Gastblog Van Marianne

Een terugblik op 2018 en mijn ‘voornemens’ voor 2019!

2018. Een jaar met ups en downs. Een jaar met mooie momenten, maar ook zeker verdrietige momenten. Een jaar met nieuwe vriendschappen, maar ook een jaar waarin een aantal vriendschappen bekoeld zijn. Een jaar waarin mijn peuter een kleuter werd en een jaar waarin de spiegel helaas steeds minder mijn vriend werd. Ik vind het niet erg om dit jaar af te sluiten. Het is tijd voor een nieuwe jaar! Nieuwe ronde, nieuwe kansen.  Hierbij een korte terugblik op 2018 en mijn goede voornemens voor 2019! Bring it on! 

Goodbye 2017, hello 2018! 

Aan het einde van 2017 postte ik een persoonlijk verhaal, waarin ik vertelde dat ik 2017 zo snel mogelijk, vanwege meerdere redenen, wilde vergeten. Ik sloot af met de tekst: “vanaf nu kan het alleen maar mooier worden”. Wat ik toen nog niet wist, is dat ik een dag later in het ziekenhuis zou zitten aan het bed van mijn schoonvader. 

5 weken lang lag hij in het ziekenhuis. Hij werd opgenomen met de symptomen van een longontsteking, maar er was geen verbetering zichtbaar, ondanks verschillende antibioticakuren. Sterker nog, we zagen hem zienderogen achteruitgaan en voelden ons compleet machteloos. Godzijdank kwam er na 4 weken wat meer duidelijkheid, sloeg de aangepaste medicatie aan en zagen we hem, heel erg langzaam, weer een klein beetje opknappen. 

Gelukkig gaat het nu weer iets beter, maar helemaal beter is helaas niet meer mogelijk. Uiteraard zijn we dankbaar dat we hem nog steeds in ons midden hebben en dat hij er op de belangrijke momenten bij kan zijn. 

Eindelijk een nieuwe baan! 

Eindelijk, na 10 maanden werkloos thuis te zijn geweest en heel veel sollicitaties verder, kreeg ik in juni 2018 een nieuwe baan. Bij mijn vorige werkgever ben ik zelf weggegaan. Na maanden, of misschien wel jaren, op een enorm hoog stress level te werken, kon ik het niet meer. Heel langzaam doofde mijn kaarsje en liet ik thuis, waar anders, de eerste ballen vallen. Constant pieken kan niemand! Ook ik niet. Dat weet ik nu ☺. Na een paar duidelijke signalen en veeeele gesprekken met Roland en een heel goed vriendinnetje heb ik de knoop doorgehakt en voor mezelf gekozen. Het is een van de aller moeilijkste beslissingen uit mijn ‘carrière’ geweest, maar eerlijk? Ik had eigenlijk geen keus. Ik zei continu tegen mezelf dat ik niet in een burn-out situatie wilde belanden. Als ik nu terugkijk, durf ik wel uit te spreken dat ik er wel degelijk in zat, maar misschien moet ik daarover later maar een keer een aparte blog schrijven. Na een paar maanden rust begon ik langzaam weer met solliciteren, maar keer op keer en maand in, maand uit werd ik afgewezen! Ik werd er zo ongelooflijk moedeloos van! Tot ik via een IG maatje een vacature doorgestuurd kreeg. Er werd een verhuurmakelaar gezocht in Breda. En ondanks dat ik daar natuurlijk geen ervaring in had (ik kom uit de marketing/communicatie hoek), trok ik toch de stoute schoenen aan en heb ik gereageerd! 

En nu ben ik dus sinds juni 2018 verhuurmakelaar in mijn eigen mooie stad Breda. Ik ben zo blij dat ze het met me aan hebben gedurfd! Want ook al is deze wereld nog vrij nieuw voor me en ben ik weer helemaal op nul begonnen, ik vind het fantastisch leuk om te doen. 

Ik heb me in die 10 maanden thuis geen dag verveeld, maar nu ik weer een baan heb, voelt het voor mij meer in balans. En daar word ik gewoon een leukere vriendin én mama door. 

Van peuter naar kleuter

Als je aan me vraagt wat ik de grootste verandering van 2018 vond, dan zal ik volmondig antwoorden dat dit mijn schoolgaande kleuter is. Ik vond en vind dit echt zo’n ongelooflijk grote omschakeling. De weg er naartoe vond ik heel erg pittig (mijn blog daarover kan je hier teruglezen), maar als ik nu naar mijn kleuter kijk, maakt mijn hart een sprongetje. Ik zie een kind dat veranderd is van een verlegen en afwachtend meisje naar een sociaal en heel actief kleutertje dat iedere dag met zo ontzettend veel zin naar school vertrekt! Haar zelfvertrouwen en zelfredzaamheid groeien Ik ben niet zo van de goede ‘voornemens, maar voor dit nieuwe jaar maak ik een uitzondering! Een blog met mijn terugblik op 2018 en mijn doelen voor 2019! met de week en zo ook haar woordenschat ☺. Wel moet ik nog steeds wennen aan de ‘schoolruns’ en denk ik weemoedig terug aan de tijd dat we ons samen in het grote bed nog een keer omdraaiden, nadat vriendlief de deur achter zich dicht had getrokken om voor dag en dauw naar Rotterdam te vertrekken. 

