Blogs Van Abish

Een nieuw gezicht bij Mama’s op hakken

Lieve lezers, een nieuw gezicht bij Mama’s op hakken! Vanaf vandaag mag ik het team van de gastbloggers versterken. Sommigen van jullie zullen mij herkennen van ‘Meet the mama’ van Mama’s op hakken, waar ik twee jaar geleden aan heb meegedaan. Mijn naam is Abish (34). Ik ben Nederlandse, maar mijn naam klinkt buitenlands. Onbekende mensen in mijn omgeving zijn soms zichtbaar verbaasd als ze een hoogblonde dame zien binnenstappen. Mijn ouders heten overigens Jolanda en Bert. Laten we het erop houden dat mijn moeder graag een bijzondere naam voor haar dochter wilde hebben. Een ding is duidelijk: dat is haar gelukt!

Een nieuw gezicht

Ik woon samen met mijn vriend Francois (48) en onze kinderen. We hebben nu ruim twee jaar een relatie. Gevalletje: liefde op het eerste gezicht. Het bestaat dus echt! Ons samengestelde gezin brengt wat uitdagingen met zich mee. Mijn vriend heeft twee jongens van 14 en 9 jaar en ik heb een dochter van 16 jaar, Amber. Doordat we rekening moeten houden met kinderen, woonplaatsen, scholen en exen, wonen we nu in twee huizen. We wonen nu in Enkhuizen en in Amsterdam.

Enerzijds is het bruisende leven en de hectiek van Amsterdam fijn, anderzijds kunnen we ook genieten van de rust en de ruimte in Enkhuizen. Als mijn dochter het vwo heeft afgerond zullen we naar Enkhuizen verhuizen. Dat zal over twee jaar zijn. Tot die tijd genieten we ervan dat we in Amsterdam lekker op onze fiets kunnen stappen en in no time in de stad zijn!

Jong moeder worden

Ik beviel een dag voor mijn achttiende verjaardag van mijn dochter. Het is gek voor mij dat zij nu bijna de leeftijd heeft waarop ik zwanger werd. Voor mijn gevoel is zij nog zo jong. Als ik foto’s terugkijk van mezelf als zwangere tiener, kan ik een ding concluderen: ik was ook enorm jong. Toch heb ik het nooit zo ervaren. Tuurlijk, ik wist dat ik jong was maar voelde me een moeder zoals waarschijnlijk alle andere moeders.

Na de geboorte van Amber rolde ik het bedrijfsleven in. Ik werkte bij verschillende bedrijven als directiesecretaresse en later als officemanager. Dat heb ik acht jaar lang volgehouden totdat ik mij realiseerde dat ik echt werk met mijn hart wilde doen. Als klein meisje droomde ik ervan om leerkracht te zijn. Op de hakken van mijn moeder stond ik jarenlang als klein meisje ‘in de lucht’ te praten tegen mijn denkbeeldige kinderen en speelde ik dat ik een juf was. Toen ik ouder werd en beviel, veranderde mijn droom van leerkracht zijn in verloskundige. Zo gezegd, zo gedaan. Ik begon aan een studie verloskunde.

Het was een hele klus om überhaupt toegelaten te worden maar het lukte me! Op een roze wolk zat ik. Die roze wolk duurde helaas niet heel lang. Na een tijdje realiseerde ik me dat ik niet op de goede plek zat. Ik kon eerlijk gezegd geen buik meer zien. Ik vond mezelf niet analytisch genoeg voor dit vak, en heb er te weinig geduld voor. Met pijn in mijn hart, want dit was toch mijn droom, stopte ik.

Mijn dromen achterna met nieuwe avonturen..

Ik startte de pabo en wist al vrij snel, yes dit voelt goed. Dit is wat ik wil. Ik ben nu drie jaar leerkracht op een basisschool. Ik begin na de zomervakantie op een nieuwe school, groep 5. Ik verander van een Montessorischool naar regulier onderwijs. Op carrièrevlak heb ik nog genoeg dromen. Zo lijkt het me ook leuk om zowel ouders als kinderen te coachen. Maar alles op z’n tijd. Genoeg mooie dromen en avonturen voor in de toekomst. In mijn volgende blog deel ik met jullie mijn eerste avontuur wat op de planning staat!

Stay tuned als jullie meer willen lezen over de leuke en hele lieve Abish! Wil jij nou ook gastblogger worden? We hebben ruimte voor een blogger erbij.. Morgen laten we weten hoe je dit kunt worden :-)! 

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Dat was hem dan, mijn kraamweek!

Olivia is inmiddels alweer 3 weken oud en de kraamweek voelt daarmee alweer eeuwen geleden. De week startte in het...

Sluiten