Blogs

Echt even samen in Center Parcs

Terwijl het seizoen in september voor iedereen begon, besloten wij met ons gezinnetje op stap te gaan. We zeiden nee tegen vergaderingen op maandagavond en allerlei andere activiteiten die onze agenda vullen. Wel zeiden we JA tegen een week weer echt samen zijn. En op welke plek kan dat beter dan Center Parcs? Een oase van rust door de bosrijke omgeving gecombineerd met een speelparadijs voor de kids. 

Quality time als gezin

We besloten de kinderen op het laatste moment te vertellen over onze break. We konden onze twins samen ophalen van de peuterspeelzaal. Dat is al heel kostbaar om te doen. Onze kids glunderden van oor tot oor toen ze zagen dat papa én mama ze zijn komen ophalen. Dit zijn de kleine dingen die er echt toe doen. Na de lunch lieten wij een filmpje zien op YouTube van Center Parcs Erperheide waar wij komende week zouden verblijven. Helemaal enthousiast stapten wij vervolgens in onze bepakte auto om onze weg te vervolgen naar het zuiden.

Bij aankomst bleven de kids enthousiast. Ze keken hun ogen uit en we besloten dat ze hun energie kwijt konden in Baluba; een speelparadijs met een ballenbak en grote glijbanen. Maar daar bleef het niet bij; ze konden genoeg ondernemen. Wij speelden mee of dronken een cappuccino om ook elkaar even weer in de ogen aan te kijken.

De volgende dag konden we dan eindelijk voor onze mannetje gaan zwemmen in Aqua Mundo. Hij is echt een waaghals en gaat het liefst 101x van de glijbaan. Samen met zijn duikbrilletje een zijn zwembandjes trotseert hij alle spetters, glijbanen en golven. Dochterlief daarentegen is juist wat voorzichtiger en gaat het liefst spelen in het peuterbad of chillen in de bubbelbad.

De ballenbak en de speeltuin maken het speelparadijs compleet. Ook kun je andere activiteiten erbij boeken. Handig voor wat afwisseling in het programma. Onze tweeling speelden even tijdens de Kids Club en mochten van ons een pony ritje maken. Dit was oh zo schattig om te zien. De kids bleven maar glunderen. Hun liefde voor dieren konden ze ook nog even uiten in de kinderboerderij. Dat de dieren kinderen gewend waren, was wel duidelijk. Ze lieten zich aaien en knuffelen als echte knuffeldiertjes.

Als de kids genieten, genieten de ouders natuurlijk ook. Toch is het stiekem ook wel fijn als de kids verzadigd om 19:30 gaan slapen en we ook kunnen ‘chillen’. Zo keken wij PSV-Barcelona, keken we films, gingen we de sauna in en ook vooral heel veel kletsen. Zo waardevol om even weer bij te komen.

Jarig zijn in Center Parcs

Terwijl ik al deze leuke activiteiten opsom vergat ik bijna te benoemen dat ik ook nog mijn verjaardag mocht vieren tijdens deze week. Hoe kostbaar dat mij kindjes die dag luidkeels voor mama zongen en we daarna in het zwembad konden ploffen. Na een gezellige dag gingen wij met ons gezinnetje uiteten in het á la carte restaurant ‘Fuego’ van het park. We aten gezellig tussen de flamingo’s en een fontein. Idyllischer kan bijna niet. Trouwens dit alles verliep niet vlekkeloos. Want onze telefoon belandde in het water en moesten we dag zeggen tegen onze mobiele telefoon. Natuurlijk wel even vervelend, maar geen moment dat het de pret zou gaan drukken. Een mobiel is ook maar een ding. En dingen zijn in die zin vervangbaar.

En dat is dan ook wat ik vooral onthoud van deze dagen. Voornamelijk om niet te vergeten dat het echt heel kostbaar is om de drukbezette agenda te blocken en tijd vrij te zetten voor de dingen die er echt toe doen. Deze herinneringen pakt niemand ons af.

-Dit is een samenwerking-

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Mijn dochter draagt een bril

Als je naar mijn Instagramfeed kijkt, zie je heel veel foto’s van mijn dochter. Op zich niet heel gek voor...

Sluiten