Blogs Koemelkallergie

Hoera, mijn baby is een half jaar! Een update!

Vandaag is mijn kleine, lieve mannetje alweer zes maanden. Oh nee, dat vinden niet-mama’s altijd heel vervelend als je dat zegt. Josia is vandaag een half jaar. Ik kan me nog als gisteren herinneren dat ik werd ingeleid, dat hij werd geboren en het moment waarop zijn zus hem voor het eerst ontmoette. Maar inmiddels wordt dit lieve mannetje steeds meer een eigen persoontje en is hij de eerste die grote zus Eljada wil knuffelen als ze wakker wordt. Vandaag een blog over deze eerste mijlpaal. Inclusief veel foto’s! 

img_0398

De eerste dag

img_0383

Haha gekke selfies maken in het ziekenhuis

img_8964

De eerste ontmoeting met zijn zus

img_0422

Na anderhalve week voor het eerst thuis 🙂

img_9591

<3

Lachen, kraaien en grijpen

Dat zijn de woorden die Josia op dit moment het beste omschrijven. Ohja en plassen, poepen en drinken natuurlijk ook. Jos is een heel tevreden en vrolijk mannetje. Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat hij de eerste maanden zo’n huilbaby was. Dat kwam omdat hij zijn spuug constant inslikte en omdat hij waarschijnlijk last heeft van koemelkallergie, en dat wisten we toen nog niet. Nu ik zelf geen koemelk meer nuttig en dat dus ook niet in de borstvoeding zit, gaat het stukken beter. Ook heeft de kleine man geen last meer van het spuug en is hij nu een erg blije en rustige baby. En dat vinden zijn papa en mama helemaal niet erg haha. Hij maakt veel vrolijke geluidjes, maar kan zich ook goed laten horen als hij honger heeft. Wat kan hij hard gillen! En dan niet huilen/krijsen, maar gewoon echt zo’n harde meisjesgil haha. Josia is erg klein en fijn en je zal daardoor niet snel denken dat hij al een half jaar is. Hij is ook erg relaxed en doet dus ook zeker nog geen poging om op zijn buik te draaien. Ondertussen probeer ik vooral geen vergelijking met zijn zus te maken, want die deed dat allang rond deze tijd. En iedereen om me heen blijft maar zeggen dat het vanzelf wel komt, dus daar ga ik maar vanuit.

Borstvoeding afbouwen

Vorige week ben ik begonnen met het afbouwen van de borstvoeding. Ik merkte dat ik vaak onzeker was of hij wel genoeg binnenkreeg. Want hij is best klein en soms had ik het idee dat hij niet genoegen nam met de voeding.

Daarnaast vind ik het niet zo leuk om op werk te kolven en vond ik dat na twee maanden wel weer leuk geweest. Ik voel me dan echt een melkkoe haha. Dat een collega vervolgens ‘moeeee’ roept als ik langsloop werkt ook niet erg mee. Maar dat heb ik hem ook even laten weten. #Iblamethehormones

De komende tijd ga ik proberen om de ochtend- en avondvoeding te blijven geven. Dan krijgt hij er nog twee van de vijf. Die om 06.45 uur en die om 18.30 uur. Ideale tijden om hem even snel aan te leggen en geen fles te hoeven maken. Want dat zijn de twee spitsuren bij ons thuis. Naast de borst- en flesvoeding krijgt hij ook nog één keer per dag een fruit- of groentehap. En dat wordt erg gewaardeerd.

Ik ben overigens ontzettend blij dat ik hem tot nu toe zelf heb kunnen voeden. Ik vind het belangrijk dat hij die voedingsstoffen mee krijgt. Het is bijzonder dat je lichaam zelf melk aanmaakt en dat je dat zo aan je kindje kan geven, gemakkelijk en het is ook mooi meegenomen dat je er wat kilo’s mee kwijt raakt 😉

img_2331

Zo klein nog <3

img_1287

Met 10 weken de belangrijkste mijlpaal

img_2879

img_3852

img_3973

Zijn dagschema

Een dagschema is echt zo’n dingetje wat je Googelt om de zoveel maanden (of weken) om te kijken of je kindje wel genoeg eet, drinkt en slaapt. Dit is momenteel Josia zijn schema (ongeveer):

06.45 uur – Drinken bij mama
08.30 uur – Lekker slapen (of kraaien in bed en spelen met zijn knuffelschaap)
09.30 uur – Een fles drinken van 200 ml
11.00 uur –  Lekker slapen
11.45 uur –  Klaar met het korte slaapje en even lekker beneden spelen
12.30 uur – Een fles drinken van 200 ml
13.15 uur – Lekker slapen
15.30 uur – Fruithap + fles drinken van 200 ml
18.30 uur – Drinken bij mama en dan de nachtslaap in

Het grappige is dat je altijd wel een beetje probeert te sturen, maar dat die kleintjes ook echt wel hun eigen ritme krijgen. Tussen half vier ’s middags en half zeven ’s avonds weigert Josia bijvoorbeeld echt te slapen.

De nieuwe gezinssamenstelling

Met de komst van Josia is ons gezin natuurlijk wel veranderd. Eerst kreeg Eljada nog al onze aandacht maar tegenwoordig moet ze die delen met haar broertje. Maar ze lijkt dat niet erg te vinden. Ze vindt hem juist ontzettend grappig en doet alles wat wij doen na. Als wij bijvoorbeeld gekke geluidjes maken om hem aan het lachen te maken, dan doet zij het ook. Ook houdt ze ervan om hem kusjes te geven en te knuffelen. Eljada gaat ’s avonds voordat ze naar bed moet ook altijd eerst even langs hem om een kusje te geven en hem gedag te zeggen. Soms sla ik dat moment even in me op en ben ik ontzettend dankbaar dat we zo gezegend zijn met deze twee.

(Eerder schreef ik ook al deze blog over de overgang van één en twee kinderen)

Het gaat dus super goed met ons! Ik geniet ontzettend van ons gezin en merk ook dat ik steeds meer behoefte hebt aan echt familytime. Mijn prioriteit begint daar meer en meer te liggen. Eerder wilde ik veel op pad, maar ik merk dat een volle agenda me nu juist erg benauwd. Ik wil het liefst gewoon tijd doorbrengen met manlief en onze twee kids. Heerlijk burgerlijk. #noshame

img_4945

img_5098

img_5100

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Nieuwe gastblogger: Annelies

Nog een nieuw gezicht bij Mama's op hakken: de komende maanden mag ik één van de gastbloggers zijn. Mijn naam...

Sluiten