Blogs Het kastje van ..

Het kastje van Fen

Vandaag weer een orgineel kastje van het schattige blonde dochtertje van Alica. Alica weet wel wat stylen is. Op haar Instagram kun je boordevol interieur inspiratie vinden. Maar laat ze het ook nog eens leuk vinden om met kidsfashion bezig te gaan. Een match made in heaven. Want combinaties bij elkaar zoeken doet ze super leuk. Kijken jullie mee?

Mijn naam is Alica van der Star, ik ben 29 jaar en ik woon samen met mijn man en 2 kinderen Mik van 5 jaar & Fen van bijna 2 jaar in Emmeloord. Toen Ik zwanger bleek van een meisje riep ik elke keer heel hard dat er geen roze in de kast kwam, en vooral geen “meisje-meisjes” kleding. Toen Fen een paar weken oud was, kwam ik er achter dat ze geen één jurkje in de kast had hangen, wat ik eigenlijk toch jammer vond. Dit kwam ook door het feit dat niemand van mijn familie en vriendinnen zoiets durfde te kopen na mijn uitspraken haha.

Gelukkig veranderde ik al snel van mening en die jurkjes kwamen er toch! Ik houd er van om Fen girly te kleden maar wel met een stoere touch! Jurkjes met stoere printjes of juist met gave sneakers of dr Martins er onder. Mijn favoriete merk is Mini Rodini, altijd unieke leuke printjes en goede stoffen.

Helaas is het ook best prijzig, waardoor ik vaak kies voor de sale of 2e hands. Ook koop ik heel graag bij de Zara, hier slaag ik eigenlijk altijd wel en gelukkig een stuk betaalbaarder. Echt een budget heb ik niet voor kinderkleding, de ene maand koop ik wat meer als de andere maand maar ik denk dat het gemiddeld rond de 50-75 euro is.

Het kastje van Fen

In Fen haar kast hangen alle jurkjes & jumpsuits. Je ziet verschillende printjes maar ook veel basic kleuren zoals zwart en grijs. Deze kan ik altijd makkelijk combineren met een print legging.


Fen draagt eigenlijk nooit (spijker) broekjes, ze heeft er niet eens één, Haha. Doordat ze vrij smalle beentjes en billetjes heeft vind ik het op een of andere manier niet zo leuk staan. Daardoor draagt ze alleen maar leggings, dit zijn onze favorieten! Vooral de panter print van Mini Rodini en de “friet” legging van de Zara draagt ze veel.

Zara | Mini Rodini | Lucky no 7 | Zara

Hoe stoer is dit outfitje?! Ik houdt er van! En ook nog eens budget proef. Het spijker giletje en het sjaaltje waren een kringloop gelukje. Het giletje heb ik gepimpt met strijk applicaties die ik bij de Wibra heb gevonden. De legging kocht ik bij de Zara en de trui is van de H&M.

Dit rokje heeft mijn moeder voor Fen genaaid. Ik vind de print en de kleur lekker vrolijk en het panterprint elastiek maakt het net even wat gekker.

Jasje; Zara | gestreept shirtje; zeeman | Rokje; zelf gemaakt | tasje; bonbonbabyandkids

Ik combineer graag verschillende printjes en kleuren met elkaar. Streepjes met stipjes, en om het nog leuker te maken, het panterprintje er bij! De gele Bergstein laarsjes draagt Fen het liefst elke dag, en dat mag want ze zijn best leuk 😉

Regenjasje; Primark | gestreept shirt; Zara | legging; Mini Rodini | Laarsjes; Bergstein

Ik kan niet wachten tot het mooi weer er weer aan komt en de beentjes bloot kunnen. Deze “POW” knie sokken van Like Flo zullen dan ook veel gedragen worden. Altijd leuk onder een jurkje of rokje. Deze oversized sweater jurk vind ik echt heel tof en draagt Fen daarom ook veel. Ik heb hem van iemand overgekocht via een verkooppagina op Facebook.

Streepjes, streepjes en nog eens streepjes… ik heb er een beetje een zwak voor. Altijd leuk en altijd goed te combineren. Al heb ik me zelf nu wel even een verbod op gelegd om nog meer tops met streepjes te kopen.

Wibra | Zeeman | Mingo | Zara | Ouapc | Zara


Gelukkig is Fen gezegend met al best een mooie bos lange haren, waardoor ze leuke accessoires in haar haar kan. Nou kwam ik een tijdje geleden Bonbonbabyandkids tegen op Instagram, zij maakt zulke leuke haar clipjes en haarbandjes in lieve zoete kleurtjes en verschillende materialen, super leuk!! Grote luiertassen hebben we niet meer nodig, dus kocht ik dit tasje van Sissyboy als vervanging. Precies goed voor een paar luiers en wat eten en drinken.
De dr Martins wilde ik al een tijdje heel graag, maar aangezien de prijs voor zo’n klein meisje kocht ik ze niet. Tot ik ze tegen kwam (zo goed als nieuw) voor een koopje op een verkoophoek op Facebook. Nu kon ik ze natuurlijk niet laten staan.

Fen in het “friet” legginkje van de Zara en de oversized sweater. De sneakers zijn van Puma, en extra girly door de kleur en lintveters.

Jaaa, nog meer leuke blogs!

1 Reactie

 • Reply
  Anne-Marie
  14 juni 2017 at 20:54

  Ik ben grote fan van Fen. Haar moeder kleed haar altijd heel apart en super leuk.

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Meet the mama: Anneleen

  Vandaag mogen wij deze lieve, slimme en bovenal gastvrije mama portretteren. Wat vooral inspirerend is aan Anneleen is dat ze veel aandacht...

  Sluiten