Gastblog Van Annelies

Simpele, maar oh zo leuke DIY paasversiering

paasversiering

Het is alweer bijna Pasen! Het jaar vliegt je voor je gevoel aan alle kanten voorbij, zeker nu de Paasdagen zo vroeg in het jaar vallen. Waarschijnlijk heb jij al lang je Paastak versierd met je kids (die van ons staat al twee weken zielig in een klein vaasje in de hoek van de keuken, zonder versiersels…) maar ik moest dit jaar toch weer last minute aan de slag met de aankleding van ons Paashuis. En omdat ik ook weer zelf de paasversiering wilde maken, moesten het wel makkelijke diy’s zijn. Ik maakte een favorietje van vorig jaar opnieuw én deed creatief met een melkpak. Deze diy-ideetjes zijn zo gemaakt en de ‘ingrediënten’ heb je vast al in huis!

Paasversiering met vaasjes van eieren

1. Breek de eieren voorzichtig aan de ‘puntige kant’ en maak het voorzichtig tot een groter gat.
2. Gooi het ei leeg in een bakje. Het eiwit en -geel kun je natuurlijk prima nog gebruiken.
3. Spoel de lege eieren vervolgens één voor één goed om met water. Droog de eieren vervolgens voorzichtig af met een theedoek.
6. Vul de eieren met water en zet ze weer terug in hun doosje.
7. Vul de eiervaasjes met wat kleine bloemetjes als finishing touch. Ik koos vorig jaar voor statice, margrietjes en snowballs. Dit jaar zette ik de vaasjes bij gebrek aan bloemetjes in huis vol met kleine stekjes van mijn pilea’s. En voor een van de nepeitjes maakte ik met ijzerdraad een paar konijnenoortjes.

paasversiering

paasversiering

Rekje: Sissy boy

Een voorjaarshuisje heb je zo in elkaar

Van een melkpak. Ook die heb je zo gemaakt! Let maar op:

  1. Heb je een pak met dop? Haal die er eerst af en plak het gat af met een blaadje.
  2. Kies aan welke zijde je een opening wilt en hoe groot die opening moet zijn. Snijd eventueel eerst een stuk van de onderzijde af met een mesje.
  3. Met een mesje kun je ook het deurtje of raampje uitsnijden.
  4. Verf het melkpak is eerst in de kleur naar jouw keuze. Laat de (acryl)verf goed drogen.
  5. Bestrijk dan één of beide zijden van de schuine dakjes met hobbylijm. Bedek het met takjes die hebt verzameld of andere stokjes. Ik gebruikte hier wattenstaafjes van Sostrene Grene die ik ontdeed van de watjes.

Een lief vogeltje erin, of een nestje met eitjes. Of waarom niet een pluizig konijntje? En klaar is je mini Paastafereeltje!

Vanaf deze plek wil ik iedereen hele fijne Paasdagen wensen! Dompel je onder in de gezelligheid!

paasversiering

paasversiering

paasversiering

Print Friendly, PDF & Email

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Mijn brein en de dagelijkse peutervragen

"Mama, mama, mama!" Dit hoor ik tegenwoordig iedere dag zo'n 1000 keer. Ik weet niet of ik aan het overdrijven...

Sluiten