Blogs

Geniet van een familievakantie zonder stress

Vakanties horen ontspannen te zijn; even bijkomen van het dagelijkse leven. Nu kan het met kinderen soms een uitdaging zijn dit relaxte gevoel vast te houden op reis. Niet alleen heb je als ouder altijd de zorg voor je kinderen; waar je je ook bevindt, een andere omgeving en een veranderd ritme kan voor de kids soms best een grote impact hebben. Lees hier hoe je de vakantie voor alle familieleden met zo min mogelijk stress kunt laten verlopen.

Bereid jezelf en de familie goed voor

Op reis gaan met kinderen vraagt om wat extra planning en vooral om extra bagage. Om het overzicht te bewaren helpt het daarom om lijstjes te maken van wat iedereen mee moet nemen. En vergeet hierbij vooral jezelf niet. Zorg dat naast de favoriete knuffels en spelletjes van de kinderen ook jouw boek, koptelefoon en gezichtsmasker in de koffer gaan voor een welverdiend moment voor jezelf. Naast de organisatorische zaken is het ook raadzaam om de verwachtingen van de kinderen te managen door hen te betrekken bij de voorbereidingen en de vakantieplannen met ze te delen. Zo kunnen ze zich alvast verheugen en al een beetje een voorstelling maken van wat ze te wachten staat.

Kies voor eigen vervoer

Om zoveel mogelijk vrijheid te hebben tijdens de reis is het aan te raden om met eigen vervoer op vakantie te gaan, zodat je ook eens uitstapjes op de bonnefooi kunt doen. Natuurlijk hangt dit een beetje af van je
vakantievoorkeuren – met het vliegtuig naar de andere kant van de wereld kan natuurlijk ook gewoon – en de (financiële) mogelijkheden. Met een eigen auto kun je gaan en staan waar je wilt, pauze houden wanneer nodig en je planning aanpassen op de omgeving en de voorkeuren van de familie. Voor wat extra ruimte huur je eenvoudig een caravan, maar check dan wel even van te voren of jouw auto een caravan kan trekken. Zorg bovendien dat je bij een specialist in trekhaken, zoals Rameder, controleert welke trekhaak jouw auto nodig heeft. Zorg ‘aan boord’ voor voldoende entertainment met favoriet speelgoed, knuffels, boeken en spelletjes. Voor een gezellige sfeer en meezinggarantie stel je een familie-playlist samen, waar iedereen een aantal favoriete nummers aan kan toevoegen.

Pas het schema aan

Een vakantie met de hele familie vraagt nu eenmaal om een andere dagindeling dan wanneer je met z’n tweeën op reis gaat. Dineren om negen uur ’s avonds is er bijvoorbeeld niet bij; met kinderen wil je misschien juist vroeger eten dan je normaal gesproken thuis doet. Door de warmte en de activiteiten overdag kunnen de kinderen sneller hongerig en moe zijn en dan is een lekkere maaltijd iets vroeger op de dag wellicht meer gewenst. En hoewel je op vakantie natuurlijk zoveel mogelijk wilt zien en doen, is het goed om actieve dagen af te wisselen met rustige dagen, zodat de kinderen tijd hebben om in het zwembad of in zee te zwemmen en met nieuwe vriendjes te spelen. En zo gun je jezelf en je partner ook tijd om op te laden en even tijd voor elkaar te hebben.

Wat zijn jullie stressvrije vakantietips?

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Schommelen waar je maar wilt met La Clinica!

Voor Scott wilde ik altijd al een babyschommel: ik zag Scott al heerlijk zweven in dat ding. Hans zag dat...

Sluiten