Blogs Taarten

Een brownie met Sukrin

Als bakfan hou ik ervan om heerlijke creaties te bereiden. Het liefst met chocola, want chocola is ten alle tijden mijn favoriet. Chocola bij de koffie, chocomelk met slagroom op koude winterdagen of een chocoladebaksel als toetje voor de visite. Nu 2017 is begonnen wil ik nog steeds het heerlijke snoepgoed als mijn beste vriend beschouwen. Toch wil ik ook iets gezonder eten. Samen met Sukrin, een suikervervanger, ging ik in de keuken aan de slag en maakte ik een toegankelijke en alledaags recept: de brownie. 

Say YES to chocolate please!

Dat ik een choco freak ben werd al duidelijk toen ik met kerst een brownie & cheesecake als nagerecht serveerde. De genodigden waren helemaal happy. Ook alle neefjes en nichten (inclusief de twins) zaten flink te smullen. En dan stuit ik best op een dilemma. Ik vind het namelijk heerlijk om te zien hoe ze snoepen, maar het liefst met mate. Ze weten nu supergoed dat een koekje lekkerder is dan een tomaat. Bij de bakker krijgen ze om 10:00 uur in de ochtend een koekje aangeboden. Tegenwoordig pak ik er één aan die ik dan doormidden breek. Van mij mag de tweeling heus wel iets lekkers. Toch ligt er zeker wel een uitdaging om dit verantwoord te laten zijn.

Want hoe zorg ik ervoor dat ze niet overprikkeld raken door allerlei suikers en hoe voorkom ik dat ze troep (á la E-nummers) naar binnen krijgen?

Een gezonde voeding vind ik als mama zeker belangrijk. Ik hou weliswaar van chocola, maar vermijd al twee jaar de meeste E-nummers en zijn wij steeds meer biologisch aan het eten. Daarnaast probeer ik zelf minder brood (koolhydraten) te eten, wat ik vervang met een salade of een groentesoep. Onlangs kreeg ik van Sukrin het aanbod om een recept uit te proberen waarbij gebruikt wordt gemaakt van 100% natuurlijk, koolhydraatarm, kant-en-klare mixen en suikervervangers. Mensen met een suikervrij, koolhydraatarm of glutenvrij dieet kunnen met de producten van Sukrin allerlei ideeën op doen voor lekkere recepten!  Ik was dus zeker benieuwd naar een Sukrin recept en probeerde een alledaagse, maar oh zo lekkere brownie uit.

Wat is Sukrin precies?

Sukrin produceert allerlei voedingsproducten die natuurlijk zijn en bij verschillende diëten passen. De producten die te koop zijn passen in een gezonde levensstijl. De passie van dit Noorse merk is om alle producten zo natuurlijk en onbewerkt op de markt te brengen. In Nederland zijn de producten te koop via hun webshop.

Sukrin over de eigen producten:

We zijn zeer gedreven om iedereen te helpen een gezondere levensstijl te bereiken. Dit doen we door producten aan te bieden die gemakkelijk in elk dieet in te passen zijn. Of je nu een koolhydraat-arm of suikervrij dieet volgt, een glutenvrij of vezelrijk dieet of je wilt je gewone dieet verrijken met gezondere producten, Sukrin producten zijn perfect. Al onze producten zijn zo natuurlijk en onbewerkt mogelijk en we ontwikkelen voortdurend nieuwe producten.

Het recept voor een gezonde brownie

Het recept voor een chocolade brownie met chocolade ganache is heel simpel om te maken.

Wat heb je nodig:


Voor de brownie
115 gram donkere chocolade
115 gram boter
100 gram Sukrin Gold
2 grote eieren
150g Sukrin Amandelmeel
Paar druppels vanille essence
Snufje zout

Voor de Ganache
150 gram donkere chocolade
150 ml slagroom
50 gram Sukrin Gold
Begin met de ganache door de chocolade in gelijke stukken met de slagroom in een pan. Blijf dit roeren totdat de chocola gesmolten is. Laat dit mengsel afkoelen op kamertemperatuur.

De bereiding:
Verwarm de over voor op 175 graden. Breek de chocola in gelijke stukken in een kom en voeg daar de boter aan toe. Smelt het geheel au bain marie. Voeg vervolgens het suiker toe en daarna één voor één de eieren. Blijf het beslag goed roeren. Hierna kun je de amandelmeel, zout en vanille-essence toevoegen. Meng het geheel nog één keer, maar niet meer dan nodig. Het geheel mag nu in de oven in cupcakehouders. De heerlijke brownies mogen tien minuten de oven in. De gebakjes blijven smeuïg en worden wat ‘steviger’ als je ze iets laat afkoelen. Als laatst kun je de ganacge toevoegen.

 

Thuis hebben wij volop genoten van deze try out! Vooral Jayson begon erg te smullen! Toen we bij oma op visite gingen nam Jayson ook wat mee. Mijn moeder heeft namelijk diabetes waardoor snoepen voor haar al helemaal niet goed is. Met dit koolydraatarme recept kon ze ook met ons meegenieten! Na deze ervaring ga ik weer op zoek naar een nieuw recept met deze producten. Genoeg bakplezier dus :-)! 

 

-Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Sukrin-

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Borstvoeding: mijn haat-liefde-verhouding ermee

Vrijwel de hele zwangerschap heb ik geroepen: ik ga geen borstvoeding geven. Maar op het laatst sloeg de twijfel toe....

Sluiten