Blogs

Oeps, mijn relatie onderhouden!

Scéne 1

Het is zaterdagavond en eindelijk weekend. Mijn man en ik zijn de hele dag bezig met onze spruitjes. Uit bed, in bad, aankleden, hapje, spelen, in bed, uit bed, spelen, hapje, borst, spelen en slapen. Na zo’n dag is het voor de twins om 19:30 uur slaaptijd en is het de bedoeling dat we eindelijk tijd samen kunnen hebben. Ik bak een taartje en we besluiten een film te kijken. Als ik naar de wc ga, doe ik dit op slowmotion zodat ik zo weinig mogelijk geluid maak. Als ik daarna de woonkamer binnenstap, houd ik mijn adem in op het moment dat ik de deurklink naar beneden haal. Zodra de deur dicht is, zucht ik diep en ben ik blij dat het boven stil is gebleven. Ik loop met mijn net behaalde overwinning naar de bank en ik start de film. Op dat moment hoor ik een geluidje in de buurt van de babyfoon. Stiekem hoop ik dat dit de wind is of de kat van de buren die naar binnen wil. Maar dan verandert het geluid in een duidelijke snik en de rest van de avond troost ik een klein meisje die niet wil of kan slapen. 

Scéne 2

Wederom een datenight. Vrouwlief heeft lekker gekookt, namelijk zijn lievelingseten: lasagne. Mooie muziek uit de speakers en tijd om bij te kletsen. We betrappen onszelf erop dat we vooral praten over alle leuke dingen die Yas&Jay die dag hebben ondernomen. Na lekker te hebben gegeten ruimt mijn hub af terwijl ik uitrust op de bank. Lees: helemaal ben ingekakt waardoor ik bijna in slaap val. Doei date night.

enhanced-1869-1428529130-1

Scéne 3

Rond 7 uur in de ochtend word ik gewekt door baby 1 (wie dat is verschilt per dag). Vlak daarna volgt baby 2 en als gezin van vier chillen we even in bed. Dit vind ik zo’n fijn ochtendritueel. Vaak blijven we te lang chillen waardoor we daarna moeten racen tegen de klok. Niet dat dit helpt want 9 van de 10 keer ben ik te laat. Mijn man en ik zijn ’s ochtends op elkaar ingespeeld en zonder te praten werken we onze takenlijst af. Om 8 uur vertrekt één van ons en het enige contact is een vlugge kus. Door de haast heb ik hem niet eens aangekeken en hem een fijne dag gewenst. In de auto roep ik nog: ‘dag habibi, fijne dag vandaag!’ Maar of hij het heeft gehoord betwijfel ik….

Drie situaties uit mijn leven die misschien ook herkenbaar zijn voor andere mama’s. Het leven met (jonge) kids betekent nou eenmaal dat je soms wat minder qualitytime hebt met je partner. Er zitten zelfs dagen tussen dat we volledig langs elkaar heen leven.  Juist nu we papa en mama zijn vind ik het belangrijk om bij gebrek aan tijd onze relatie te onderhouden. Maar hoe doe je dat?

Een tijd geleden las ik een boek over de vijf liefdestalen die ieder persoon heeft. Dit klinkt heel zoetsappig, maar eigenlijk wordt er bedoeld dat iedereen een voorkeur heeft waarop hij of zij liefde ontvangt en geeft. Dit zijn de liefdestalen: tijd en aandacht, iets voor elkaar doen (dienstbaarheid), bemoedigende woorden, lichamelijke aanrakingen en cadeautjes geven/krijgen.

Tijd en aandacht zijn bijvoorbeeld de datenights, dienstbaarheid is de stofzuiger door het huis halen voor de ander, positieve woorden zijn een bewust compliment of een bemoediging, lichamelijke aanraking is niet alleen seksualiteit maar ook een onverwachte knuffel. En het geven/krijgen van cadeautjes is net dat ene bos bloemen waar je zo gelukkig van wordt.

In mijn relatie probeer ik zo nu en dan zulke liefdesuitingen te doen. Maar vooral probeer ik aan te sluiten bij de liefdestaal waar mijn man vooral behoefte aan heeft. Andersom doet hij dit ook. Afgelopen week toen ik uit mijn werk kwam had hij een verrassing voor mij. Op dat moment ben ik net een klein meisje en probeer ik constant te raden wat het is. Hij had niets gekocht maar hij had mijn kledingkast opgeruimd omdat ik daar de laatste tijd niet aan toe kwam. Dit is zo’n klein gebaar wat voor mij heel veel betekent. Op mijn beurt laat ik hem weten dat ik trots op hem ben of laat ik hem soms wat langer uitslapen omdat hij daar gewoon erg van houdt. Dit zijn simpele dingen die ervoor zorgen dat de liefde niet uitdooft tijdens de tropenjaren.

close up

 

Hoe zou jij je partner verrassen?

Ps. Het onderwerp van de liefdestalen heb ik heel beknopt uitgelegd. Meer info over de liefdestalen kun je heel gemakkelijk vinden via Google.

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

1 Reactie

 • Reply
  Nicole @ Everyday-Life.nl
  17 december 2015 at 20:57

  Haha ja ja die situaties zijn heel herkenbaar. Daarbij komt ook nog eens dat mijn man ’s avonds werkt en in het weekend en ik doordeweeks overdag. Daarom is het inderdaad extra belangrijk elkaar aandacht te geven en kleine dingetjes voor elkaar te doen! Schitterende foto trouwens van jullie. Die ‘habibi’ van jou is een Lucky bastard met zo’n schoonheid!! 😉

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Meet the mama: Carla

  Meet Carla Da Rosa! Een 32-jarige moeder uit Rotterdam. Ze is getrouwd en moeder van twee jongens.: Noa van 9...

  Sluiten