DIY Gastblog Van Elise

DIY gescheurde jeans

Al een tijdje was ik op zoek naar de perfecte gescheurde jeans voor Summer, maar nergens vond ik wat ik zocht. Na heel wat winkels en webshops te hebben afgestruind besloot ik er zelf een te maken van een goedkoop exemplaar, zo zou het niet zo erg zijn als ik uiteindelijk niet tevreden zou zijn met het resultaat! Ik kocht een unisex jeans voor €13,- bij Hema en verdiepte me in verschillende Youtube video’s die laten zien hoe je ervoor kon zorgen dat een jeans er ‘gedragen’ uit kwam te zien. Ik zal eerlijk zijn; dit projectje van de diy gescheurde jeans heeft me meer tijd gekost dan ik oorspronkelijk had verwacht, maar het eindresultaat is precies zoals ik het me had voorgesteld. Dus het was het me zeker waard! Dus vind je dit ook een gave look? Lees dan hieronder hoe ik het heb gedaan!

Benodigdheden

diy gescheurde broek

Benodigdheden

1. Een jeans (maar het kan bijvoorbeeld ook met een spijkerjasje). Let er hierbij op dat de stof niet te dun is maar van een beetje stevige kwaliteit, anders scheurt hij te snel door.

2. een schaar

3. schuurpapier

4. een pincet

5. een scheermesje

6. een stuk karton of ander stevige ondergrond voor in de broekspijp

7. een scherp mesje zoals een stanley-mesje.

Stap 1

Bepaal waar je de scheuren wil hebben, ik heb de jeans bij Summer aangetrokken zodat ik goed kon zien waar haar knieën precies zaten in de broek. Dit kan je eventueel aftekenen met een potlood.

diy gescheurde broek

Stap 2

Doe het stukje karton in de broekspijp zodat je niet door de achterkant heen snijd en maak horizontale scheuren ongeveer 1 a 1,5cm onder elkaar. Zet het scherpe mesje in de stof en trek hem een klein stukje door de stof. Hierna kan je met de schaar verder knippen, op deze manier heb je meer controle.

diy gescheurde broek

Stap 3

Met het schuurpapier ga je even flink heen en weer over de scheuren, dit zorgt ervoor dat het gaat rafelen en dat de stof dunner wordt. Dit helpt bij het losmaken van de vezeltjes.

diy gescheurde broek

Stap 4

Dit is de stap die het meeste tijd in beslag neemt maar geloof me, je krijgt er als snel handigheid in. De horizontale vezels in de jeans zijn wit en dat zijn degene die je wilt overhouden, de blauwe vezels haal je weg. Met het pincet pak je aan de boven- of onderkant van de scheur een vezeltje en trek je hem er tussenuit. Zodra je er een paar hebt weg gehaald en er een wit stukje is ontstaan, kan je de vezels ook bij het midden van de vezel pakken, dit gaat een stuk sneller. Af en toe kan je de sliertjes die aan de zijkant ontstaan wegknippen als je het te rommelig vindt worden.

diy gescheurde broek

diy gescheurde broek

Stap 5

Zodra je scheuren af zijn is het tijd om de rest van de jeans een wat meer gedragen uitstraling te geven. Plekken die doorgaans als eerste slijten zijn natuurlijk de knieën, maar ook de randjes van broekzakken, randjes van de gulp en de bovenranden maken veel wrijving door bij het aan- en uittrekken. Deze plekken kan je bewerken met het stanley-mesje en het scheermesje. Trek het stanley-mesje over de randjes totdat deze een beetje gaan rafelen en ga er dan nog een paar keer met het scheermesje overheen.

diy gescheurde broek

diy gescheurde broek

diy gescheurde broek

Stap 6

Als je ergens een slijtplek wil toevoegen zonder de hele stof te scheuren, kan je met het stanley-mesje een aantal keer van links naar rechts en van boven naar beneden gaan. Doe dit een beetje schrapend, zodat je niet door de stof heen gaat. Na een paar halen gaan de bovenste vezels los en zal de stof gaan rafelen.

diy gescheurde broek

Stap 7

Als laatste kan je de achterkant van de broek nog bewerken, ik heb zelf wat scheurtjes op de achterzakken gemaakt, de randjes van de zakken en de riemlusjes wat bewerkt met het stanley-mesje en het scheermesje.

diy gescheurde broek
En klaar is Kees! Je eigen customized gescheurde jeans, perfect voor de aankomende lentedagen ;-). Ik denk dat ik mijn eigen kast ook maar eens ga doorzoeken naar een jeans die ik kan gaan bewerken!

diy gescheurde broek

diy gescheurde broek

Ben je nou ook van plan om de gescheurde jeans te maken? Deel je foto via #diyophakken! Ik ben erg benieuwd naar het resultaat!

Jaaa, nog meer leuke blogs!

Laat je van je horen?

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Lieve moeders, jullie zijn geweldig omdat;

De titel voor mijn blog : Lieve moeders jullie zijn geweldig omdat ;  kwam in mijn gedachten terwijl Jule een...

Sluiten