Blogs Het kastje van ..

Het kastje van Romée

In ‘Het kastje van’ deelt elke week een moeder wat er in de kledingkast van haar kind hangt! Op die manier kunnen we elkaar inspireren, leuke nieuwe combinaties ontdekken en ook misschien wel nieuwe winkels/collecties. Wie weet combineer jij een kledingstuk wel heel anders en krijg je zo nieuwe ideeën. We proberen het vier weken uit en als het aanslaat gaan we ermee verder.

In deze vierde week het kastje van Romée. Dit schattige meisje van 1 is het dochtertje van Inge. De kleuren in Romée haar kast zijn vooral wit, grijs en roze. Gecombineerd met andere kleurtjes als groen en okergeel. Get inspired! 

Het maandelijkse budget voor de kleding van Romée is 75 euro per maand. Met hier en daar een uitschieter als Inge leuke schoentjes of wat duurdere items koopt.

 

Inge: Toen ik hoorde dat ik in verwachting was van een meisje riep ik heel hard dat er geen roze in de kast zou komen. Maar inmiddels ben ik verliefd geworden op mooie zachte roze kleurtjes! De kledingkast is gevuld met merken als Tumble & Dry, Tuutsjes, CarlijnQ, Deer One, Z8 & Iek & Jet. Dit wordt aangevuld met merken als HEMA, H&M, Zara en Mango. Dit zijn ook de perfecte winkels voor het shoppen van basics met fijne prijsjes. De meeste rompers haal ik bij de Wibra. Hier heb je verrassend fijne strechty rompers voor een heel fijn prijsje.

Ik shop het liefst online. Geen gedoe met passen in de winkel, maar gewoon rustig thuis. Urenlang kan ik bezig zijn om online mijn winkelmandje te vullen en de mooiste dingen bij elkaar te zoeken. Uiteindelijk maak ik daaruit vaak een selectie die dan meestal de volgende dag al wordt thuisbezorgd. Ideaal! De postbode kent mij inmiddels bij naam denk ik.

Instagram is een grote inspiratiebron. Zo ontdek ik collecties die ik nog niet eerder had gezien en merken en webshops met prachtige handgemaakte kleding. Voor fijne en soepele broekjes shop ik erg graag bij Tuutsjes. Ook het Australische merk Deer One is een ontdekking dankzij Instagram. Mooie monochrome jurkjes, shirts en rokjes prijken inmiddels in de kast. Ik vind het belangrijk dat kleren, vooral voor de kleintjes, lekker soepel zitten en alle ruimte geven om lekker rond te kruipen en de wereld te ontdekken. Hier let ik dan ook altijd op bij de aanschaf van nieuwe kleren. Vind ik iets te stug? Dan gaat het terug.

Ik heb een zwak voor haarbandjes. Romée heeft inmiddels een hele verzameling in alle kleuren van de regenboog. Ik krijg vaak de vraag of ze de haarbandjes nooit van haar hoofd trekt. Maar omdat ze al vanaf het begin haarbandjes om had is ze het inmiddels wel gewend en laat ze ze fijn zitten! De meeste haardbandjes zijn van Tuutsjes, gemaakt van zachte stof in dezelfde kleuren als de broekjes!

Het linker broekje is een legging van Tuutsjes. Het rechts broekje is van Tumble ’n Dry. Van dit printje word ik echt blij! Het strikje heb ik gekocht bij Suussies.

Veel kleren van Romée kunnen met elkaar gecombineerd worden. Ideaal, op deze manier kan je namelijk heel veel verschillende outfits maken. Het broekje en strikbandje op deze foto is de ‘dotty’ legging van Tuutjes. Het vestje is van Tumble ’n Dry. De fijne sjaal met streepjes is van Mingo. Ik had hem al voor Romée haar grote broer, maar nu kan hij nog een ronde mee!

