Gastblog Van Elise

De eerste week Maleisië

Iets meer dan een week geleden vlogen we naar Maleisië en kwamen we aan in het paradijs. Anderhalf jaar hebben we gewacht op dit moment en nu zitten we er eindelijk!! Onze groep gasten wordt elke dag meer compleet en we zijn tussen het zwemmen en eten door bezig om de laatste dingen te regelen. Nog maar 2 (!) dagen te gaan tot de bruiloft en qua stemming wissel ik af tussen super nerveus en zo ontspannen dat ik bijna vergeet waarvoor we hier ook alweer zijn omdat we zo aan het genieten zijn. Het contrast kan niet groter zijn met thuis, waar het volgens jullie IG-foto’s sneeuwt en vriest!!

De vliegreis

Zoals jullie misschien al hebben gelezen in mijn eerdere blogs had ik mezelf goed voorbereid op de vliegreis. Cadeautjes, eten, Ipad, alles had ik mee zodat Summer zich zou vermaken. Uiteraard verliep het toch iets anders dan ik in mijn hoofd had. De eerste uren waren relaxt en heeft Summer zich uitstekend vermaakt met het vliegtuig-tvtje. Ook is er 1 cadeautje opengemaakt. De stewardessen hadden vernomen dat we gingen trouwen dus kregen Arjen en ik een glaasje champagne! Toen de lichten uitgingen hebben we Summers tanden gepoetst en haar tussen ons in gelegd. We hadden verwacht dat ze na een kwartiertje mopperen in slaap zou vallen want het was ruim na haar bedtijd, maar ze bleef maar woelen en opstaan en zeggen dat ze klaar was met
slapen. Er zat waarschijnlijk teveel adrenaline in haar lijfje van alle nieuwe gebeurtenissen. Arjen en ik vielen om van vermoeidheid en sliepen steeds om de beurt heel eventjes, maar om 04:00 uur waren we er wel klaar mee en besloot ik dat ze maar lekker 10x Frozen zou gaan kijken zodat wij even konden slapen! Tot onze verbazing ging ze toen na 15 minuten zelf weer liggen en viel ze in slaap. Slechts 3 uurtjes daarna werd ze wakker omdat het ontbijt geserveerd werd, maar we waren blij dat ze in ieder geval geslapen had.

Kuala Lumpur

Eenmaal in Kuala Lumpur aangekomen hebben we ons omgekleed in het hotel en gingen we de stad in om te eten. Summer was wel een beetje hangerig maar ze was zo onder de indruk van de nieuwe omgeving dat ze telkens snel was afgeleid! We hebben gegeten in China Town en zijn niet te laat terug naar het hotel gegaan waar ze gelijk in slaap viel.


De volgende ochtend ging ik Summer uit bed halen en schrok toen ik haar optilde, ze was gloeiend heet en stond te trillen op haar benen! Waarschijnlijk is ze oververmoeid geraakt van de reis. Ze heeft gedurende de hele nachtvlucht maar 3 uur geslapen, terwijl ze normaal gesproken zeker 13 uur per nacht slaapt! We besloten dat Arjen bij haar op ​
de hotelkamer zou blijven zodat ze kon rusten en dat ik mijn schoonzusje de stad zou laten zien.

Langkawi

De volgende dag moesten we weer het vliegtuig in, dus heb ik Sum een paracetamol gegeven zodat ze zich in ieder geval voor de vlucht ok zou voelen. Ze was weer even helemaal de oude en het was zo fijn om haar weer vrolijk te zien! Na een uurtje vliegen kwamen we dan eindelijk aan op onze trouwbestemming, Langkawi! We werden opgehaald van het vliegveld door mijn vader en zijn vrouw, die ons naar het resort reden. We zitten nu een week op Langkawi en beginnen aardig te wennen aan de tropische warmte en gemoedelijke gang van zaken. Niemand heeft hier haast en alles komt wel goed. Afspraken kunnen makkelijk uitlopen of verzet worden, wat ze hier omschrijven met het begrip ‘jam karet’; tijd van elastiek. De mensen hier hechten niet veel waarde aan punctualiteit en vinden tijd een rekbaar begrip. De eerste paar keer vervelend, nu zijn we zelf ook meer lay-back geworden en doen alles rustig aan! Het is hier zo ontzettend mooi, ik blijf maar foto’s maken.


Summer is inmiddels echt opgeknapt, na 5 dagen had ze eindelijk haar eerste koortsvrije dag. Ik merk gelijk dat haar eigen willetje weer de hoek om komt kijken en dat ze weer meer weerstand biedt tegen de dagelijkse dingen als tanden poetsen en aankleden. Maar deze keer ben ik er alleen maar blij om, omdat ik weet dat ze zich daar dus goed genoeg voor voelt :-).

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Borstvoedingsthee werkt het ja of nee?

Over de vraag of ik borstvoedingsthee zou willen reviewen hoefde ik niet lang na te denken. Ik geef Jule met...

Sluiten