Blogs Taarten

Marshmallow taart

Dit is nou een te gekke taart van Funcakes! De marshmallow taart. Hij is lekker, mooi en je bezoek zal impressed zijn! Ook niet onbelangrijk, deze overheerlijke taart  is niet zo moeilijk om te maken. Pak je boodschappenlijstje erbij en begin dit weekend met deze taart!

marshmallow taart

Marshmallow droom taart

Op Funcakes wordt deze taart de Marshmallow droom genoemd. En zodra je de taart proeft is het ook een droom die uitkomt. In ieder geval een chocolade droom Haha.

Welke ingrediënten heb je nodig:

marshmallow taart

– FunCakes Mix voor Brownie 1kg
– 3 eetlepels FunCakes Suikerbakkerspoeder
– 150 gram FunCakes Chocolade Chunks Melk
– 150 gram FunCakes Chocolade Melts Puur
– 1 pot FunCakes Mini Marshmallows
– 5 eieren (250 gram)
– 105 gram ongezouten roomboter
– 210 ml water
– 500 ml slagroom
– 250 gram mascarpone
– Zak witte marshmallows
– Wilton spatel
– Wilton Recipe Right ronde bakvorm Ø 22,5×3,8 cm
– Wilton Bake Easy Spray
– Houten dowel

En nu de bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden en vet  de bakvorm in. Doe de brownie mix in een beslagkom en mix deze met de roomboter en water op een lage stand van de handmixer. Voeg 150 gram Choco Chunks toe en roer dit om. Doe 1/3e van het beslag in de bakvorm en zet de brownie voor 40/45 minuten in de oven. Laat daarna de brownie afkoelen en herhaal dit proces totdat je drie brownies hebt.

marshmallow taart

Als de brownies voldoende zijn afgekoeld, mag je de drie cakejes stapelen. Snijd het bovenste kapje af zodat je een rechte stapel krijgt. Steek dan de houten dowel in het midden van de taart. Knip deze dan op gelijke hoogte weer af. De houten dowel houdt de taart op z’n plek en voorkomt dat het instort. Niet onbelangrijk dus :-)!

Klop vervolgens 500 ml slagroom met de 250 gram mascarpone en 3 eetlepels suikerbakkerspoeder in een kom stijf. Doe dit mengsel tussen elk laagje en smeer vervolgens de taart ermee af. De brownie mag zichtbaar blijven, omdat het een ‘naked’ cake is. Doe de taart dan in de koelkast om wat uit te harden.

marshmallow taart

Ondertussen kun je de Chocolade melts in de magnetron doen. Laat dit afkoelen en smeer het uit aan de bovenkant van de taart. Smeer het vervolgens langzaam over het randje, zodat de druppels ontstaan. Laat daarna de taart weer in de koelkast uitharden. Let op: 2 minuten is al voldoende. Het versieren met de marshmallows kan dan beginnen. Je kunt de marshmallow met een aansteker wat ‘verbranden’. Pas wel op je vingers haha.

En dan begint het smullen, geniet in ieder geval niet met mate!  Jayson kijkt minder vrolijk, maar dat kwam omdat ik moest wachten haha!

marshmallow taart

– Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Funcakes –

 

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Twonager in tha house!

Nog een paar weken en dan is onze Scott alweer twee jaar oud. Ik herhaal: twee jaar! Het is werkelijk...

Sluiten