Blogs

Je huid verzorgen na de zwangerschap

De meeste vrouwen hebben tijdens de zwangerschap een nieuw verzorgingsritueel. Namelijk het verzorgen van je huid om striemen te voorkomen. Logisch ook, want je weet dat je huid tijdens de zwangerschap een behoorlijke prestatie gaat leveren: dragen van nieuw leven. En dat gaat nou eenmaal niet zonder slag of stoot.

Je huid verzorgen tijdens en na de zwangerschap

Al vroeg in de zwangerschap begon ik met smeren om striae tegen te gaan. Ik deed zelfs een bindweefselmassage omdat dit je huid soepel zou houden. Toch wist ik wel dat ik striemen zou krijgen. Mijn moeder heeft ze en tijdens de pubertijd kreeg ik ze ook op mijn heupen en benen. Het smeren zou het misschien verlichten, maar dat ik ze zou krijgen was een zekerheid.

En daar kwamen ze. Met 26 weken zwangerschap kreeg ik de eerste zwangerschapsstriemen. Dit werd steeds meer en meer en met mijn tweelingbuik kun je gerust zeggen dat mijn hele buik eronder zit.

Hoewel ik nooit meer in een bikini zal gaan (voel ik mij gewoon niet zo prettig bij), omarm ik mijn striemen op mijn buik. Lekker cliché, maar het is mijn tribute to life. Het doet mij denken aan mijn mini baby’s die ik negen maanden lang heb mogen dragen. Hoewel zij groter worden, blijft het bewijs altijd zichtbaar dat ze toch echt in mijn buik hebben gezeten. Best mooi toch :-)?

Desondanks dat ik dus wel striae heb, vind ik het wel belangrijk om deze te verzorgen. Zo ben ik al blij dat ze minder rood zijn als ‘eerder’  en nu wat vervagen naar de achtergrond. Blijven smeren met bijvoorbeeld Bio-Oil is dan juist heel fijn om mijn huid op mijn buik soepel te houden. Het verzorgt de gevoelige huid en helpt ook de littekens wat te vervagen.

De kracht van Bio-Oil

De Bio-Oil samenstelling is een combinatie van plantenextracten en vitamines in een substantie op basis van olie. Het product bevat het unieke ingrediënt PurCellin Oil™. Dit maakt Bio-Oil natuurlijk én voedzaam. De olie trekt snel in je huid, waardoor je huid na het aanbrengen niet plakkerig aanvoelt.

Waar is Bio-Oil nog meer goed voor:

  1. Je kan het ook gebruiken voor het verzorgen van bijvoorbeeld handen en voeten. Vooral de huid onder je voeten kun je hiermee goed insmeren waardoor je zachte voeten krijgt :-).
  2. Je kan Bio-Oil gebruiken als een make-up remover. Het verwijdert gemakkelijk make-up en voedt gelijk de huid.
  3. Anti-pluis voor je haar. Vooral vrouwen met krullen snappen wat ik bedoel met olie smeren in je haar.  Bio-Oil is ook een fijn product om mijn eigenwijze krullen glans te geven.
  4. Bio-Oil is ook een wondermiddel tegen acne omdat het de structuur van je huid verbeterd. Ook littekens van acne kunnen verminderd worden.
  5. Bio-Oil tegen eczeem. Dit was zelf nieuw voor mij, maar klinkt ook weer heel logisch. Mijn dochtertje heeft eczeem en dan is het heel belangrijk om haar huid goed vet te houden. Vaseline vind ik vaak te dik om te smeren (alsof het haar huid dicht smeert). Maar nu kan ik ook Bio-Oil aan het rijtje toevoegen van oliën en zalfjes tegen eczeem.

Wat dat betreft is Bio-Oil dus een veelzijdig product en niet alleen voor tijdens en na de zwangerschap. Daarom blijft het ook zeker een product dat ik gebruik voor de dagelijkse verzorging van mijn huid.

-Dit is een samenwerking- 

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Je kids missen terwijl ze nog bij je zijn

Jullie kennen het liedje vast wel van Ali B. Toen hij tijdens een uitzending van de 'Wereld Draait Door' zijn tranen...

Sluiten