Blogs DIY Reviews

DIY: Zo pimp je simpel de tipi tent of kleding van je kind!

Als mama vind ik het super leuk om prachtige kleertjes te kopen voor mijn kids! Het liefst koop ik items die mooi en betaalbaar zijn. Gelukkig kan ik goed slagen voor betaalbare kinderkleding, bij bekende modemerken. Wat ik hier vaak jammer aan vind, is dat deze te gekke items veelal door 101 kinderen gedragen worden. Heel uniek is die nieuwe spijkerbroek dan ook niet meer. Door zelf creatief aan de slag te gaan, lukt het dan toch om iets eigens te creëren.

Maak je kleding uniek:

Om basic kleding en accessoires op te leuken heeft Xenos een geweldig concept aan het assortiment toegevoegd: ‘zeg hallo’ tegen het strijkembleem. Dit zijn leuke strijkplaatjes in verschillende soorten en maten, die je heel gemakkelijk op je kleding kunt aanbrengen. Het enige wat je nodig hebt zijn de leuke patches en een strijkijzer!

Deze patches zie je steeds meer terug als trend. Zelfs op de catwalk  zie je steeds meer kleurrijke afbeeldingen op prachtige kledingstukken. Met de strijkemblemen van Xenos kun je je spullen heel bijzonder maken.

Mijn Xenos creaties:

Ken je dat? Dat je het voornemen hebt om iets moois te maken en dat dit er nooit van komt?! Hierdoor blijven je leuke ideeën liggen, om vervolgens stof te happen op de kast. Hier herken ik mij 100% in!

Zelf ben ik best creatief, maar ontbreekt het mij vaak aan tijd om lang met een ontwerp bezig te zijn. Als ik deze emblemen had moeten vast naaien met naald en draad, dan weet ik zeker dat dit een eeuwigdurend project zou zijn geweest.

In dit geval heb ik razendsnel deze items opgeleukt:

Before

After

Pimp je accessoires

Omdat ik dit concept zo leuk vond, ben ik dit gaan uitproberen op andere accessoires. Zo kun je een tas opleuken, maar waarom niet het dekbed van je kindje? Of nóg leuker: een tipi tent voor je peuter! Xenos heeft een basic tipi tent die je natuurlijk ook met plaatjes kunt opleuken. Deze tipi tent shop je al voor 29,99 euro. Wat echt niet duur is, als je deze prijs vergelijkt met andere tenten. Bovendien kun je deze bestelling gratis thuis laten bezorgen, handig als je geen Xenos in de buurt hebt.

Ik maakte mijn eigen tipi creatie en mijn tweeling is zeer gelukkig:

De gebruiksaanwijzing:

Denk je nou toch dat dit te ingewikkeld is? Dan deel ik graag met jou hoe gemakkelijk je dit zelf thuis kunt proberen:

  1. Kies een kledingstuk (of accessoire) uit waarop je de strijkplaatjes wil verwerken.
  2. Voordat je daadwerkelijk gaat strijken is het handig om de strijkplaatjes op je kledingstuk te leggen.
  3. Verwarm het strijkijzer (let op dat deze niet op stoomstand staat) en strijk het embleem op je kledingstuk of accessoire.
  4. Check voor de zekerheid of het plaatje goed vast zit. De lijm moet goed gesmolten zijn.
  5. Je kledingstuk of accessoire kun je prima wassen met de hand of in de wasmachine.

Wat zou jij zelf willen creëren met de strijkplaatjes van Xenos? Laat het ons weten via #strijkapose!

-Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Xenos-

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Meet the mama: Sanne

Vandaag hebben een prachtige mama uit Zeeland die we aan jullie mogen voorstellen! Dit is Sanne uit Breskens! Ze is...

Sluiten