Blogs DIY

DIY: Zo style je je eigen babygym!

Bij de oudste twee kinderen had ik zo’n plastic babygym. Die heeft leuke muziekjes en kan echt niet kapot, super handig met een kleine. Toch is hij is wel een stuk minder mooi dan die houten babygyms die je nu vaak ziet. Lijkt het jou leuk om zo’n houten variant zelf te pimpen en ben je net als ik niet een heel handige klusser? Dan leg ik je in deze blog uit hoe je een kant en klare babygym naar je eigen smaak stylet! Super simpel.

Stap 1. Koop een kant en klare houten babygym

Op internet kun je kant en klare frames kopen. Zo hoef je niet te schuren, zagen en te boren. Zelf heb ik hem van Childhome. Maar als je zoekt op ‘frame houten babygym’ zie je op internet genoeg varianten. Wil je wel zelf een frame maken? Karwei heeft een handige uitleg online staan.

Stap 2. Verf de poten

Ik vind het zelf erg leuk als de pootjes een kleurtje hebben. Dat is ontzettend makkelijk. Je legt de pootjes naast elkaar en brengt er op dezelfde hoogte een stukje tape op aan. Dit tape moet je overigens lekker breed plakken zodat de verstuivende verf niet alsnog op je hout terecht komt. Vervolgens kun je de pootjes spuiten. Ik gebruikte zelf de Rust-Oleum Chalky Finish spray. Het voordeel van die verf is dat je niet hoeft te schuren. Je kunt het gewoon op onbehandeld hout aanbrengen. Even  schudden met de spuitbus, spuiten, drogen en klaar! Het was zo echt 10 minuten werk. Deze verf kun je dus ook gebruiken als je even een krukje wilt verven of als je je Tripp Trapp wilt opknappen.

3. Hang leuke speeltjes op

Je kunt zelf van vilt babyspeeltjes maken, maar je kunt ook een kant en klaar setje kopen op internet. Dit leuke setje is van Littlez, maar er zijn veel merken die ze verkopen. Zoals Dodi For Kids, I Luf Stuff en Done by Deer. Je hoeft ze alleen nog maar op te hangen en klaar!

Veel succes met het maken van jouw babygym! 

 

Deze blog is een samenwerking.

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
De kerstvakantie en ons beginnersfoutje….

[De kerstvakantie. Wat keken we ernaar uit om weer even twee weken terug naar het ‘oude’ ritme te gaan. Geen...

Sluiten