Blogs

Wij vierden onze liefde in Parijs

Op 1 Augustus 2011 gaven mijn man en ik elkaar het ja-woord. Nu vijf jaar later zijn wij verrijkt met twee lieve en prachtige kindjes, meer huwelijkservaring, engelengeduld en ook meer liefde! Wij besloten om op ons liefde te proosten aan de Seine. Op naar  de stad van de liefde: Paris!

De pret begint natuurlijk voordat de reis begint. Ik kon Google lastig gaan vallen met mijn zoektocht naar een leuk hotel. Ik boekte een hotel, annuleerde een hotel en werd verliefd op Hotel Henriette. Hier konden wij prima drie dagen vertoeven. De oppas was geregeld en als twee verliefde pubers boekten wij een riviercruise; een diner langs de Seine.

IMG_1234

Hotel Henriette

IMG_1235

IMG_1232

En toen… Toen kregen wij op 22 juli het bericht dat mijn schoonmoeder heel hard achteruit ging. Mijn schoonmoeder is twee jaar ziek geweest en eigenlijk leefden wij al op een vulkaan die elk moment kon uitbarsten. Toch ging het met ups en downs wel redelijk met haar. Totdat we op die bewuste vrijdag gebeld werden met het slechte nieuws. Op die zwarte dag in juli stond de tijd even stil. Het bleef niet bij één dag, want de dagen die daarop volgden waren hartverscheurend. Uiteindelijk overleed ze op 24 juli aan de gevolgen van kanker, veels te jong en te vroeg.  Over een tijd, wanneer ik er aan toe ben zal ik een blog schrijven over oma ❤️.

Op het moment dat je je schoonmoeder verliest en de oma van je kinderen, is nabijheid, liefde en troost alles wat je nodig hebt. Onze reis naar Parijs was niet meer belangrijk, dus deze was zo goed als gecanceld. Gelukkig werden we op een bijzondere manier gestimuleerd om WEL te gaan. Op de begrafenis kwam een onbekende vrouw naar ons toe en zei: ”Marjan was zo blij dat jullie naar Parijs gaan.” Op dat moment keken wij elkaar aan en kreeg ik kippenvel over mijn lichaam. Het was alsof ze ons zelf aanmoedigde om wel onze liefde en jubileum te vieren. Na dit moment wisten we het zeker: we are going.

Twee dagen later stonden wij op het Centraal Station van Amsterdam om de Thalys te pakken. We waren oververmoeid, hadden geen tijd voor koffie en werden extra gecontroleerd vanwege een terreurdreiging (great). Yosef is de rust zelve, volgens hem zou het allemaal goed komen.

En dat gebeurde ook. Vier uur later kwamen we aan in ons hotel en was ik op slag verliefd! Lucky me: we hadden een bad in onze kamer. Ik ben zonder grap vijf keer in bad geweest.

Foto’s zeggen meer dan duizend woorden

IMG_1370

Ik hou van je handen

Je lippen

En hoe je ruikt

Ik hou van je stem

En hoe je je woorden gebruikt

Ik hou van de verhalen

Die je mij vertelt

Ik hou van je grapjes

En de vragen die je stelt

Ik hou van je zinnen

En hoe je ermee speelt

Ik hou van je leven

En dat je ’t met mij deelt

-Dicht Erbij-

IMG_1328

IMG_1445

IMG_1302

IMG_1458

IMG_1417

IMG_1494

IMG_1465

IMG_1473

IMG_1595

IMG_1711

IMG_1712

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Meet the mama: Anna

De maand september beginnen we met twee fantastische en mooie zussen! De zussen Anna en Elles uit Urk. Beide prachtige...

Sluiten