Gastblog Van Ruth

Het eerste kinderfeestje van je kind

Dat je kind op de basisschool zit, is een mijlpaal op zich, maar als ze dan ook haar eerste kinderfeestje mag vieren dan is het besef echt daar. Wat is ze toch al groot! Lauren is in de zomervakantie jarig, op 3 augustus. Ik besloot om haar feestje uit te stellen, omdat ik voor de vakantie op het einde liep qua zwangerschap en de laatste loodjes best pittig waren. Ik zag het gewoonweg niet zitten, de kleuter vond het niet erg om het na de vakantie te doen.

Wat gaan we doen?

De vraag die Lauren me regelmatig stelde in de vakantie. Persoonlijk vind ik het geen must om iets exclusiefs te ondernemen en al helemaal onnodig om veel kosten te maken. Mijn kinderfeestjes vierde ik begin oktober altijd thuis en vaak zelfs buiten! Spelletjes zoals koekhappen, verkleden en dan met een ei op een lepel een wedstrijdje doen wie het snelste was. Ik heb er veel goede herinneringen aan in elk geval. Toch leek het me erg leuk om iets buiten te doen en als het kon niet in de achtertuin, maar op een fijne plek.

De Ontmoetingstuin.

Onze buren doen vrijwilligerswerk bij de ontmoetingstuin de Rietmeen in Harderwijk en hadden ons al eens verteld dat het leuk was om eens met de kids naartoe te gaan. Dit hadden we onthouden, dus zo gezegd zo gedaan. Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud, binnen en buiten in een groene en duurzame omgeving. Zo is er o.a. een moestuin en vlindertuin. Je kan er tegen betaling groenten en fruit plukken en je kan er heerlijk vertoeven op het terras. Er staat een grote loods waar een keuken/bar in zit en waar je koffie/thee/fris en een ijsje kan kopen. Ook kan er binnen gespeeld worden of een spelletje gespeeld worden aan de grote tafels.

Buiten spelen is het allerfijnste!

Het grote multifunctionele plein wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals verkeersplein, speelplein, trainplein voor scootmobiel of een schaatsplein voor in de wintermaanden. Er staan buiten verschillende (loop)fietsjes, trapskelters en steppen waar kinderen gewoon vrij gebruik van mogen maken. Er is ook een grote zandbak met buiten-speel-keuken waar ze met potjes, pannetjes, emmertjes en auto’s heerlijk kunnen spelen. Het plein heeft daarnaast vele voordelen zoals parkeergelegenheid en veiligheid omdat het een afgesloten park is. Kortom, de perfecte plek om een middagje door te brengen met 6 kleuters en een peuter.

Feest!

Op woensdagmiddag uit school namen we Lauren en haar 5 vriendinnetjes en vriendje mee naar huis. Lauren mocht kiezen wat we gingen eten en ondanks dat pannenkoeken haar lievelings is, was ze ervan overtuigd dat haar besties (tweelingzusjes) liever patat wilden en aten we dus patatjes met kipnuggets. Ze vroeg zich af of haar Marokkaanse vriendinnetje wel kipnuggets mocht (zo lief!), dus checkten we dit van te voren even bij haar moeder. Thuis werd er uiteraard eerst gezongen en kadootjes gegeven, het was vooral veel roze, glitter, little pony en unicorns! ‘Dit is echt de mooiste dag van mijn leven’, aldus de jarige jet.

Even checken!

Van te voren had ik de ouders gevraagd om ze kleding aan te trekken die vies mocht worden. Gelukkig kreeg ik reacties als ‘mijn kind heeft altijd kleding aan dat vies mag worden, daar is het een kind voor’. Ik kan me niet voorstellen dat mijn moeder dat vroeger ooit heeft moeten melden van te voren, maar dat terzijde.

Spelen, vies worden en ijs!

Na het eten zijn we naar de ontmoetingstuin gegaan en vanaf daar hadden we geen kind meer aan ze. Skelteren, fietsen, rennen en spelen in de zandbak. Geloof me, meer hebben ze niet nodig op deze leeftijd. Tussendoor hebben we nog spijkerpoepen gedaan (ken je het nog?) Ik had van te voren bierflesjes schoongemaakt, voorzien van label met eigen naam wat ze super leuk vonden. Tussendoor zaten we met elkaar buiten aan een grote picknicktafel om even uit te rusten en bij te komen met een happie en sappie. Ze mochten allemaal nog een waterijsje uitkiezen en toen was het einde daar. Het feestje duurde van 12.15 uur tot 16.00, lang genoeg voor kleuters en moe na een halve dag school en middag feest. Lauren en ik hadden samen voor ieder kindje een tasje gekocht en gevuld met een kleinigheidje. Dit vond ze zelf het allerleukste om te doen en te geven. In het tasje zat een notitieboekje, een 10-kleurenpen en een verassingsei. Vooral dat laatste is echt ‘de leven’ als je vijf bent.

Kortom, het was een geslaagde middag en de kleuters hebben genoten. ’s avonds op bed bedankte Lauren ons voor de fijne dag die ze had gehad. Een kinderfeestje, zo gewoon maar toch ook zo bijzonder!

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
In drie jaar tijd van een tweepersoons- naar een zespersoons gezin

Mijn nieuwe gezinssamenstelling is er eentje in de categorie: nooit gedacht. Wanneer je samen met je grote liefde besluit om...

Sluiten