Blogs

Kinderkleding kopen via AliExpress. 10 tips

Je hebt de naam AliExpress vast al wel eens voorbij horen komen. Het is een Chinese website waar je ontzettend goedkoop van alles kunt kopen. Een hoesje voor je telefoon, een lensdop. handtas en ook niet onhandig: kinderkleding. Dit alles wordt zonder verzendkosten opgestuurd. Vandaag leg ik uit hoe het werkt en geef ik je 10 handige tips! 

Goedkoop, goedkoper, goedkoopst

Het meeste wat je koopt via AliExpress is ontzettend goedkoop. Je vraagt je dan natuurlijk af: hoe kan dat? Dat komt onder meer omdat het in China in grote aantallen goedkoop geproduceerd kan worden en omdat de Chinese overheid de export wil stimuleren en dus weinig verzendkosten rekent voor de ondernemers achter AliExpress. Want AliExpress is niet één ondernemer, het is een verzamelwebsite van allemaal webshops. Allemaal kleine ondernemers dus. Daarom kun je hetzelfde product dus voor verschillende prijzen vinden en moet je dus goed zoeken voor het goedkoopste product.

Ik vind het overigens wel belangrijk om te benoemen dat er ook veel neppe kleding en materialen worden verkocht. Het is strafbaar om dit in te voeren. Bovendien is het voor kleine webshops killing dat producten worden nagemaakt. Lees hier wat de consequenties kunnen zijn.

Het doel van deze blog is dus niet om de koop van namaak te stimuleren, maar om je leuke tips te geven in de wereld van ‘Ome Ali’ (zoals de website gekscherend wel eens wordt genoemd).

Verder nog goed komt te weten voordat ik je de tips geef: je kunt tegenwoordig gewoon met Ideal betalen bij AliExpress en anders bijvoorbeeld met je creditcard of met PayPal. Houd er wel rekening mee dat de verzendtijd langer is. Soms kan het wel drie weken (of langer) duren voordat je iets in huis hebt.

Mijn 10 tips om (kinderkleding) te shoppen via AliExpress

1. Zoektermen vertalen

De Nederlandse variant van AliExpress is eigenlijk een vertaalde variant. Als de Chinezen dus een advertentie maken worden hun zoektermen via een vertaalsysteem letterlijk vertaald. Dat zorgt soms voor hele gekke advertentieteksten. Gebruik dat in je voordeel. Vertaal Engelse woorden letterlijk zodat je bij de juiste advertentie uitkomt.

Voorbeeld: wil je een gestipte jurk voor je dochtertje? Gebruik dan het woord ‘polka’ in plaats van ‘stippen’. En ‘chiffon’ in plaats van ‘kant’.

Denk gewoon heel letterlijk dan kom je er vaak wel. Zoek je bijvoorbeeld een feestjurk? Typ dat dan gewoon in. Of jurkje meisje bruiloft.

2. Alternatieve zoektermen

Er zijn verschillende websites waar je op kunt zoeken welke termen er op Ali worden gebruikt voor bepaalde merken. Zie bijvoorbeeld de website: Slimme centen voor studenten (briljante naam ook).

Zelf gebruik ik vaak deze zoektermen voor het vinden van leuke kinderkleding: kikikids, jurk print meisje, populaire jurk meisje, nieuwe jurk lente (per seizoen kun je het invullen), populaire kinderkleding Europa, merk jurkje meisje.

En nog een tip voor mensen die het niet erg vinden om neppe kleding te kopen: typ letterlijk in hoe het eruit ziet. Heb je bijvoorbeeld een leuk jurkje gezien met konijnen erop? Typ dat dan in en dan vind je het vaak wel. Zoals eerder genoemd is het wel belangrijk om je te beseffen dat je een boete kunt krijgen voor rip offs. Een neppe Louis Vuitton tas bestellen is dus misschien niet zo slim.

