkse dingen. Tijdens haar zwangerschap plaatste ze ook regelmatig zwangerschapsupdates die erg goed werden gelezen. Sowieso geeft het moeder-zijn haar vele inspiratie om over te bloggen. Ze heeft zichzelf met haar website overigens geen doel gesteld. Het is puur voor de hobby omdat ze het leuk vindt om te doen. Soms plaatst ze vier keer per week iets online en soms maar één keer per week. Ze schrijft wanneer ze er zin in heeft.

En hoewel ze zelf zegt veel minder interesse in beauty te hebben,  zag ze er tijdens de shoot wel super mooi uit! Maar ze neemt vaak maar 5 minuten de tijd om zich op te maken. Even wat foundation, mascara en oogpotlood op. Soms draagt ze ook een eyeliner, oogschaduw en lippenstift, maar meestal gaat ze voor de basic look. In het weekend draagt ze ook regelmatig helemaal geen make-up. Wat ze wel tijd heeft is een leuke kleur nagellak! Dat viel tijdens de shoot ook gelijk op!

Dita

DIta

Dita

Fotografie: Hanna- Mama’s op hakken – Bij Blokhuispoort, de oude gevangenis in Leeuwarden. Erg mooi om eens te bezoeken!

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Welkom op de basisschool! oh my ik heb een basisschoolkind

Het is zover want het leek tijden een ver-van-mijn-bed-show, maar na twee ochtenden wennen heb ik net mijn oudste gansje...

Sluiten