Gastblog Van Anne

Een top tien van dingen waar ik tegen aanloop als moeder

De komst van een kindje zette mijn leven behoorlijk op zijn kop. Ik dacht altijd dat ik zo’n moeder zou zijn die haar kind overal mee naar toe nam en dat het leven dat ik had gewoon door kon gaan. Gewoon dezelfde Anne maar dan met baby in de draagdoek.

Die baby zou overal slapen en drinken. Dit kan natuurlijk prima met een baby maar vanaf een maand of drie krijgt een kind toch wel een soort van ritme (dat vervolgens nog duizend keer veranderd). Dat baby’s peuters worden en peuters kleuters was ik toen ik droomde over baby’s eventjes vergeten.

 Vandaag deel ik met jullie mijn top tien van dingen waar ik tegen aan ben gelopen in mijn carrière als moeder. 

  1.  Met stipt op numero uno. Het enorme verantwoordelijkheidsgevoel dat ik heb voor mijn kinderen. Dit begon al bij het uitkiezen van de namen. Want ja zo’n naam gaat wel een heel leven mee. En dan die twijfel die af en toe toeslaat. Drinkt ze genoeg? Waarom slaapt ze zo weinig of waarom slaapt ze zoveel? Je wilt het allemaal perfect doen. En aangezien een baby niet veel anders doet dan slapen, drinken, boeren en poepen komt de rest toch allemaal op de grote mensen neer. Een hele verantwoordelijkheid.
  2. Vergelijken.  Jep, hier heb ik mij de eerste tijd als moeder schuldig aan gemaakt. Alles was zo nieuw voor mij dat ik mij af en toe door onzekerheid liet leiden. En daarom dus ging vergelijken met andere moeders en kinderen. Waarom slaapt jou kind wel door was mijn grootste vraagstuk. NIET doen! Hier werd ik alleen maar knorrig van en uiteindelijk ging mijn kind hier ook niet van doorslapen. Iedereen is anders en dat is prima
  3. Mede-moeders. Jaa, mijn medestrijders die precies weten wat ik bedoel en het een hele prestatie vinden dat ik 50 cc moedermelk heb opgebracht. I really need you ladies. Dus bedankt dat jullie mij begrijpen als ik huil om de eerste schooldag van mijn kind of  zeggen dat ik er geweldig uitzie al heb ik wallen tot de grond.  Ik liep dus niet persé tegen mede-moeders aan. Ik kwam er achter dat ik ze enorm nodig heb 🙂
  4. Borstvoeding Wat is het fijn als het allemaal goed gaat maar wat doet stuwing veel pijn, wat is een borstontsteking ellendig en wat een gehannes is dat clusteren. Nooit gedacht dat het zo’n ervaring en zo’n investering van geduld en volhouden zou zijn.
  5. Man-vrouw relatie. De vader van je kind en jij dus. Ik vraag mij wel eens af waar we het precies over hadden toen onze kinderen er nog niet waren. Wat deden we de hele dag? Volgens mij aten we pizza in bed en sliepen we op zaterdag uit tot 11:30 uur. Onze relatie is behoorlijk veranderd na de komst van ons kroost. Als we nu willen daten moeten we eerst drie oppassen langs om te vragen of ze kunnen.
  6. Slaap. No more words needed. #gaap
  7. Eten en drinken. Dat deed ik dus normaal zonder onderbrekingen aan tafel. Zo’n dertig minuten voor dinner en een kwartiertje voor lunch en ontbijt. Nu drink ik sporadisch warme thee, ren ik tijdens het avondeten zes keer op en neer voor slabbers, gevallen vorken en ketsssjup. En dan die eerste weken, toen at ik met een slapende baby op mijn arm waarvan haar oor vol zat met macaronisaus.
  8. Douchen in stilte voelt momenteel als een ware vakantie. Er waren tijden dat ik constant dacht dat ik babygehuil hoorde of dat ik net mijn haren had ingesopt en er een kind spoedig moest drinken. Nu met de derde heb ik daar iets minder stress van. Als ik douche en net een half been heb geschoren maak ik dat nu wél af. Aan mijzelf denken is ook belangrijk.
  9. Plannen en en goede voorbereiding. Ik hou van spontane acties en dat is soms onhandig. Want dan ben ik mijn tas met luiers en doekjes vergeten omdat ik acuut een ijsje moest gaan eten met de meiden. Of had ik twee keer en doorgelekte baby met te weinig schone kleren in een vliegtuig. Lachen.
  10.  Shoppen. Met één kind in de buggy kon ik de hele stad aan. Nu ik er drie heb is shoppen even een no go. Of eerlijk gezegd ben ik over gestapt naar team online shoppen in de avonduren.

En waar zijn jullie tegen aan gelopen? Hoe ga je daar mee om? Ik ben heel benieuwd !

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Meet the mama: Nethanja

Meet the mama: Nethanja. Een mama met een stralende lach en sprankelende persoonlijkheid. Daarnaast is ze een zorgzame en sterke...

Sluiten