Gastblog Van Anne

Het huwelijk, vader en moeder vs. man en vrouw

Een jaar geleden ongeveer schreef ik al eens over hoe onze relatie veranderde na het krijgen van onze kinderen. Nachthemdjes van kant werden vervangen door makkelijke t-shirts zodat ik snel mijn borst tevoorschijn kan halen voor een hongerig kind. Hand in hand wandelen gaat niet meer. De kinderwagen moet geduwd worden, een ander kind wil niet meer met de loopfiets en weer een ander valt net. Geen handen vrij dus. Kinderen zijn een zegen en dat is zeker zo. Niks is er mooier dan een mini mensje van jullie twee. Maar kinderen veranderen ook een hele boel en na een nacht van drie uur slaap is het dan nog best een uitdaging om samen vrolijk, opgewekt en blij door het leven te gaan. Vandaag deel ik mijn gedachten over het huwelijk.

Vader en moeder vs. man en vrouw.

”Deze luier is voor jou, ik had hem vanmorgen al”. ”Schatje wil jij nu gaan? Ik ben er vannacht al drie keer uit geweest”. ”IEL wat een vieze snottebel waarom heb je die niet afgeveegd”? Gewoon wat zinnetjes die wij wekelijks met elkaar wisselen. Als vader en moeder krijg je allebei een andere rol. Ik vond het prachtig om hem te zien zitten met onze netgeboren baby’s maar stiekem vind ik het ook wel lekker als hij mij laat liggen en ’s nachts huilende kinderen kalmeert. Mijn man ben ik anders gaan zien sinds we ouders zijn. Ik vind hem grappig, geduldig en hij leert de kinderen graag nieuwe dingen maar, ik vind hem ook wel eens te streng. En hij vindt vast ook van alles van mij.

Een tijd geleden las ik in een tijdschrift dat er steeds meer huwelijken stranden middenin of net na de tijd dat stellen kinderen hebben in de leeftijd van 0-4 jaar. Naast dat ik dat heftig en verdrietig vond (want een huwelijk lijkt me zo mooi als het echt forever is) kon ik het ergens ook wel begrijpen dat het net in die leeftijdsfase was.
De tropenjaren zijn ook heftig. Weinig slaap, tandjes ellende,spuitluiers en driftbuien zijn niet bepaald de dingen waar je over droomde toen je net zwanger was toch? Hoe blijf je elkaar tussen al dit geweld nog zien al geliefde? Iets wat ik mij ook wel eens af vraag.

Investeren kun je leren

Hoe moe ik ook ben een datenight geeft mij altijd weer energie. Dan bedenk ik me waarom ik verliefd werd op hem. Trek een jurkje uit de kast en stift mijn lippen. Investeren kun je leren toch? Als ik oud wil worden met hem kost mij dat óók wat. Het kan niet zo zijn dat ik van hem verwacht dat hij mij gelukkig maakt. Een relatie is een wisselwerking. Ik stel wel eens de vraag of ik iets kan doen voor hem die dag. Niet omdat ik sta te juichen om zijn overhemden te strijken maar omdat ik weet dat hij daar wél blij van wordt. En dan seks. Wist je dat veel vrouwen stofzuigen belangrijker vinden dan seks? Voor mannen ligt die prioriteit toch anders. En gelukkig maar want als het hek van de dam is is het eigenlijk best leuk toch ?! Daarnaast helpt het om samen tradities te hebben en deze in ere te houden. Ik vind het bijvoorbeeld heel waardevol om onze huwelijksdag te vieren of dat als ik jarig ben hij voor mij een liedje in mijn oor zingt ’s morgens vroeg. Zo heeft elk stel vast wel wat

Vergeven

In het begin van een relatie is meestal alles nog koek en ei. Alles gaat vanzelf en is een roze wolk. Maar er kan een dag komen dat je je opeens gaat ergeren aan je geliefde. Om de dingen die hij wel of niet doet bijvoorbeeld. Ik zelf kan er ook wat van. Ik krop soms van alles op en gooi dan op een avond die gezellig had moeten worden alles op tafel. Niet verstandig. Wel fijn dat ik een man heb die mij weer kan vergeven. Daarom hebben wij als ‘regel’ dat we niet gaan slapen voordat we het weer goed gemaakt hebben. En als we dingen hebben te bespreken die heftig zijn? Dan doen we dat niet meer na 22:00 uur ’s avonds maar proberen we dat te parkeren. Nachtrust is heilig.

Happy wife happy life;)

Plannen

Ik ben nogal een dromer en hij is meer een denker. Hoe vinden we elkaar hierin? Ik ben door hem meer gaan plannen en hij is door mij weer wat spontaner geworden. Hij is niet meer in shock als ik voorstel om mijn verjaardag in Parijs te vieren. En ik kan het aan als hij mijn wilde plannen een beetje probeert in te perken. Eens per week blokken we een avond voor ons tweeën en eens per maand logeren de meisjes allemaal een nachtje bij mijn ouders. Meestal doen we dan samen iets leuks. Hoe zorg jij dat je huwelijk of relatie leuk blijft ? En denk je niet dat als je kinderen straks het nest hebben verlaten wie is deze man?

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Een nieuwe fase: ik heb een kleuter die naar school gaat!

5 maart 2014 was de dag dat ik mama werd van een klein wondertje van 3450 gram, met krulletjes in...

Sluiten