3. Omgekeerd zoeken via de app

AliExpress heeft ook een mobiele app waarmee je omgekeerd kan zoeken. Als je een product zoekt kun je via de app een foto ervan uploaden en dan gaat hij zoeken of het op AliExpress wordt verkocht. Ik heb het zelf al vaak geprobeerd. Het werkt niet altijd maar soms kan het toch erg handig zijn als het je via de normale manier niet lukt.

AliExpress

4. Selecteren op bestellingen

Bovenaan bij AliExpress kun je filters instellen. Net zoals je bij de meeste webshops in kunt vullen: ‘prijs van laag naar hoog’ (en bij Wehkamp: hoogste korting) kun je bij AliExpress een selectie maken: ‘meeste bestellingen’. Vaak geeft dat wel aan dat het een populaire webshop is. Je kunt ook kiezen voor ‘verkoper waardering’. Ik betaal namelijk liever iets meer met de zekerheid dat een verkoper zich wel aan de afspraken houdt.

AliExpress

Selecteren op bestellingen

5. Recensies

Lees goed de recensies door. Juist bij kinderkleding is dat erg handig. Zo kun je weten of een kledingstuk groot valt, mooi blijft na het wassen en of het mooi is afgewerkt. En kijk ook goed onderaan bij de advertentie. Daar worden vaak grote foto’s weergegeven van het product. Die zijn betrouwbaarder dan de standaard foto’s die bovenaan bij de advertentie staan.

6. Meten is weten

Wil je niet alleen op de maten en recensies afgaan? Pak dan gewoon even je meetlint erbij en meet je kindje even op. Vaak staan bij de advertenties namelijk maten aangegeven. Wel zo makkelijk!

AliExpress

Mooi vertaald ook 😉

7. Invoerrechten

Als je producten koopt boven de 22 euro bij één verkoper bestaat er de kans dat je douanekosten moet betalen. Dat is alleen zo als je pakje onderschept wordt. Plaats de bestellingen daarom bij verschillende verkopers zodat ze los verzonden worden. En bestel je meerdere producten bij één verkoper vraag dan of hij/zij het los wil opsturen.

8. Gerelateerde producten

In de app kun je bij een advertentie naar rechts swipen om gerelateerde producten te vinden. Dan verschijnen er advertenties die passen bij jouw eerdere zoektermen. Op die manier ontdek je vaak leuke producten die je anders niet zou vinden.

AliExpress

Bij de desktop variant krijg je leuke opties door een product in je winkelwagen te doen. Je kan het er daarna natuurlijk weer uithalen.

AliExpress

9. Wishlist

Via de app (en ook desktop) kun je gemakkelijk producten in je wishlist zetten. Je hoeft alleen maar op het hartje te klikken. Op die manier kun je eerst even verder kijken of het product er bijvoorbeeld goedkoper is.  Super handig!

AliExpress

10. Facebookgroepen

Dit is de meest briljante tip die ik heb gekregen. Facebookgroepen met andere AliExpress liefhebbers. Ze delen daar hun vondsten en je kunt er ook een verzoekje doen. Dan kunnen mensen samen met jou op zoek naar het product dat je wilt hebben. Let op: die Facebookpagina’s zijn erg slecht voor je portemonnee want je ziet er super veel leuke dingen voorbij komen haha.

AliExpress

Heb je nog meer tips? Laat ze vooral hieronder achter! 

Jaaa, nog meer leuke blogs!

2 Reacties

 • Reply
  Femke
  9 april 2017 at 09:54

  Ah leuk!!! Ik bestelde voordien al af en toe wat op AliExpress, maar heb nu ook de baby- en kinderkleertjes ontdekt! Bedankt voor de tips 🙂

 • Reply
  Marguerita
  9 april 2017 at 22:03

  Fijne tips, ik heb er wel een paar keer gekeken maar eigenlijk nog nooit iets besteld… toch maar eens doen nu ik weet hoe ik koet zoeken

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Het vinden van een tweeling ritme

  Het eerste jaar met een tweeling was echt wel pittig. Vooral die eerste drie maanden waren heftig. Alsof je in...

  Sluiten