Blogs Zwanger

Mijn grootste baby miskopen op een rij

Toen ik voor het eerst zwanger was, ontstond er spontaan een gat in mijn hand. Figuurlijk natuurlijk. Want er ging een nieuw shopwalhalla voor me open: de babywinkels. Sommigen (vooral mannen)  zullen het omschrijven als een nachtmerrie, ik vond het fantastisch. Al die leuke, kleine kleertjes, accessoires en gadgets. Maar juist door dat enthousiasme heb ik ook wel een aantal miskopen gedaan. Spulletjes die echt niet handig zijn met een baby. 

Kleine note: dit is natuurlijk persoonlijk. Anderen vinden deze aankopen misschien top! Vertel me in een reactie gerust waarom jij iets juist wel handig vindt ;-). 

Dit waren mijn 10 grootste miskopen

1. Babyschoenen

Oh zo schattig die hele kleine schoentjes, maar echt niet nodig en het zit ook niet lekker voor die baby’s. Ik kocht mini-laarsjes voor Eljada. Die zaten natuurlijk lomp zwaar aan haar babyvoetjes. Leuk idee, maar echt een grote miskoop. Als je al schoentjes voor je kleintje wilt halen, koop dan van die leren mocassins. Die zitten veel fijner en ze kunnen hun voetjes bewegen. Oh en ze zien er schattig uit!

2. Een bad thermometer

Zo’n typisch voorwerp wat je haalt, maar eigenlijk niet nodig hebt. Je kunt prima met je elleboog voelen hoe warm het badwater is en bovendien zie je dit vaak al bij je kraan wat de temperatuur is. Daar heb je geen bad thermometer voor nodig.

3. Een waterdichte matrasbeschermer en een zeiltje

Vaak staat op een uitzetlijst dat je meerdere moltons moet halen en ook nog een waterdichte matrasbeschermer. Maar mij werd al snel verteld dat zo’n waterdichte matrasbeschermer eigenlijk helemaal niet goed was. Het mag onderin het matras wel, maar niet waar het kindje met hoofd en schouders op ligt (bron: Nederlands Centrum Jeugdgezondheid). De matrasbeschermer en het zeiltje liggen dus nog in de kast. De molton gebruik ik nog steeds!

4. Allerlei soorten toiletartikelen

Super leuk al die flesjes en tubes boven de commode, maar sommige ervan zijn echt niet nodig. Zoals haargel en talkpoeder bijvoorbeeld. Dat laatste mocht ik overigens van de kraamzuster niet gebruiken, want het zou niet goed zijn voor de babylongetjes. Je hebt ook alternatieven als zinkzalf of Sudocrem. Zelf vond ik de ‘Baby Bee Cream-to-Powder’ super fijn. Dat is een babyzalf en talkpoeder gecombineerd en het ruikt erg lekker.

5. Badzitje

Dit zitje werd me aangeraden vanwege mijn bekkenklachten. Met het zitje hoefde ik de baby niet vast te houden en zou ik een betere houding voor mijn bekken hebben. Allemaal heel leuk en aardig, maar ten eerste bleef dat ding niet goed vastzitten in het badje en mijn baby bleef er ook niet goed in liggen. Ze zakte erin weg, dus ik moest haar alsnog vasthouden. Ik vond het maar een flop.

6. Een dik jasje

Bij de Primark kocht ik echt een super schattig jasje voor Eljada. Een rode met strikjes erop. Maar ze werd echt een Michellinpoppetje. Ik vond vestjes veel fijner. Een mutsje erbij en onder de dekentjes of in de draagdoek en het was prima!

7. Flanellen luiers

Je moet er volgens de uitzet vaak een stuk of drie hebben, maar ik heb ze echt NOOIT gebruikt. Ik wist ook niet waarvoor ze dienden, maar als ik mijn grote vriend Google moet geloven is het bijvoorbeeld voor het afdrogen, of om de baby in op te warmen na de geboorte. Ik heb het in ieder geval niet nodig gehad. De hydrofiele luiers werken prima.

8. Merk flesjes voor de kolf

Ik had een kolf van Medela en kocht er enthousiast de bijpassende flesjes bij voor het kolven en om de melk mee in te vriezen. Maar die flesjes zijn eigenlijk best aan de prijzige kant, zeker als je er veel wilt invriezen. Ik kocht daarom gewoon huismerk flesjes van de Etos. Die pasten ook perfect op mijn kolf en zijn een stuk goedkoper. Voor het invriezen kun je ook speciale zakjes kopen. Online bijvoorbeeld 60 stuks voor 9 euro. Dat is nog veel goedkoper dan twintig flesjes van de Etos. Maar zelf heb ik dat eigenlijk nooit geprobeerd.

9. Een luieremmer

Super handig natuurlijk om de luiers in te doen, maar oh wat gaat dat ding stinken. De lucht die je tegemoet komt als je het deksel optilt is niet te harden. Wij hebben wel eens een duurdere variant overwogen, maar je kunt ze ook gelijk even in de vuilnisbak buiten doen!

