Het kastje van ..

Het kastje van: Jez & Jooz

Vandaag delen we toch wel zo’n schattig kastje. Namelijk die van de tweeling Jez & Jooz. Hun mama Miek weet als de beste hoe ze ze leuk kan stylen en deelt vandaag hoe ze dat doet. Het schattige vind ik dat ze niet altijd hetzelfde dragen, maar wel setjes die bij elkaar passen. Dat is toch te schattig!!! 

Op 22 juni 2017 kwamen tweelingbroertjes Jez en Jooz ter wereld. Na hun geboorte werden zij door vrienden en familie overladen met de liefste boxpakjes, zachte truitjes en babyblauwe sokbroekjes. Lief – van die typische babykleding. De jongens groeiden echter al heel snel uit deze kleding en ik was zelf aan de beurt om voor ze te shoppen: toch wel minstens net zo leuk! Ik geef jullie een kijkje in het kledingkastje van Jez en Jooz. Be inspired!

Mijn eerste aankoop voor de jongens waren deze twee pandabroekjes van het merk Lucky No.7. Een heel fijn merk en precies in de stijl van Jez en Jooz: stoer en toch door de fijne en zachte materialen heel comfortabel en helemaal geschikt voor mini’s. En als je fan bent van panda’s zit je bij dit merk ook goed: ze hebben een speciale pandacollectie. Wij zijn fan! De broekjes combineer ik met een lief wit newborn truitje van Feetje.

In de kast van Jez en Jooz vind je veel zwart- wit- en grijstinten. Bovenstaande kleding is o.a. van het merk ‘van Pauline’. De stoere kommapants combineer ik hier met een truitje van het merk Feetje. Een aanrader: zo’n knitted truitje – het zit lekker en het is te dragen op alle broekjes.

Veel geld aan kleding geef ik niet uit. Ik ben zuinig en koop niet zomaar iets: als het nodig is, dan koop ik het en dan vaak het liefste een klein beetje te groot – zodat ze het lekker lang kunnen dragen. Gelukkig groeien ze niet zó hard, en hebben ze na een half jaar nog steeds maatje 62 aan. Sommige items in maatje 62 zijn zelfs nog te groot. Ik krijg ook regelmatig een en ander door middel van samenwerkingen met webshops, erg leuk!

Panda’s vinden we heel leuk. Ik spaarde hier al knuffels van al lang voordat Jez en Jooz bestonden. Deze shirts van ‘van Pauline’ en ‘LiefsvanCindy’ passen dan ook helemaal bij de jongens. Het is vaak een vraag die je als tweelingouder krijgt: kleed je je tweeling identiek? Jez en Jooz dragen soms hetzelfde, maar vaak dragen ze verschillende items in dezelfde stijl. Ik vind dit zelf het prettigst: van mij hoeven de jongens geen exacte kopietjes te worden, ze zijn twee verschillende persoontjes. Bovendien houd ik ze zo goed uit elkaar.

Naast zwart en wit – dragen Jez en Jooz ook veel broekjes met een leuke print of in een vrolijke kleur. Ik volg webshops op Instagram waar ik de kleding van Jez en Jooz laat maken. Dit doe ik vaak bij ‘Zigzacht’. Heel leuk: de stof zoek ik zelf uit en zo is de kleding uniek en precies op maat en naar wens gemaakt.

Met een paar fijne basics hoef je nooit lang voor de kast te staan zoeken naar een geschikte combi. Basics schaf ik meestal aan bij de Hema, Prénatal, Zeeman en H&M. Bovenstaand spijkerjacket komt van ‘Babystyling’. Deze staat leuk op zo ongeveer alle broekjes die Jez en Jooz hebben. Handig!

Een onmisbaar item vind ik een zwart-wit gestreept broekje. Deze combineer ik eigenlijk overal wel mee en ik vind dit ook prima matchen onder een andere print, zoals deze sweater. Of bijvoorbeeld in combinatie met deze vosjes-kniekousen. Deze kousen komen van Noor & de Wolf. Broer draagt hier een vosjessweater bij van ‘By Kels’. Zo is de outfit niet precies hetzelfde maar matcht perfect.

Voor maar twee euro kocht ik voor de kerstdagen deze sokken. Deze gecombineerd met een zwart met wit streepjesbroekje maakte de outfit uniek en helemaal Jez en Jooz waardig. Stoer en toch lief!

Longsleeve: StyledbyXavi

Broekjes: Kidooz

Outfits: YourWishes

Via mijn instagrampagina volg ik veel webshops en andere mama’s. Ik ben een small shop supporter​ ”en sta achter de quote: ”when you support small business you’re supporting a dream”. Aanraders vind ik: Zigzacht, By Kels, Daphne Vos, Studio -LL-,   Little Jet, Djaes, StyledbyXavi, Adamendekleinewolf en LiefsvanCindy. Niet dat ik bij ál deze webshops iets heb gekocht: maar mocht ik nog eens iets nodig hebben zal ik deze webshops zeker even bezoeken. Ook ben ik met veel plezier brand representative voor verschillende shops. Zo probeer ik anderen te inspireren en kan ik mijn creativiteit op het gebied van fotografie goed kwijt.

Deze kleding is -op de spijkerjacket na- van LuckyNo7. Vooral het bovenste broekje is ideaal. Dit broekje heeft een stoere denimlook maar doordat deze is gemaakt van joggingstof is hij toch zacht en warm. Ik combineer ze met een spijkerjacket, een sweater, maar ook gerust chic: met een lichtblauwe blouse.

Z8

Al met al: Jez en Jooz houden van een leuke balans tussen stoere en lieve kleding en zwart-wit en/of denim items with a touch of colour. Meer looks en ideeën vind je op mijn instagrampagina @ jj_twinspiration. Heb jij nog tips wat een goede aanvulling zou zijn voor de kast van Jez en Jooz? Let me know!

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Meet the mama: Marlies

Meet Marlies uit Voorschoten. Ze is sinds drie jaar een alleenstaande moeder van drie kids. Twee stoere jongens van 7...

Sluiten