Ondanks dat Romee nog niet kan lopen heb ik me al een beetje laten gaan met het kopen van mooie schoentjes. Ik heb een zwak voor fijne printjes en stoere sneakers. De eerste schoentjes, die ze nu draagt zijn van Shoes Me. Hele fijne schoentjes en perfect om aan te hebben als ze leert lopen. Het tweede paar zijn warme winterschoentjes van Little Indians. De witte sneakers met stippen van de H&M zijn helaas nog wat groot, maar door het fijne prijsje kon ik ze niet laten staan. De achterste schoentjes zijn van Braqeez en zijn op de groei gekocht voor het najaar. Zodra Romée kan lopen krijgt ze mooie All Stars. Ik heb in mijn winkelwagentje al een paar mooie staan! Nu nog even afwachten welke maat we nodig hebben.

Tule rokjes, het staat zo schattig!! Het roze rokje droeg ze toen ze 1 jaar werd. Gescoord bij Tumble ’n Dry. De andere twee rokjes zijn van de H&M. Nu zijn ze leuk om te dragen boven een maillot of een leuke legging. En zodra het straks echt zomer is lekker met blote beentjes!

Nu de lente is begonnen, begint het ook te kriebelen om nieuwe zomer outfits te shoppen! Dit leuke broekje van CarlijnQ ligt al in de kast te wachten op de eerste warme dag. De leuke gepersonaliseerd romper is van Newborn Musthaves.

Deze onesie van Kids Case móest ik hebben! Helaas was hij alleen nog maar in een grote maat te koop… dus we moeten nog even geduld hebben voordat hij past!

Ik ben dol op okergeel en dit rokje van Made by Beppe is een heel fijn en warm rokje voor de koudere dagen. Gecombineerd met een shirtje van de Hema en en de stippensneakers van de H&M. De kniekousen maken het outfit helemaal af.

Hier word ik echt blij van: mooie printjes in fijne kleurtjes. De stippenlegging van Tuutsjes hoorde bij het verjaadags-outfit van Romée en is momenteel 1 van de meest gedragen broekjes. Ik heb écht een zwak voor stippen… De Monsteraprint vind ik echt fantastisch en van de vrolijke gekleurde stipjes krijg ik echt zin in het voorjaar!

Dit jurkje is 1 van de prachtige items van Deer One. Het jurkje loopt van onder wat wijder uit en staat ontzettend lief. Gecombineerd met een effen witte of grijze legging of straks met blote beentjes.

Dit was alweer het vierde kastje! Dat betekent dat we vandaag bepalen of deze rubriek doorgaat. Wat zeg jij: yes or no? 

Jaaa, nog meer leuke blogs!

7 Reacties

 • Reply
  Manuelle
  29 maart 2017 at 08:46

  Yes

 • Reply
  Angie
  29 maart 2017 at 09:15

  Such a gorgeous collection of clothing. xx

 • Reply
  Franciska
  29 maart 2017 at 10:20

  Super leuke rubriek/blogs! Zeker mee door gaan!

 • Reply
  Marianne
  29 maart 2017 at 11:44

  Definitly Yay!!!!

 • Reply
  Joke
  29 maart 2017 at 17:27

  Leuk!!!!! Dat oker gele rokje is mooi
  Kan het merk alleen niet online vinden. Made by Beppe.
  Kunnen jullie mij helpen??

  • Reply
   Fenna
   29 maart 2017 at 21:22

   dat is de grootmoeder 😉

 • Reply
  Juliet
  29 maart 2017 at 22:43

  Ja, zeker mee doorgaan! Wil ook wel een stukje schrijven en mn kasten open doen! (Dochters van 1 of tweelingmeiden van 7jr – misschien juist leuk voor die basisschoolleeftijd ook?)

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Meet the mama: Chantal

  Bovenstaande mama is Chantal en ze is bijna 33 weken zwanger.  De 33-jarige woont samen met haar man Martijn en...

  Sluiten