Blogs

Een verhuizing met drie kinderen!

Terwijl de meesten van jullie lekker van de kerstvakantie aan het genieten waren, zijn wij vorige week verhuisd. We zitten nu tijdelijk in een huurhuis omdat ons ‘oude’ huis verkocht is en ons nieuwe huis wordt gebouwd. Ik vond het best spannend met drie kinderen, maar ik heb vooral gemerkt hoe flexibel ze zijn!

Voorbereidingen

We hebben ons nieuwe huis vlak na de geboorte van onze jongste gekocht. Zo’n 5 maanden geleden. Toen ons eigen huis te koop kwam en er een bord in de tuin verscheen, hebben we de kinderen uitgelegd wat er aan de hand was. Ik vertelde ze dat ik het huis netjes opruimde omdat er andere mensen in ons huis kwamen kijken en dat die mensen het misschien zouden kopen.

Ik haalde in de bibliotheek wat boekjes over verhuizen. Op die manier maakten ze er op een laagdrempelige manier kennis met het principe. Vooral de oudste (4,5) leek het goed te snappen.

We kregen vaak vragen van haar over het verhuizen. ”Welke mensen komen er dan in ons huis?” en ”Wie komt er op mijn kamer te liggen?” of ”Wonen er straks ook kindjes in dit huis?”

Toen in oktober de eerste paal de grond in ging van onze nieuwe woning zijn we daar met de kinderen gaan kijken en we rijden er nog steeds geregeld even langs. We leggen ze uit dat daar ons nieuwe huis komt. Omdat we eerst in een huurwoning zitten, was er op een gegeven moment sprake van drie huizen: ons oude huis, ons tussenhuis en ons nieuwe huis. Best verwarrend!

Tuin bij ons ‘oude huis’

De verhuizing

Afgelopen week was het dan zover! We zijn verhuisd. De afgelopen maand heb ik elk vrij uurtje gebruikt om alvast dozen in te pakken met spullen die we niet vaak gebruiken. De verhuizing zelf deden we in drie dagen. Op dag 1 heb ik samen met een groepje vriendinnen het huurhuis schoongemaakt. Manlief heeft met wat vrienden en familie de dozen verhuisd die ik al had ingepakt. Op dag 2 hebben we de resterende spullen ingepakt en kasten uit elkaar gehaald. Op dag 3 zijn we overgegaan.

Dat was afgelopen vrijdag. Een team van vrienden en familie hielp ons daarbij. Wat een helden. Zonder deze mensen hadden we het echt niet kunnen doen in drie dagen. Wat fijn dat ze zo voor je klaarstaan.

Dag 2 in ons ‘oude huis’

De kinderen zijn die drie dagen bij hun opa’s en oma’s geweest. De laatste nacht voor de verhuizing sliepen ze daar ook. We wonen nu een paar straten bij mijn ouders vandaan en dat was tijdens de verhuizing erg handig. Omdat ik nog borstvoeding geef, kon ik op deze manier elke 3 uur even langs bij de kleine om haar te voeden. Perfect! Zo had ik ook elke keer even een gedwongen rust- en knuffelmoment.

De reactie van de kinderen

We hebben de kinderen tijdens de verhuisdagen ook even meegenomen naar onze tussenwoning. Op die manier konden ze zien dat we daar druk bezig waren en konden ze alvast even kennismaken voordat ze hier gelijk moesten slapen. Na de verhuizing gingen we ook nog even met ze terug naar de oude woning om afscheid te nemen. Na twee minuten zei onze dochter iets wat voor ons verduidelijkte hoe flexibel kinderen eigenlijk zijn:

”Oke mama, ik heb gedag gezegd. Kunnen we nu naar huis?”

Grappig toch? Dat ze de andere woning al na twee dagen als thuis zien? Natuurlijk moesten ze wel even wennen hoor! De oudste twee waren allebei mega hyper en de eerste dagen kwamen ze midden in de nacht bij ons in bed liggen omdat ze het spannend vonden op hun kamer. Maar al met al is het vrij soepel gegaan.

Zelf afscheid nemen van ons huis

We hebben 5 jaar lang in het huis gewoond. Het was onze eerste koopwoning en wat was het een mooie tijd die we daar hebben beleefd. Het was de periode waarin we van een echtpaar een gezin werden. De kids zijn er dan wel niet geboren omdat ik drie ziekenhuisbevallingen had, maar de eerste periode van hun leven was wel daar. De kraamweek (behalve die van Josia), de eerste keer draaien, de eerste hapjes etc. vonden daar plaats. Daarom is het huis voor ons speciaal. We hebben er ontzettend genoten en ik heb er ook nog een mooie vriendschap aan overgehouden.

Ik zal het huis (en het kilometers verre uitzicht) misschien soms missen , maar het voelt eigenlijk gewoon goed zo. We gaan iets moois tegemoet en daar heb ik mega veel zin in! Vanaf de verkoop voelde het al snel niet meer echt als ‘ons huis’ en ik denk dat ik onbewust de afgelopen maanden al afscheid heb genomen.

Oh en het verhuizen zelf? Ondanks dat het best vermoeiend was, is het me ook wel weer meegevallen. Gelukkig maar, want over een maand of 9 a 10 mogen we nog een keer haha!

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Je kindje gehecht aan een knuffel: doen of niet?

// Jaap // Laat jij je kindje gehecht raken aan een knuffel? Het brengt best wat ballast met zich mee!...

Sluiten