Gastblog Van Ruth

Maak het verschil. Voor een ander én jezelf!

Het nieuwe jaar is net van start. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik doe niet echt aan goede voornemens. Ik denk altijd, als ik ècht iets wil dan wacht ik niet tot januari maar dan doe ik het gewoon op een moment dat mij uitkomt. Toch is het ook weer niet zo zwart/wit, want een nieuw jaar zie ik toch wel als een nieuwe frisse start. Een moment om even bij stil te staan en te kijken naar doelen die ik graag zou willen behalen op het gebied van werk en een to-do/wishlist wat betreft privé die ik graag zou willen afvinken. 

Dromen of doen? 

Soms denk ik wel eens, is dit het nou? Het leven dat ik nu leid samen met Hans en de kinderen. Geeft dit me voldoening of is er nog meer wat ik zou willen? Niet zo zeer de behoefte aan dingen/spullen, maar meer ‘andere’ dingen doen in het leven. Dit kan van alles zijn. Zo heb ik vaker al vrijwilligerswerk gedaan, gewoonweg omdat ik het een fijn idee vind dat ik een ander kan helpen. Als laatste was ik vrijwilliger bij MIM (moeders informeren moeders) en was ik gekoppeld aan een moeder die een steuntje en maatje nodig had. In mijn geval ging het om een jonge vluchtelinge, die de taal niet goed beheerste en tegen problemen aanliep met de zorg voor haar peuter dochter. Op dit moment staat het op een laag pitje, omdat ik daar na de geboorte van Luther bewust voor gekozen heb. Met het idee dat als er straks wat meer ruimte en tijd voor is, dat ik het weer op kan pakken.

Toch zijn er nog wel andere dingen waar ik mee bezig ben. Zoals tekenen. Niet iets waar ik ooit van gedroomd heb ofzo. Ik merk gewoon dat ik het als soort ontspanning zie en het vooral graag doe als ik even me-time heb. Ik deel af en toe wel eens wat en kreeg daar leuke reacties op. Laatst werd ik enorme verrast door Rachelle. Een jonge moeder van drie prachtige zoons, een creatieveling die ook nog eens ondernemer is. Er werd een pakketje bezorgd met daarin twee prachtige sets pennen/stiften. Ook zat er een kaartje bij met een mooie boodschap. Kort samengevat stond erin dat ze zag dat ik zoveel plezier beleefde aan het tekenen, dat ze talent zag die ik zelf nog niet zag en dat ze me graag blij wilde maken en stimuleren om daarmee door te gaan met dit kadootje. Nou maak er maar gerust kado van, want ik was er stil van. Zomaar ‘iemand’ die ik nog nooit in real life heb ontmoet maar alleen van social media ‘ken’, stuurde mij dit. De pennen/stiften zijn een echte aanwinst en ik heb er al ontzettend veel plezier van.

De dagen erna hield het me bezig. Had ze gelijk? Moest ik meer mee doen? Wat maakte me nou zo onzeker? Was dit dan het moment dat ik niet alleen moest dromen, maar misschien ook gewoon moet gaan doen? 

Empower the women challenge. 

Ik vond het super attent en een mooi gebaar. Het was meer dan alleen een ‘kadootje’ krijgen. Het gevoel dat iemand iets in je ziet en ook gelooft dat je dat kan is gewoon ècht heel fijn. Soms heb je gewoon net even dat ene zetje nodig om door te pakken. Om te zeggen, ja ik ga het gewoon doen. Ik dacht, hier moet ik iets mee gaan doen en zo ontstond de #empowerthewomenchallenge. Laten wij vrouwen elkaar supporten. Laten we elkaar een complimentje, steuntje of ideeën delen. Dat geeft zelfvertrouwen, het gevoel dat we gezien worden , empowerment!

Kies ervoor om niet te concurreren met elkaar, maar om te supporten en/of samen te werken. Weg met de jaloezie en negativiteit onderling. Of het nou gaat om uiterlijk of zakelijk gebied. Vooral dat laatste zie ik als ondernemer regelmatig voorbij komen. Iets wat ik geleerd heb is dat succes van een ander mij niet in de weg hoeft te staan, dus waarom zou ik jaloers zijn op mensen/bedrijven met 10k volgers? Niet doen, onnodig! Sterker nog, het zorgt voor onrust, ontevredenheid en onzekerheid. Dus nee, kies voor het tegenovergestelde. Er zijn verschillende dingen waar wij vrouwen blij van worden. Denk aan: samen lachen, een (digitale) knuffel geven, elkaar supporten,  een complimentje geven, doelen bereiken en iets ‘nieuws’ (her)ontdekken. Empower elkaar, empower the women! 

Doe jij ook mee? 

Je kan hier zelf invulling aan geven natuurlijk, maar nadat ik de #empowerthrwomenchallenge al had genoemd op social media werd mij meteen al gevraagd hoe dit nou vorm te geven. Hieronder een aantal tips die je op weg kunnen helpen: 

– Kijk om je heen, welke vrouw(en) kunnen wel een steuntje/zetje/complimentje gebruiken? 
– Hoe kan je diegene supporten? Denk aan iets leuks kopen, iets lekkers maken of bemoedigende woorden schrijven. Er zit geen prijskaartje aan vast. Laat het uit je hart komen. 
– Elke vrouw kan meedoen met de challenge, of je nou moeder bent of niet, eigen ondernemer bent of niet, het maakt niet uit. Het kan ook je bejaarde buurvrouw zijn. 
– Het allerleukste is natuurlijk wel dat het een verassing is. Hoe kom je dan aan een adres van iemand die je via social media kent? Nou, wees creatief en benader eventueel mensen om haar heen om zo naar gegevens te vragen (wel handig om het doel even uit te leggen uiteraard). 
– Leuk als je iets deelt op social media, gebruik de #empowerthewomenchallenge zodat het makkelijk terug te vinden is en het anderen misschien weer op ideeën kan brengen. 

We rise by lifting others.- Robert Ingersoll 

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Zwangerschapsupdate – 9 maanden

38 weken zwanger Dit is hem dan, mijn allerlaatste zwangerschapsupdate! Gek idee dan kort na deze blog onze baby geboren...

Sluiten