Blogs Zwanger

Hoe organiseer je een babyshower?

Vier jaar geleden was ik voor het eerst bij een babyshower. Nu heb ik er inmiddels al zo’n acht meegemaakt. Waarvan drie voor mijzelf. Niet omdat ik drie kinderen heb maar ik gewoon super ben verwend ben door mijn vriendinnen, collega’s en buren. Ik heb ze dus in allerlei soorten en maten gevierd en een heel aantal ook zelf georganiseerd. De eerste keer was een hele klus: want wat doe je nou eigenlijk op zo’n babyshower? Moet het heel groots en Amerikaans of is het gewoon een high-tea met vriendinnen? Om het toekomstige organisatoren makkelijk te maken heb ik hier voor jou een kant en klare babyshower. Download hem, maak er een groot feestje van en laat vooral weten wat je er van vond! En kijk ook op ons pinterestaccount voor versieringen, free printables, hapjes en inspiratie!

8152783438b19396a7524e7487b0b48f

Het feestje is bedoeld om de (toekomstige) mama in het zonnetje te zetten en haar nog eens flink te verwennen voordat ze de topklus (lees: bevalling) gaat klaren. Je kan dit doen op een rustige manier door een high-tea te organiseren maar het is ook heel erg leuk om een actieve babyshower te organiseren met een aantal leuke spelletjes!

 

Let op: vanwege de (hoog)zwangere dame duurt een babyshower vaak max 2,5 uur.

Voor de gehele avond deel je de groep meiden op in twee teams die tegen elkaar spelen. Het leukste is om er een prijs(je) tegenover te zetten zodat de dames ook ergens voor strijden. Denk in babystijl: flesjes met snoepjes bijvoorbeeld.

Het programma

Het is leuk om te beginnen met een simpel spel om het water, uhhh ijs, te breken. En hoe kun je dat beter doen dan door het ruiken van poepluiers?

Wat zit er in de poepluier?
Speluitleg:4e5a004e1f5c2d264c7b4b14f6661278
Met een zwarte stift nummer je zes luiers. In elke luier doe je iets bruins zoals natte ontbijtkoek, linzen, azijn, sojasaus, pasta of modder, Wees vooral creatief en gebruik wat je in huis hebt.
Je geeft elk team drie luiers en ze krijgen vijf minuten de tijd om te ruiken en te kijken wat er in zit. De deelnemers mogen het niet proeven en aanraken. Na de vijf minuten ruilen de teams van luiers en mogen ze de andere drie ruiken. Elk goed antwoord levert 1 punt op.

Als de teams eenmaal de punten binnen hebben kunnen ze er gelijk nog een kort spel achteraan spelen:

Klei een babywoord
Speluitleg:
Je hebt twee potjes met klei (1 euro bij de Action).
Elk team krijgt en potje en tien kaartjes. Om de beurt moeten ze binnen hun team een woord kleien. De teamgenoten moeten raden wat er is gemaakt. De teams starten tegelijk en het team dat als eerste alle woorden heeft geraden wint vijf punten. De kaartjes kun je hier downloaden en uitprinten.

Na deze twee spellen is het even tijd voor een pauze! Neem een lekker hapje en hoor de bevallingsverhalen gezellig aan. Misschien ook wel leuk om nu halverwege de cadeautjes aan de mama te geven? Dit mag natuurlijk ook elke keer tussendoor. Daarna is het tijd voor een nieuw spel!

De quiz
Het leukste is om dit interactief te maken met bordjes die de mensen omhoog kunnen houden.
Download de bordjes hier en de quiz hier. Per goed antwoord krijgt een team 1 punt.

Als laatste het spel 30-seconds te eindigen:

30 Seconds
Speluitleg:
Je print dit speelbord uit en gebruikt twee kleine voorwerpjes als pionnen. Vervolgens print je deze blauwe en gele speelkaartjes ook uit. De ene op blauw papier en de ander op geel papier.
Elk team is om de beurt aan zet. Tijdens een beurt pakt één van de spelers een kaartje van de stapel. De vier woorden op het kaartje moet ze binnen 30 seconden aan haar teamgenoten uitleggen. Ze mag daarbij het woord niet noemen (ook niet gedeeltes) en mag er geen geluiden bij maken. Een woord mag ook niet worden overgeslagen. Je begint dus bovenaan het kaartje. Het aantal goed geraden woorden mag je vooruit lopen op het spelbord en dat bepaald voor de volgende beurt de kleur kaartjes die je moet pakken. Daarna is het volgende team aan zet. Het team dat als eerste over de finish is wint en krijgt vijf punten.

Tijd om de score op te maken: welk team heeft gewonnen?!

Extra’s
Mocht je nog tijd overhebben dan kun je altijd nog wat leuke kleine spelletjes doen.

Download hier het spel what’s in your purse en wishes for the baby.

wendy

 

Wat betreft de hapjes: ik vraag altijd of iemand zelf iets meeneemt! Zo maakte ik dit vorige week op de babyshower van mijn buurvrouw.

Voor meer spelletjes, hapjes en versieringen kun je terecht op onze pinterestpagina!

20efead25a425408288f71c693d49551

 

Ik vind het ook altijd leuk om achteraf iets mee te geven aan de moeder als aandenken. Je kan bijvoorbeeld rompertjes uitknippen en in een fotolijst hangen, een boom tekenen en in de blaadjes jullie namen schrijven of witte rompertjes kopen en daar met zijn allen met textielstiften op tekenen. Ook gelijk weer een leuke bezigheid!

En het is ook altijd leuk om iets mee te geven aan de vrouwen die aanwezig waren! Een nagellakje, een zakje popcorn met daarop een sticker: ‘ready to pop’ of een merci-chocolaatje met een kaartje erbij! Je kan het zo gek maken als je zelf wilt 😉 (of niet natuurlijk!)

Ik hoop dat je er wat mee kan!

1792307140430111030915

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Meet the mama: Yvonne

Als deze mama aankomt lopen dan kijk je gewoon om. Ze heeft knalrode lippen, een modieuze bril en met haar...

Sluiten