Het kastje van ..

Het kastje van: Julia

Julia is tien jaar, zusje van Laura (14 jaar) en grote zus van Cas (bijna vier jaar). Ze houdt van kleding en vooral kleding bij elkaar uitzoeken. Een mini-stylist kun je haar wel noemen. Ze durft verschillende kleuren en stijlen te combineren en is dan ook erg kritisch. Online shoppen? Niet voor haar bedoeld; ze wil kunnen ervaren hoe een stof aanvoelt. Dit betekent ieder seizoen flink shoppen voor haar kastje:

Een tiener met een eigen kastje

Ieder seizoen gaan we shoppen voor het kastje van Julia. Het maandbudget ligt rond de 140 euro. Er zijn maanden dat ik niets koop en maanden dat er flinke uitschieters zijn. De meeste kleding kan ik kopen van de kinderbijslag, uitgezonderd: de winterjassen, schoenen, tassen en sportkleding. Het gaat dan om de shirts/broeken/jurken en ondergoed. Het zomerseizoen valt goedkoop uit, maar het winterseizoen vind ik echt wel duur. Met name dan de winterjas en schoeisel. Dat moet van goede kwaliteit zijn.

Julia is erg kritisch in haar kledingkeuze, ze vind maar weinig kledingstukken mooi en die eigenschap heeft ze van mij. Het gevolg is dat shoppen niet zo leuk is, want het komt vaak voor dat we met niets thuiskomen. We vinden het in de stad ook vaak te druk en concentreren op kleding is dan ook niet zo gemakkelijk. We geven het dan snel op, eten een ijsje, gaan naar de McDonald’s en hoppa weer naar huis…

Dus als Julia iets vindt dat echt leuk is, nemen we het gelijk mee. Het mag dan ook best wat kosten. Ze vindt het ook leuk om naar tweedehands kledingzaken te gaan. Hier kan ze wonderlijk genoeg vaak iets vinden wat ze erg mooi vindt.

Liever een paar leuke items dan een overvolle kast?

Julia heeft niet teveel kleding: zo blijft het overzichtelijk en opgeruimd. Ook vind ik het moeilijk als kleding in de kast blijft liggen en niet wordt gedragen. Om die reden gaan wij aan het begin van een nieuw seizoen de kasten door om te kijken wat ze nodig hebben.

Feest of geen feest, alle kleding mag op alle dagen worden gedragen.

Zo voorkom ik dat er geen kledingstukken blijven hangen en dat ze door een groeispurt de kleding niet meer past. Al blijft een groeispurt op zich wachten, want ze draagt voor het derde jaar op rij dezelfde kledingmaat. Kleding en schoenen gaan hier dus weg omdat het vaak versleten is. Ondanks dat ze haar winterjas nog wel past, krijgt ze elke winter wel een nieuwe, want tijdens het wassen word hij toch wat dunner en op den duur minder warm.

De favoriete winkels:

Haar favoriete winkels zijn: Shoeby Fashion en de Coolcat. We gaan ook elk seizoen naar Bataviastad, daar halen we de meeste kleding. Bij de winkels Tumble ‘N Dry, Vingino, Garcia en de Retourstore slagen we super goed. De rest vullen we aan met de Shoeby, Coolcat, Wibra, H&M, America Today en soms ook bij de WE.

Er zijn weinig kledingstukken die ik voor de volle prijs koop, meestal slagen we in de sale.

De mini styliste vindt het ook erg leuk om haar kleding zelf te maken. Ze kiest dan zelf de stof uit en samen gaan we aan de slag. Ze vindt het erg leuk om op de naaimachine te werken. Laatst kwam een vriendinnetje spelen en zij wilde dat ook. We hadden nog genoeg stof over en zo heeft zij met wat hulp, een zomertopje gemaakt.

En nu duiken wij in het kastje van Julia:

Blousje van de H&M, broek van Persival

Broek van Geisha, zwart/wit geblokte shirtje van Tumble ‘D Dry en het spijkerblousje van Coolcat.

De eerste met de zwarte cijfers is van Flo, de tweede van America Today, de derde een blousje van de H&M, het vierde shirtje met vrolijke kleuren is van Persival.

Jurkje van de C&A

Een reeks korte broeken van boven naar beneden: Garcia, Tumble ‘N Dry, Coolcat, twee van een tweedehands winkeltje.

Haar favoriete broek van de Coolcat

Top van America Today

Jurkje van Guess

Kniekousen, korte broek en topje van de Coolcat, Jasje/vest van Tumble ‘N Dry

Alle schoenen van Julia

Wat vond je van dit kastje? In ieder geval echt even anders dan de voorgangers, want met een iets ouder kind shop je vooral samen. Volgende week laten we weer een leuk jongenskastje zien! Stay tuned.

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
DIY: Zo pimp je simpel de tipi tent of kleding van je kind!

Als mama vind ik het super leuk om prachtige kleertjes te kopen voor mijn kids! Het liefst koop ik items...

Sluiten