De mama's

Meet the mama: Bionda

Als je man een chef-kok is, ben je als mama van twee kinderen best druk! Bionda (28) weet er alles van. Zij en Stefan hebben twee kinderen, Savi van vier en Dané van anderhalf. Haar man is gelukkig vaak in de ochtenden vrij, waardoor hij de kinderen weg kan brengen. In de avonduren staat Bionda er wel vaak alleen voor, maar dat heeft ook voordelen. De afstandsbediening is in de avond van haar. Geen man die klaagt als ze heel de avond Grey’s Anatomy wil kijken. 

Elke avond lekker eten?

Je zou denken dat je vaak lekker eet als je man zo goed kan koken, maar in praktijk komt dat toch weinig voor. Door zijn werk is Bionda haar partner twee avonden in de week thuis en dan is hij juist blij dat hij een keertje niet hoeft te koken. ”Bij de loodgieter thuis lekken de kranen ook”, zegt hij dan altijd. Bionda noemt haar eigen kookkunsten niet geweldig:

”Ik vind het niet leuk en het mislukt heel vaak. Ik vind het zonde van mijn tijd om te doen, maar het moet. Bij ons dus vaak heel simpel. Toen de kinderen er niet waren, ging ik vaak eten voor mezelf halen. Lekker makkelijk. Ik was toch alleen. Nu met de kindjes probeer ik zo gezond mogelijk te koken. Zoete aardappels uit de oven of een macaroni lukt me wel. En oh ja.. Lang leve de Knorr of Maggi. Als ik echt lekker buitenlands wil eten, heb ik wel zo’n kant en klaar zakje saus nodig.”

Ze probeert ook wel eens een recept uit een gezond kookboek te maken, maar als ze de hele lijst met ingrediënten ziet staan haakt ze al snel af. Een half uurtje koken is volgens haar lang zat haha. Om tijd voor elkaar te hebben, houden Bionda en haar partner de vrijdag altijd zoveel mogelijk vrij. Het is hun gezinsdag. Ook blijft Bionda altijd wakker totdat haar man thuis is, rond 22.30 uur. Ze kunnen dan nog even gezellig kletsen of samen een televisieprogramma terugkijken. Inmiddels is Bionda gewend aan het werk van haar man.

”Natuurlijk zijn de feestdagen minder leuk en de weekenden, maar het is niet anders. Gelukkig zijn de kindjes vrij makkelijk. Als ik ze op bed leg, gaan ze gewoon liggen en slapen ze zonder moeite in. Ik merk nu wel dat het lastiger wordt nu Savi op school zit. Hij zit nu op zwemles en wil misschien ook gaan voetballen of wat anders gaan doen. Ik kan niet 2 of 3 avonden op en neer met Dané erbij, maar we gaan het zien. Tot nu toe krijg ik het heel goed voor elkaar en loopt alles prima!”

Zelf werkt ze drie dagen per week op een kinderdagverblijf in Zaltbommel, op een babygroep. De stralende mama noemt zichzelf eerlijk, meelevend en spontaan. Oh en geen ochtendmens!


Hoogzwanger en verhuizen

Toen Bionda en Stefan alleen nog Savi hadden, wilden ze graag een groter huis met een garage en een grotere tuin. Dat leek ze ook heerlijk voor hun zoontje. Ze was gestopt met de pil, maar omdat het bij Savi wat langer duurde gingen ze er vanuit dat dat nu ook het geval zou zijn. Niet dus. Bionda was meteen zwanger van Dané. Ze hadden net een huis gekocht en kwamen voor de keuze: moesten ze dat annuleren of het er gewoon op gokken? Dat laatste hebben ze gedaan. Het huis werd in juni verkocht en die zomer logeerde het gezin bij Bionda haar ouders. In september kregen ze de sleutel en hebben haar vader, broer en Stefan veel geklust. Een maand later was er al veel gedaan en waren de kinderkamers klaar. Dat moest ook wel, want twee weken later kwam Dané!

”Ik raad het iedereen af! Ik heb er veel last van gehad, want je gaat zelf ook gewoon door. Liep ik hoogzwanger alles schoon te maken en te sjouwen. En het mocht niet, maar je gaat ook niet alleen maar zitten! Dan voelde ik me zo lullig. Ook voor Savi was het heel heftig, Hij was twee jaar en kreeg te maken met een verhuizing, een zusje en Sinterklaas kwam ook nog in november! Hij plaste soms weer in zijn broek terwijl hij al zindelijk was en daardoor merkte ik dat het te druk was voor hem.”

Verder deed de kleine man het volgens zijn trotse mama super goed. Hij paste zich goed aan en sliep meteen netjes in het nieuwe huis. De woning is nog niet helemaal klaar, maar ze zijn al goed onderweg. Als je op haar Instagram kijkt (@Biondavanlit )zul je af en toe mooie kiekjes van het huis voorbij zien komen!

\


Als laatste heeft Bionda nog een mooie tip voor ons:

”Luister altijd naar je eigen gevoel! Je hebt ALTIJD mama’s die hun kind helemaal ophemelen. Nee… Dat doet mijn kind niet of die van mij sliep meteen na de geboorte de nachten door. Neem dat vooral met een korreltje zout. Geen één kind is perfect, huilt nooit en slaapt alle nachten perfect door. Je doet het altijd goed als mama!”

De mooie foto’s zijn gemaakt door Jamilla van Salted Photography

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Mijn oudste is 5 jaar geworden!

Vijf jaar geleden was er ook een hittegolf in Nederland. Hoogzwanger, inclusief dikke enkels, tikte ik de 40 weken aan. Maar...

Sluiten