Gastblog Van Anne

Hoe je huwelijk veranderde nadat je kinderen kreeg

Hoe je huwelijk veranderde nadat je kinderen  kreeg… Hoera in de gloria! Twee streepjes op de test, huilen, kussen en dan kotsen. Daar begint het al. Eens was je de sexy vrouw die ’s morgens in haar liefelijk witte nachthemdje de man des huizes wakker zoende. Nu ren je eerst naar het toilet. Is het niet om over te geven dan is het wel om te plassen. Hoe je hem eerst appte over zijn mooie bruine, blauwe, groene ogen, zend je je geliefde nu noodberichten of hij vriendelijk bedankt heel graag augurken, kroketten en hamburgers van de grote gele M ( Ook om 23:10 ’s avonds) wil halen. En dan te bedenken dat jullie kind nog gewoon in je buik zit!  Hoe is dat dan wel niet als je kind straks op de wereld is?

Ik had van te voren niet bedacht dat ons leven met een kind onze relatie zo zou veranderen. De week na de bevalling vroeg ik mij serieus af of ik mij ooit weer mooi zou voelen. En ook of ik mijn joggingsbroek zou kunnen verruilen voor een jurkje. Dat onze whatsapp berichten zouden bestaan uit: Anne: tepelzalf aub. Hij : OK was ook niet al te romantisch.

huwelijk

Gelukkig vlogen de hormonen mijn lichaam uit en herstelde ik na alle drie de bevallingen goed. Na een week of zes zou je kunnen proberen om weer feest te vieren tussen de lakens, maar laat dat nou toevallig net het moment zijn dat de baby wil drinken.

Ook samen lang luieren en ontbijten in bed wat ik als heel romantisch ervaar (tussen de croissant kruimels) is er niet meer bij. Nee er moet opgestaan worden om poep te verschonen, pap te maken en kinderen aan te kleden. Of een gesprek af maken tijdens het avondeten? Een uitdaging.

Afscheid

In de eerste maanden met baby heb ik een beetje afscheid moeten nemen van ons leventje voordat we een kindje hadden. Even op de fiets springen om te dineren bij kaarslicht aan de Oude Gracht werd nu een klus van kolfen, oppas regelen en de hele tijd je telefoon checken of alles wel goed ging thuis.

Maar dit alles is het toch waard?

Is deze verandering erg? Nee absoluut niet. Is het wennen? Ja!  Eigenlijk vind ik dat juist zo mooi aan een relatie. Je maakt samen zoveel fases mee. Van honeymoon tot het fijnknijpen van je man tijdens de bevalling. Omdat een huwelijk wat mij betreft voor altijd is, kom je er samen wel doorheen. Het hoeft niet altijd rozengeur en maneschijn te zijn. Je leert elkaar juist goed kennen door al deze momenten heen. Het is dan ook een keuze om lief te hebben. Ook als je kind je een nacht wakker heeft gehouden.
Als je dan samen kijkt naar jullie kind wat allerlei eigenschappen heeft van jullie beiden is dat toch prachtig? Door het ouderschap leer je elkaar op en andere manier kennen. Wat is er nou mooier dan een trotse echtgenoot met jullie kind in zijn armen? Niks toch ?!

En hoe zit het met jullie? Had je meteen het nieuwe – wij zijn nu een gezin- ritme te pakken of was het ook even wennen? 

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Meet the mama: Larissa

Deze prachtige blondine is Larissa en komt uit Friesland. Ze is een jonge mama van 21 jaar en is in...

Sluiten