Blogs

Het geboortekaartje van Olivia

Een geboortekaartje is volgens mij het leukste kaartje dat je ooit verstuurt. Je mag namelijk melden dat je kleine wonder is geboren! En hoewel je dit tegenwoordig ook vaak al via social media meldt, blijft een papieren kaartje het speciaalst. Daarom kan het lastig zijn om er één uit te kiezen. Er is zoveel keuze en je wil natuurlijk de mooiste! Bij onze oudste twee kinderen gaf mijn man de doorslag over de kaart en daarom maakten we nu de deal dat ik hem uit mocht kiezen. Maar het kaartje en envelop ‘moesten’ wel aan deze voorwaarden voldoen:

1. Een rustig en lief ontwerp
Haha dit was meer mijn voorwaarde. Mijn man koos de vorige twee keren wat drukkere kaartjes, ik houd meer van rustigere varianten.

2. Simpele teksten, geen cliché’s
We hebben er voor gekozen om geen teksten te plaatsen als: ”Olivia krijgt graag bezoek. Bel even, dan kijken wij in het afsprakenboek” of ”U moet zelf maar komen kijken, op wie u haar vindt lijken” Er zijn online echt hele leuke teksten te vinden, maar wij houden op het kaartje wel van simpel.

3. Een bijbeltekst
We vinden het mooi om op de kaartjes een bijbeltekst te plaatsen. We zien het als een uiting van ons geloof en als iets wat we onze kinderen willen meegeven.

4. Een sluitsticker en geboortepostzegel op de envelop
Dit vind ik een envelop toch wel iets extra’s geven. Zo’n sluitsticker is heel leuk en hoeft maar weinig te kosten. Een tip voor de geboortezegels: Je kunt ze alleen per 50 stuks kopen, maar er zijn ook zegels met hartjes die per 10 worden verkocht. Als je bijvoorbeeld 70 kaartjes wil versturen, kun je de geboortezegels met de hartjes combineren. Dan zijn het geen geboortezegels, maar ze zijn wel lief.

Een sluitsticker in het ontwerp van het kaartje

Dit is het kaartje geworden!

Het geboortekaartje van Olivia heb ik gevonden bij Kaartje2go. Daar hebben ze erg schattige geboortekaartjes voor meisjes. Ik houd van stipjes en strikjes en al snel viel mijn oog op dit kaartje. Ik bestelde een proefdruk en kreeg hem de volgende dag al in huis.

Het handige is dat je bij het kaartje ook een proefdrukpakketje ontvangt. Daarin zit een waaier met alle mogelijke papiersoorten en ook de papiersoorten voor de enveloppen. Door middel van deze waaier kwam ik erachter dat ik niet de juiste papiersoort had gekozen. Bij Kaartje2go mag je gratis twee proefdrukken bestellen, dus ik liet het kaartje op een ander soort papier bezorgen en dat is het kaartje uiteindelijk geworden!

Het kaartje kun je helemaal zelf bewerken. Je kunt de lettertypen en grootte ervan aanpassen, maar je kunt ook het formaat van de vormen op het kaartje bepalen. Zo vond ik een stipje niet zo mooi vallen en dat kon ik precies bewerken naar mijn smaak. Ook kun je bij Kaartje2go de enveloppen alvast laten bezorgen zodat je de adresstickers en postzegels alvast kan opplakken. Ideaal!

De teksten die op het kaartje staan

Op de voorkant

Met liefde gedragen,
Met vreugde ontvangen

Olivia

16 | 07 | 2018

Op de achterkant 

Toen ik geboren werd, vingen Uw handen mij op.
Al voor mijn geboorte was U mijn God (Psalm 22:11)

Welkom lieve

Olivia Noëlle

13.10 uur | 3060 gram | 48 cm

Salim, Hanna, Eljada & Josia
+ ons adres 😉

Gratis kaartjes

Kaartje2go heeft overigens een hele leuke actie. Ze hebben een campagne waarbij je kunt aangeven op welke datum je uitgerekend bent. Als je op deze datum bevalt en je hebt je geboortekaartjes hier besteld, krijg je ze gratis!

– Deze blog is een samenwerking –

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Baby update – Filip 3 maanden oud

Afgelopen dinsdag was Filip 3 maanden en er is veel veranderd ten opzichte van vorige maand. Tussen maand 1 en...

Sluiten