DIY Gastblog Van Elise

DIY gezonde ijsjes

Een aantal weken terug schreef ik een blog over mijn favoriete gezonde snacks voor Summer. Vandaag schrijf ik een zomers vervolg, DIY gezonde ijsjes! Om deze ijsjes te maken heb je alleen een staafmixer nodig en een ijsvormpjes set. De ijsjes set die ik gebruikt heb, is van Nicolas Vahé en kocht ik voor €9,95 bij villamadelief.nl. Al deze ijsjes zijn gemaakt van 3 of minder ingrediënten, super simpel dus!

ijsjes

Banaan-avocado ijsjes

Deze groene ijsjes zien er op het eerste oog misschien niet zo lekker uit, maar ze smaken beter dan ze eruit zien! Banaan&avocado-puree was al Summers lievelingshapje toen ze een baby was, dus deze combi is een echte klassieker bij ons thuis. Je kan het beste hele rijpe bananen gebruiken voor dit recept, met het liefst al bruine vlekjes op de schil, die zijn namelijk het zoetst ;-). Door de boterachtige structuur van de avocado is dit ijsje makkelijk af te happen!

Benodigdheden
Rijpe bananen
Zachte avocado’s

Bereiding
1. Pureer evenveel bananen als avocado’s, ik heb 2 kleine bananen en 2 avocado’s gebruikt.
2. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Dit mengsel is vrij dik, dus je kan het het beste verdelen met een lepel of een spuitzak. 3. Stamp de hele vorm (voorzichtig) een paar keer op het aanrecht om de grootste luchtbellen te verwijderen.
4. Zet in de vriezer voor ten minste 6 uur.

ijsjes

Griekse yoghurt – blauwe bes ijsjes

Griekse yoghurt ontbreekt nooit in onze koelkast, dus ik vond het wel leuk om er ook een ijsje van te maken. In combinatie met blauwe bessen en wat honing is het echt een heel fris ijsje geworden, die ik regelmatig ook zelf als toetje heb genomen!

Benodigdheden
Griekse yoghurt
Verse of bevroren blauwe bessen
Honing

Bereiding
1. Neem een handje vol blauwe bessen en snij deze klein.​
2. Pureer wat scheppen Griekse yoghurt met een doosje blauwe bessen. Je kan ook de blauwe bessen apart pureren en deze door de Griekse yoghurt heen roeren, wat een meer gemarmerde look geeft.
3. Voeg honing naar smaak toe (voor kinderen boven de 1 jaar) om het geheel wat minder zuur te maken.
4. Roer als laatste de stukjes blauwe bes door het mengsel.
5. Verdeel over de vormpjes met een lepel of spuitzak. Stamp de hele vorm (voorzichtig) een paar keer op het aanrecht om de grootste luchtbellen te verwijderen. Zet vervolgens in de vriezer voor ten minste 6 uur.

ijsjes

Kokosmelk – aardbei

Deze ijsjes smaken zo lekker tropisch, na het vullen van de vormpjes had ik nog wat over in de maatbeter en dat heb ik als smoothie gedronken!! Ik denk dat ik ze binnenkort ook een keer ga maken in combinatie met mango, YUM!

Benodigdheden
Kokosmelk
Verse of bevroren aardbeien
Honing (optioneel)

Bereiding
1. Neem een doosje aardbeien en pureer deze met de kokosmelk (blik à 400 ml).
2. Mochten de aardbeien niet zo zoet zijn, kan je naar smaak honing (voor kinderen boven de 1 jaar) toevoegen.
3. Verdeel het mengsel over de vormpjes en zet in de vriezer voor tenminste 6 uur.

ijsjes

Watermeloen – kokoswater ijsjes

In tegenstelling tot de andere ijsjes zijn dit meer waterijsjes! Ook heel handig voor kindjes die niet zo goed drinken, op deze manier krijgen ze toch nog wat extra vocht binnen!

Benodigdheden
Watermeloen
Kokoswater

Bereiding
1. Snij een stuk watermeloen af en verwijder de pitjes. Ik gebruikte iets minder dan de helft van een mini-watermeloentje.
2. Pureer de watermeloen, en giet er dan evenveel kokoswater bij als dat je watermeloensap hebt.
3. Even roeren en verdelen over de ijsvormpjes. Zet in de vriezer voor ten minste 6 uur. Goed rechtop zetten want dit mengsel is heel vloeibaar!​

ijsjes

Om de ijsjes uit de vormpjes te halen houd je de vormpjes even onder de hete kraan. Even heen en weer wrikken en dan komen ze wel los. Het plastic dopje kan je er eventueel omheen laten om druppen tegen te gaan tijdens het eten! De variaties die je kan maken met ijsvormpjes zijn eindeloos! Even wat pureren en je hebt de volgende dag (of dezelfde avond nog) heerlijke ijsjes die je zonder zorgen als tussendoortje kan geven of zelf eten.

Ik zie het graag als jullie het gaan proberen! En laat het me vooral weten als je een top-combinatie hebt gevonden :-). Deel je foto met #ijsjesophakken en wie weet delen we je foto dan via @mamasophakken

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Shoplog Summer Juni

Ik kan het zelf bijna niet geloven, maar ik heb in juni maar twee (!) items gekocht! Overal was te...

Sluiten