10. Luierspelden

Ooit eens een pakje van gekocht. Het stond niet eens op mijn lijstje, maar het leek me wel logisch om te hebben. Blijkbaar toch niet, want ik heb ze nooit gebruikt.

Wat had ik kunnen besparen?

Babyschoenen – 15 euro
Een bad thermometer – 3,50 euro
Een waterdichte matrasbeschermer – 17,50 euro
Een matraszeiltje – 8 euro
Haargel Zwitsal – 3,25 euro
Talkpoeder Zwitsal – 2,39 euro
Een badzitje – 10 euro
Flanellen luiers – 7 euro
Merk flesjes voor de kolf – 20 euro
Luierspelden – 2,50 euro

Totaal : 89,14 euro

Herken je je in mijn miskopen? En wat waren die van jou? Laat het weten in de comments hieronder! 

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

12 Reacties

 • Reply
  Jodi - liefthuis
  15 augustus 2017 at 10:35

  Ook hier me schuldig aan gemaakt die luieremmer gebruiken wij overigens wel veel. We hebben er een van Tommie tippee.

  • Reply
   Hanna
   15 augustus 2017 at 12:00

   Ja dat lijkt me nog wel een handige inderdaad! Heb je dan weinig geurtjes?

 • Reply
  Lot
  15 augustus 2017 at 11:35

  Grappig, want de luieremmer, flanellen doeken en het badzitje vind ik echt musthaves! Zeker nu ze iets groter is kan ik – oo met bekkenklachten – bij het badje blijven staan zonder haar vast te houden! Ideaal!

  • Reply
   Hanna
   15 augustus 2017 at 12:01

   Oh haha wat grappig dat dan zo per persoon kan verschillen! Ik vond het zitje dus maar niks haha, maar fijn dat het voor jou werkt! Sterkte met je bekkenklachten, super vervelend 🙁

 • Reply
  Elisabeth
  15 augustus 2017 at 11:57

  Oh my !!! Wil je dat echt weten .. TO MUCHO…
  Wij hadden als newborn papa en mama dus ook de gehele prenetal lijst afgewerkt ,ik moet daarbij zeggen dat mijn man wel degelijk een paar keer tegen mij gezegd heeft ,Lies hebben we dit echt allemaal nodig !! JA DAT DENK IK ÉCHT…. (volgens mij zijn vrouwen hier ook iets gevoeliger voor dan mannen .) Had ik maar vaker naar mn man geluisterd nu snap ik pas dat hij mijn aanvulling is mijn rem hij heeft een sterk en kritisch oog voor hetgeen we echt nodig hebben hahahaha ..
  Ik was stapel op merkkleding en vond ook alleen het beste goed genoeg , ennuh ik had mijn woordje wel klaar ook als manlief weer ns zei ; PFFFFF lies dat is best een prijzig jasje of die jeans is bijna net zo duur als de mijne en toen ze konden lopen hadden ze natuurlijk de beste schoenen nodig voor hun voetjes alla 100 euries per paar x3 kinderen two times a year (en dan nog wat ik in de uitverkoop scoorde want dan zat ik natuurlijk weer op de eerste rij ) Later ging ik op marktplaats merkkleding scoren mijn man werd daar al een stuk blijer van whoehahaha ! En hij genoot ook wel hoor dat ze er altijd als plaatjes uitzagen ,maar van hem hoefde t allemaal niet zo ,het was echt mijn dingetje en elke minuut vrije tijd spendeerde ik aan het zoeken naar kleertjes en al wat ze nog meer nodig hadden.. In de zomer was ik er als de kippen bij wanneer de wintercollectie neergehangen werd want ik moest toch wel de leukste winterjas hebben , alles voor t plaatje . Hier is bij ons echt heel veel geld weggespoeld de 1e 5 jaar van mijn moederschap , maar niet alleen veel geld wat misschien nog wel erger was ; alle energie die ik erin stopte ,alle uren surfen op t internet, de spanning en stress als de nieuwe collecties weer in de winkel hingen en op internet verschenen en met de uitverkoop ahhhhhhhhh als ik er weer aan denk (en dan heb ik het nog niet over kerst en pasen #*$^) ……. ik vond t stiekum ook wel heeeeeeeel leuk al die complimentjes , Maar GELUKKIG hebben we de foto’s nog !
  Nee gelukkig is dit tot een goed einde gekomen jaren geleden en kan ik er nog steeds mega van genieten als mijn kinderen er leuk uit zien maar ook niet meer dan dat,kleding moet vooral comfortabel zitten en niet alles hoeft nieuw te zijn als kleding pillig word dan is de kleding niet stuk en kunnen ze t rustig nog ff dragen (vroeger zat ik dan in de kramp) langzaam maar zeker ben ik gaan zien wat ze echt nodig hebben ,en is mijn verhouding wat betreft kleding en speelgoed een ‘gezonde’ relatie geworden ik mag ze nu zien stralen van binnnenuit en dat geeft echt voldoenning en ontspanning in het moederschap en de relatie tussen mijn man en mij is ook een stuk beter nu hahahaha ..
  Ik loop zo nu en dan ff de kringloop in en ik scoor met regelmaat mooie merk/kleding , ik lig dan echt hlemaal in een deuk en geniet dan optimaal . Wat een verandering met jaren geleden ! Onze kinderen (7/8/10) laat ik nu zelf grotendeels hun kleren kiezen (jaha dat is pas controle loslaten mama’s) en ik zie dat ze hierdoor echt een eigen style ontwikkelen en ik verbaas me er over hoe het al bij hun karaktertjes past ik lees hier zoveel uit af en zie dat ze er zelfverzekerder door zijn heel gaaf ..
  Nou dit wilde ik wel delen …als ik zo om me heen kijk was ik echt niet de enige moeder die zich hierin liet meeslepen.
  Veel liefs mama van 3 PROUD MAMA

