Gastblog Van Annelies

Hoe een thuisblijfmoeder eropuit ging

Ik geef het toe: ik ben een thuisblijfmoeder. Ik werk wel fulltime, maar op mijn vrije dagen (vrijdag en natuurlijk zaterdag en zondag) cocoon ik liever thuis. Of met mooi weer in eigen tuin. Ergens eind vorig jaar sloeg de twijfel toe: doe ik niet te weinig met Scott? Het is dat ie eens had gelogeerd bij mijn broer die hem meenam naar de kinderboerderij. Maar zelf was ik er nog nooit met Scott geweest. Iets meer eropuit kwam op mijn lijstje met goede voornemens te staan voor dit jaar. Ik neem je vandaag mee met een aantal uitstapjes die we de afgelopen tijd hebben gedaan!

Eropuit Diertjes

Toen het in september zo mooi weer was, waren we voor het eerst op uitnodiging van vrienden naar de Geitenboerderij in het Amsterdamse Bos geweest. Scott vond het meteen fantastisch en hing meteen om de hals van de geiten alsof het zijn eigen hond was. Hij noemde ze ook allemaal ‘Harry’ want ze zijn tenslotte ongeveer even groot.


Omdat het toen zo’n succes was, stond een herbezoekje aan deze geitenboerderij hoog op de lijst. Op oudejaarsdag bezochten we deze fijne plek ‘al’ opnieuw. Nog voordat het nieuwe jaar zou ingaan en mijn nieuwe voornemens van start gingen dus.
Het was heerlijk rustig nog en we hadden geluk: een paar uur eerder waren twee babygeitjes geboren. We namen een appelgebakje in het restaurantje, waar je bij de kassa ook mini-flesjes geitenmelk voor vijftig cent kunt kopen. We scharrelden daarna weer tussen de geiten en biggetjes. Scott gaf het flesje en riep bij elke druppel die geit morste “oh oh”!

Eropuit Sneeuw

Toen in heel Nederland sneeuw lag behalve in Amsterdam, was ik (als sneeuw- en kouhater) blij. Totdat ik bij iedereen van die uberleuke foto’s voorbij zag komen van hun kids in de sneeuw. Dat wilde ik ook! Scott in zijn skipak lekker banjeren in de sneeuw. Maar meer dan een nat zomperig laagje werd ons niet gegund. Dus ik zei: “Hans, wij gaan ergens in februari naar Winterberg!”. Zo gezegd zo gedaan: half februari stonden wij op vrijdagochtend in de sneeuw bij een slee-weide. We hadden de slee uit jaar kruikie waar de hele familie al mee had gesleeed mee. En ik had natuurlijk – picture perfect – gedacht dat Scott er meteen hoteldebotel van zou zijn. Niets was minder waar: hij moest niets van die slee hebben. We konden het voordoen wat we wilden, interessanter werd het er niet op voor hem. Het is ons drie keer die dag gelukt om onder dwang een kleine afdaling met de slee te doen.


We bleven natuurlijk goede hoop houden en togen de volgende ochtend weer af naar dezelfde sleeweide. Toen we Scott er weer neerzetten, kreeg ie een mental breakdown (moest ie nou alweer verplicht sleetje rijden met zijn ouders??). Hij vond de plastic huursleetjes wel interessant dus we huurden er eentje. Toen hij er achter kwam dat die blauwe dingen met stuur toch geen auto’s waren maar ook sleetjes, was voor hem de maat vol. Hij kreeg een complete mental breakdown zoals het een bijna tweejarige betaamt. We besloten maar even op te warmen binnen en wat lekkers te drinken en eten nemen. Na enig twijfelen of we meteen zouden doorgaan daarna huis of niet, besloten we nog een laatste poging te doen. De appelsap had Scott goed gedaan blijkbaar want op eens had hij het sleetje rijden door en was niet meer te stoppen (letterlijk ook, lees daarvoor het volledige verslag van ons weekendje Winterberg hier).

Eropuit Sportief

Al eens eerder was het door mijn gedachten geschoten of ik niet iets met peutergym ofzo moest gaan doen op zaterdag. Verder was ik niet heel erg met die gedachte bezig geweest. Totdat ik op mijn facebook tijdlijn bij iemand Voetjebal voorbij zag komen. Ik was meteen verkocht: iets wat zo’n leuke naam heeft moet ook wel gewoon leuk zijn! Hans heeft Scott bij zijn voetbalclub uit Alphen aan den Rijn niet lang na zijn geboorte met terugwerkende kracht ingeschreven. Voor hem staat dus al vast welke sport Scott gaat beoefenen. Veel moeite om Hans te overtuigen dat Voetjebal echt iets voor Scott zou zijn, hoefde ik dus niet te doen.

Daar stond ik ik dan ergens eind januari: op zaterdagochtend in de gymzaal van mijn oude middelbare school. De plek die ik zoveel mogelijk probeerde te skippen. Mijn vriendinnen en ik waren elke week ongesteld en nee, we konden daarom echt niet mee-gymmen. Bij Voetjebal leren kindjes onder de vier jaar spelenderwijs met de bal omgaan. Het eerste was Scott elke keer doet, is een bal confisqueren en er heel hard mee rondrennen. Het hele idee dat het ook met je voet kan, negeert hij nog compleet (anders dan thuis). Maar een lol dat hij heeft! Favoriete spelletje is dat we moeten rondrennen en als er ‘Pannenkoek!’ wordt geroepen moet je gauw plat op de grond gaan liggen. Hoor je ‘Broodje Kaas!’ dan ga je als een plakje kaas op je vader en moeder liggen. Elke les wordt afgesloten met een groot, rond doek waar een bal op wordt gegooid. De bewegingen van de kinds moeten dan de wind voorstellen. Met elkaar moeten we proberen de bal binnen boord te houden. Na drie kwartier ben ik ook weer blij dat het klaar is, omdat ik Scott elke keer van de andere zaal moet halen of ingepikte materialen van de juf terug moet laten lagen. Hij heeft zo’n plezier en we worden er allebei nog best moe van. Win-win-situatie dus!

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

2 Reacties

 • Reply
  Marleen
  3 maart 2017 at 12:12

  In mijn ogen ben jij een geweldige moeder! Alleen maar met je kind op pad is in mijn ogen ook niet nodig. Lekker kneuterig thuis is toch ook heerlijk. En die filmpjes met Scott lekker is rompertje bij jullie in huis.. ik hou d’r van!
  Ik hoop ooit net zo’n moeder te worden als jij!
  Daarom kan ik ook niet altijd je instastories kijken Mij eierstokken slaan dan helemaal op hol! Dan wil ik onmiddelijk ook een Scott en het liefst hem laten klonen!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  3 maart 2017 at 14:11

  Je hebt leuke dingen ondernomen, maar volgens mij vinden kinderen het ook heerlijk om gewoon thuis te zijn. Dus laat je niet opjutten.

 • Leave a Reply

  Lees vorig bericht:
  Spelend onderwijs met je peuter: zo leer ik hun allerlei vaardigheden aan!

  Mijn kids hoeven geen Einstein te zijn of de peuterspeelzaal over te slaan omdat ze alles al kunnen. Nee, laat...

  Sluiten