Gastblog Van Ruth

Hoera, de scholen zijn weer begonnen!

Yes, ik ben zo’n loedermoeder die er de laatste twee weken van de vakantie weer naar uitkeek dat de school en peuterspeelzaal weer zouden gaan beginnen. De dames zaten elkaar alleen nog maar te treiteren, uit te dagen, waren continu verveeld en vooral chagrijnig. Beiden waren er aan toe om weer te starten. Lauren naar groep twee, nieuwe samengestelde klas, één bekende en één nieuwe juf. Vieve gaat weer twee ochtenden naar de peuterspeelzaal en één dag naar mijn moeder. Luther zal straks ook met haar meegaan naar oma, maar omdat ik hem zelf voed, vind ik het nu nog wel even makkelijk zo thuis. Ik was er ook weer aan toe, wat meer regelmaat thuis, alleen het vroege opstaan en in de kleren was weer even wennen hoor. Dat laatste had ik niet echt gemist.

Genoten van de vakantie.

Omdat ik vanuit huis werk, zat ik zes weken met de kinderen thuis. Vakantie noemen ze dat dan, haha! Ik heb de luxe dat Hans student is en ook schoolvakantie had. We deden het dus met ons tweetjes en dat was fijn. We zijn in april een weekje, en een week voordat de zomervakantie begon (nog niet leerplichtig), weggeweest (in Nederland) en in de zomervakantie zelf niet meer. Hans heeft de achtertuin gedaan (in de allerheetste week van het jaar, hoe verzin je het!) en we hebben genoten van dagjes uit. Geen dure pretparken overigens hoor, gewoon naar het water/strandje in de buurt, Hans en Grietje in Zeewolde en de Bosspeeltuin hier in de buurt. De dames zijn nog wel met opa en oma naar de Julianatoren geweest, op een val-incidentje van Vieve na was dat een groot succes en wordt er wekelijks gevraagd wanneer ze weer gaan. Kortom, we hebben een fijne vakantie gehad.

Back to school.

Lauren was erg enthousiast om haar vriendinnetjes weer te zien, maar de eerste ochtend verliep helaas niet zoals gepland. Ik had slecht geslapen, want onrustige baby en ben sowieso al niet echt de vrolijkste thuis op de vroege morgen. Dat in combinatie met een kleuter die niet wilde luisteren en een grote mond had, was niet echt een feest. Zo draaide onze eerste schoolochtend al uit op ruzie en huilbuien. Niet echt een leuke start, gelukkig maakten we het vlak voor schooltijd nog goed samen. Ze kwam als een blije kleuter uit school, vol verhalen!

Ritme vinden.

De dagen van lang in pyjama’s lopen en lanterfanten zitten erop. De kleding wordt de avond ervoor al klaargelegd, de wekker wordt gezet. Overigens niet nodig met een peuter die een wekker in haar hoofd heeft zitten.  Ook wordt er weer fatsoenlijk ontbeten aan tafel.

Ik blijf het bijzonder vinden dat het hier altijd nog weer haasten en vliegen is op het laatste moment, terwijl we echt ruim de tijd hebben. Herkenbaar? Please, zeg ja!

Het avondritme ziet er niet veel anders uit dan in de vakantie. Lauren mag altijd één dag kiezen op op te blijven, de vrijdag of zaterdag. En met opblijven bedoel ik een half uur of uurtje later dan Vieve naar bed. Ze geniet wel even van de tijd alleen met ons. Verder heeft zij haar slaap echt nodig, ze is gewoonweg niet te genieten anders de volgende dag en ze slaapt niet langer dan normaal. In de vakantie ging zij dan ook gewoon op normale tijd naar bed met Vieve. Uiteraard als we dagje weg waren oid en laat thuis kwamen niet, maar dan sliepen ze in de auto en konden we ze zo in bed tillen.

Nieuwe start, nieuwe momenten.

Een nieuw schooljaar betekent dus ook gewoon dat je kinderen groter worden en jij dus ouder. Yes, I said it! Soms wel even slikken hoor als ik besef dat ik niet alleen de 30 gepasseerd ben, maar ook gewoon drie kinderen, in drie verschillende leeftijdscategorieën heb. Een kleuter, peuter en baby. Vooral die laatste houd ik graag nog klein, dat snap je. Maar het betekent ook nieuwe momenten en nieuwe herinneringen maken. Vooral dat laatste is zo fijn en ik hoop dat mijn kinderen die ‘nieuwe’ herinneringen ergens opslaan en daar op een dag over zullen vertellen aan hun kinderen.

Voor iedereen die gestart is of vandaag weer gaan starten. Zet ‘m op, succes en zet een fles wijn klaar voor vanavond!

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Ik ben een mama-taxi geworden!

Vanaf vandaag kan ik een nieuwe functie op mijn visitekaartje schrijven. Taxichauffeur. Of mama-taxi. Vandaag is de zomervakantie namelijk voorbij en...

Sluiten