  • Reply
   Hanna
   15 augustus 2017 at 12:04

   Hi proud mama of 3 ;)! Haha ja lichtelijk herkenbaar! En inderdaad: jeej voor kringloop en marktplaats! Maar ik maak me ook wel eens schuldig aan de nieuwe collecties hoor, als er maar een beetje een balans is! Leuk dat je je verhaal zou deelt! Liefs

 • Reply
  Nina
  15 augustus 2017 at 18:24

  Grappig om te lezen!
  Hier veel van jou lijstje niet aangeschaft omdat ik al dacht het niet nodig te hebben.
  Ik gebruik het bad zitje echt graag! Eerste 4 weken niet daarna is het echt ideaal. Ik mocht hem lenen anders weet ik ook niet of ik hem had.
  Talkpoeder gebruik ik wel. Mag je inderdaad niet meer strooien maar wel op je handen deppen. Ik gebruikte het voor de plooien onder haar oksel.
  Het enige wat ik minder had kunnen kopen zijn dekentjes. Ik had allemaal verschillende dekentjes en maten. Gebruik ze allemaal maar beetje overbodig eigenlijk:)
  Best trots dat ik verder mezelf heb kunnen inhouden haha. Toen ik zwanger was leek jet allemaal zoooo belangrijk en nu denk ik ga ik heel anders doen bij de tweede. (Of spelen de hormonen dan weer op)

  • Reply
   Hanna
   15 augustus 2017 at 19:54

   Haha ja bij een eerste is dat denk ik wel het ergste, althans dat had ik! Maar wat grappig dat jij het badje weer wel gebruikte! En de dekentjes zijn ook wel herkenbaar inderdaad 😉

 • Reply
  Ilona
  15 augustus 2017 at 19:10

  Wij wonen in een redelijk klein huisje met een klein babykamertje en naast een babybedje hebben we er nog een open commode in gepropt.
  In de praktijk ligt meneer altijd op ons bed als we hem verschonen en verkleden. De commode? Dat is nu meer een verzamelplaats voor kleding.

  • Reply
   Hanna
   15 augustus 2017 at 19:55

   Oeh die was dus overbodig! Hopelijk heb je een niet al te dure aangeschaft!

 • Reply
  Stephanie
  16 augustus 2017 at 07:46

  Ik had ook schoentjes gehaald. 1 paar 1 keer aangedaan voor een foto, maar vond het zo zielig dat ze nu nog op de kast staan.

  Het badzitje vinden wij ideaal. We krijgen beide last in onze rug als we het niet gebruiken en onze dochter ligt er prinsessenheerlijk op. Ze ligt dan echt te genieten en wij kunnen dan zonder tegenspartelen bij alle plooien.

  Wij gebruiken een luieremmer die de lucht na elke draai afsluit. Ideaal. Via marktplaats gekocht wat een hoop scheelde. Het is plastic dus goed te reinigen.

  Wij hebben zelf 1 spelt gebruikt. In het begin vond ze het leuk om in haar bed naar boven te kruipen met haar slaapzak aan. De hals hiervan was te groot waardoor het strak om haar bovenarm zat. Met de spelt hebben we het net boven het ritsje iets strakker gemaakt waardoor ze er lekker warm in bleef.

  Miskoop: tweede kruik. Ze benadrukte tijdens het intake gesprek dat we die echt nodig hadden, ondanks dat onze dochter in mei geboren werd. Gelukkig hadden we er 1 geleend, want we hebben hem niet gebruikt. Die eerste zelfs amper.

  • Reply
   Hanna
   20 augustus 2017 at 19:16

   Wat grappig dat jij wel zo enthousiast bent over het badzitje, fijn dat het voor je werkt! En de luieremmer is inderdaad een goeie optie om een afsluitende variant te kopen, scheelt een hoop vieze luchtjes! 😉 Dank voor je reactie, leuk om te lezen!

  Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Nostalgie vs. nu : PLAYMOBIL

  Als ik in de speelgoedwinkel loop, is er heel veel speelgoed te vinden dat ik helemaal niet ken van vroeger....

  Sluiten