Gastblog Van Anne

Hoe breng ik orde in de ochtendchaos ?

Ochtendchaos vanmorgen. Fiene en Sare werden om 08:30 uur verwacht op de peuterspeelzaal en werkelijk alles ging mis. Het brood was nog niet ontdooit. Jule lekte twee keer achter elkaar gigantisch door en moest schone kleren aan. Door mijn haast nam ik niet de tijd om de kinderen te stimuleren zichzelf aan te kleden en deed ik alles vlug vlug. De tandenborstels vond ik terug onder de bank met de tandpasta er nog op. Hoe moet dit straks als Sare 4 jaar is en de juf verwacht dat ze keurig op tijd op school verschijnt? Ik moet hier echt mee aan de slag want als ik richting de peuterspeelzaal ga, lopen alle andere moeders uit het dorp alweer vrolijk terug naar huis. Ik voel me dan een echte oelewapper want hoe krijgen zij het wel op tijd voor elkaar? En hoe deed mijn oma met haar 6 !! kinderen dit?

Puinhoop

Toen ik om 09:00 uur weer thuis kwam was de schade niet te overzien. Hagelslag op de vloer. Pyjamas slingerden over de schommel en de vuile was van Jule lag te stinken op onze kamer. Er bestaan sinds kort ochtend coaches en ik denk dat dit nieuwe beroep een gat in de markt zal zijn voor mensen zo als mij. Maar omdat het me prettiger lijkt dat ik zelf zorg voor orde in mijn chaos maakte ik een plan.

Tijd voor orde en rust

Ik plofte eerste maar eens op de bank om bij te komen van deze marathon. Tijd voor een plan van aanpak met als doel zonder zweetoksels keurig opgewekt op tijd op school verschijnen. Dit moet straks  als Sare naar school gaat natuurlijk elke dag. Ik ben het zat om mijn kinderen ’s morgens te moeten opjagen en op dat soort momenten mopper ik meer op ze dan me lief is. Daarom gaat deze moeder vanaf nu voor orde en rust.

  • Ik laat Sare ’s avonds voordat ze naar bed gaat haar kleding voor de volgende dag uitkiezen. Ik leg dit op de stoel naast haar bed en stimuleer haar om dit zo veel mogelijk zelf aan te trekken
  • De kleding voor Jule leg ik ook alvast klaar. Het komt nu te vaak voor dat ik naar de droger moet sprinten voor een schone romper.
  • Brood haal ik uit de vriezer en de tafel dek ik alvast met bordjes en bekers. Mijn schoonmoeder deed dit altijd en hier moest ik eerst wel om grinniken. Nu begrijp ik haar al te best. Wijze vrouw.
  • Ik geef de kinderen hun eigen verantwoordelijkheden. Sare is bijna 4 dus ze kan prima zelf tandpasta op haar tandenborstel doen en haar haren alvast borstelen. Ook haar schoenen en jas kan ze zelf aan doen. Fiene wil alles na doen, dus dat komt goed uit. Zo kan zij ook alvast oefenen in deze dingen.
  • Alles begint natuurlijk met op tijd opstaan. Ik zou een kwartier voordat de kinderen wakker worden moeten opstaan. Nu laat ik mij vaak ‘overvallen’ door de eerste die wakker is en dat is toch vaak rond 07:00 uur. Vanaf nu eerst kleding aan, mascara er op en niet meer naar beneden in mijn warme badjas zoals ik nu vaak doe.
  • Voordat ik de deur uit ga ruim ik de tafel af en zet ik de ramen boven op een kier. De bedden opmaken en alvast een wasje aanzetten zorgt vast ook voor een keurig huishouden.

Mini en Mickey zijn het helemaal bij ons thuis. Een van Sare haar lievelingsshirts.

Warme koffie en keurig etende kinderen. Wie wenst dat nou niet 🙂

Zo, morgen is het weekend dus dan mag ik nog even spijbelen van de door mijzelf bedachte regels. Maandag ga ik hem rocken en zitten mijn kinderen om 09:00 uur met keurige gekamde haren klaar voor een tochtje naar de supermarkt. De moeders in het dorp zullen versteld staan 😉

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
About blogging: hoe gaat het, verdient het wat en hoeveel tijd kost het?

Jennifer en ik zijn alweer ruim een jaar aan het bloggen en nog steeds vinden we het hartstikke leuk! Het allerleukste vinden...

Sluiten