Blogs

Hier zag ik zo lang tegenop!

Stiekem ben ik wel eens jaloers op mama’s die heel geordend zijn. Waar de inhoud van de luiertas up to date is en er altijd een billendoekje binnen handbereik is. En dan niet te beginnen over de fotoalbums. De meeste mama’s die ik spreek, hebben inmiddels wel minstens één fotoalbum van de kinderen. In ieder geval één van het eerste levensjaar. Ook dit is mij tot dusver niet gelukt. Tijd om dit anders aan te pakken…

Uitstelgedrag 

Als ik door mijn Insagramfeed scroll, zie ik een stukje geschiedenis. Ik zie foto’s van mijn zwangere buik, van de kraamweek, de eerste mijlpalen en de ontwikkeling van twee pasgeboren baby’s naar twee vrolijke kleuters. Mijn eigen feed vind ik dan heel kostbaar en regelmatig betrap ik mijzelf erop dat ik wéér aan het scrollen ben. Best handig zo’n digitale tijdlijn. Maar het is niet iets wat tastbaar is zodat mijn kindjes gemakkelijk kunnen bladeren in hun prille levensgeschiedenis.

Het gekke is dat ik juist heel veel foto’s heb. Sterker nog; dat is juist het probleem. Ik heb dan zoveel foto’s om uit te zoeken, dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Door het uitstellen wordt het ook niet makkelijker, want met het verstrijken van de tijd groeien de foto’s gestaag.

De hoeveelheid foto’s die op mij staan te wachten, maakt het voor mij dus niet zo makkelijk om de klus te klaren. Een ander heikel punt is dat ik het liefst een ouderwets fotoalbum wil. Geen digitale die je online bestelt, maar dolgraag eentje met uitgeprinte foto’s die stuk voor stuk in een album geplakt moeten worden. Ik vind fotoalbums op deze manier eenmaal het leukst; lekker old skool. Ons trouwalbum is om die reden bewust ingeplakt. 

Aan de bak: foto’s uitzoeken

Om maar een keer aan mijn foto ontwerp te beginnen, moest ik starten met het uitzoeken en ordenen van alle foto’s. Ik moest overal foto’s vandaan plukken: mijn oude laptop, telefoon, harde schijf en drie SD kaarten. Dat ik een tikkeltje chaotisch ben is wel duidelijk. Na een aantal avonden achter de laptop te hebben gezeten was het mij gelukt. Ik had alle foto’s op een rij, vanaf de zwangerschap tot hun vierde verjaardag. Ik heb de foto’s uit het eerste levensjaar per maand geordend. Dit vind ik het leukst om terug te zien. Vanaf het tweede jaar heb ik de foto’s per kwartaal gestructureerd. Zo kan ik snel en gemakkelijk de ontwikkeling terugkijken van mijn prachtige tweeling.

Duurzaam foto’s afdrukken 

Na het uitzoeken was ik toe aan het echte werk. Ik kon nu de foto’s selecteren die uiteindelijk in het album terecht zouden komen. Om gemakkelijk de foto’s af te drukken heb ik de printer; Epson EcoTank 7700 gebruikt. Deze printer is perfect voor het afdrukken van kwalitatieve foto’s en met de meegeleverde inkt kun je tot 3.400 foto’s van 10×15 cm afdrukken. Genoeg om een fotoalbum te maken én de rest van het huis op te leuken. Deze printer is eenvoudig te installeren en het vervangen van de inkt gaat heel gemakkelijk zonder geknoei. Zelfs voor mij, de chaoot, gemakkelijk om aan de praat te krijgen!  

Ik vind het fantastisch dat ik thuis achter de laptop de opdracht kan geven voor het afdrukken van mijn foto’s. Nu hoef ik bijvoorbeeld niet meer naar de HEMA voor foto’s. Met de EcoTank 7700 kost het afdrukken van een foto slechts 17,6 cent (inclusief de aanschafprijs van de printer) en bij de meerdagenservice van de Hema betaal je 20 cent per afdruk. Bij de snelservice waarbij er direct afgedrukt zelfs 0,32 cent.

Nu kan ik gerust de fotoalbums van mijn kids afmaken én hoeven fotolijstjes niet leeg te blijven omdat ik vergeet om foto’s te bestellen. Al met al ben ik mega blij dat dit grote project afgevinkt kan worden :-)!

-Dit is een samenwerking-

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Dit waren de meest gelezen blogs van 2018

Voordat we jullie vertellen welke blogs vorig jaar het meest werden gelezen, willen we jullie natuurlijk via deze weg het...

Sluiten