2019, bring it on! 

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Iedereen is in die periode vaak bezig met goede voornemens. Ieder jaar roep ik dat ik niet aan goede voornemens doe, omdat ik het stiekem onzin vind. Waarom zou je pas met iets beginnen als het 1 januari is? Een andere reden waarom ik niet van voornemens houd is omdat ik me daarna altijd vreselijk in de gaten gehouden voel ‘of ik me er wel aan houd??’. Verschrikkelijk vind ik dat altijd. Toch heb ik dit jaar voor mezelf wel twee heel belangrijke doelen gesteld. Ik zie ze alleen niet als voornemens, maar meer als nieuwe levenswijzen in mijn leven. 

Werken aan mijn gezondheid 

In het intro van deze blog schreef ik het al, de spiegel werd in 2018 steeds minder mijn vriend. Kortom: ik ben niet gelukkig wanneer ik in de spiegel kijk. Ik weet dat schoonheid vanbinnen zit en gewicht niet alles zegt, maar voor mij is nu echt de maat vol (goede woordkeuze Mar… ;-)). Het afgelopen jaar heb ik (helaas) van dichtbij meegemaakt wat overgewicht met mensen kan doen en ik wil dit noch mezelf, noch mijn gezin aandoen. Ik ben zelf verantwoordelijk voor mijn eigen situatie. Klaar met de smoesjes en op naar een gezondere leefstijl. De eerste stap heb ik vorige week dan ook al gezet; ik ben naar de huisarts geweest en heb een doorverwijzing voor een diëtiste gevraagd. Dinsdag 8 januari staat mijn eerste afspraak. Ik vind het spannend, maar kijk er ergens, hoe gek ook, ook naar uit. Het zal een strijd worden met vallen en opstaan. Vaak krijg ik de vraag, als ik zeg dat ik graag wil afvallen “hoeveel kilo wil je kwijt?”. Ik vind dat altijd een beetje een moeilijke vraag, want mijn geluk hangt niet samen met een hoeveelheid kilo’s. Mijn geluk hangt samen met mijn gevoel. Ik wil me weer gelukkig voelen met mijn lijf, dan ben ik tevreden. En of dat nou na 10 kilo of 30 kilo gewichtsverlies is, I don’t care! Ik wil gewoon weer gelukkig zijn als ik in de spiegel kijk. 

Ik ben er klaar mee mezelf opgesloten te voelen in mijn lijf. Ik ben er klaar mee mezelf te schamen. Klaar met mijn onzekerheid, klaar met mijn buik inhouden en klaar met mij ongelukkig voelen als ik een foto van mezelf met mijn gezin zie. Ik ben er echt zo ongelooflijk klaar mee. Ik ga dit aanpakken! Ik moet. Voor mijn gezin, maar met name voor mezelf……   

Meer genieten

Mijn tweede echte doel voor 2019 is meer genieten. Meer genieten van wat ik dagelijks kan en mag doen. Meer genieten van mijn gezin. Meer genieten van alles om me heen! Meer stil staan bij alle mooie dingen in het leven. Ik wil niet meer steeds boos worden als ik weer op Lauren moet wachten, omdat ze zo graag haar geliefde tekening af wil maken, voordat ik haar in haar jas gehesen krijg om boodschappen te gaan doen. Ik wil niet steeds nee zeggen als ze aan me vraagt of ik haar wil helpen knutselen, omdat ik de keuken nog moet opruimen of persé die vaatwasser moet uitruimen én opnieuw moet inruimen. Ik wil in de herfst spontaan naar het bos kunnen gaan om de eerste paddenstoelen boven de grond te zien uitkomen en ik wil in het voorjaar spontaan naar het strand kunnen rijden, zodat we zandkastelen kunnen bouwen met de eerste zonnestralen op onze bol. 

Ik wil graag meer genieten, omdat het leven niet vanzelfsprekend is. Het kan zomaar ineens uit je handen glippen, zonder dat je daar invloed op hebt. Er zijn genoeg mensen die niets liever zouden willen dan meer genieten, maar wie het niet gegund is om wat voor reden dan ook. Ik ben gezond. Mijn familie is gezond en ik heb een prachtig gezin en fantastische vrienden. Ik wil geen spijt hebben later van de dingen die ik niet of te weinig heb gedaan. Ik wil meer genieten, maar bovenal wil ik meer herinneringen maken! 


Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Mijn nieuwe doelen voor 2019

Ik ben benieuwd; doen jullie aan goede voornemens? Of vinden jullie dat overdreven omdat je een goede voornemens immers altijd...

Sluiten